Τύποι MIME αρχείων ήχου

Ενσωματώστε τον ήχο στις ιστοσελίδες σας με τον σωστό τύπο Mime

Τα αρχεία ήχου πρέπει να αναγνωρίζονται από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web, έτσι ώστε το πρόγραμμα περιήγησης να γνωρίζει πώς να το χειριστεί. Το πρότυπο για τον προσδιορισμό τύπων αρχείων - Πολυλειτουργικές διευθύνσεις αλληλογραφίας πολλαπλών χρήσεων - καθορίζει τη φύση των αρχείων που δεν μεταδίδονται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το MIME , ωστόσο, χρησιμοποιείται επίσης από προγράμματα περιήγησης Web. Για να ενσωματώσετε τον ήχο σε μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να επαληθεύσετε ότι το πρόγραμμα περιήγησης κατανοεί τον τύπο του MIME του αρχείου.

Ενσωμάτωση ήχου

Χρησιμοποιήστε τύπους MIME για να ενσωματώσετε αρχεία ήχου στις ιστοσελίδες σας χρησιμοποιώντας το πρότυπο HTML4.

Συμπεριλάβετε την τιμή τύπου MIME στο χαρακτηριστικό τύπου του στοιχείου ενσωμάτωσης . Για παράδειγμα:

Το HTML4 δεν υποστηρίζει εγγενή αναπαραγωγή ήχου, απλώς την ενσωμάτωση του αρχείου. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα plugin για την αναπαραγωγή του αρχείου σε μια σελίδα.

Στο HTML5, το στοιχείο ήχου υποστηρίζει τις μορφές MP3, WAV και OGG. αν το πρόγραμμα περιήγησης δεν υποστηρίζει το στοιχείο ή τον τύπο αρχείου, θα εκπέμψει ένα μήνυμα σφάλματος. Η χρήση του ήχου επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να αναπαράγει τα υποστηριζόμενα αρχεία ήχου χωρίς την ανάγκη για plugin.

Κατανόηση των τύπων Mime

Οι τύποι MIME συνδέονται με κοινές επεκτάσεις αρχείων. Ο δείκτης τύπου περιεχομένου προσδιορίζει την επέκταση με περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ετικέτες τύπου περιεχομένου εμφανίζονται ως αραιωμένα ζεύγη, με τον πρώτο όρο να υποδεικνύει την ευρεία κλάση του τι είναι - για παράδειγμα, ήχο ή βίντεο - και ο δεύτερος όρος που υποδηλώνει τον υποτύπο. Ένας τύπος ήχου μπορεί να υποστηρίξει δεκάδες υποτύπους, συμπεριλαμβανομένων των προδιαγραφών MPEG, WAV και RealAudio.

Εάν ο τύπος MIME υποστηρίζεται από ένα επίσημο πρότυπο Διαδικτύου, το πρότυπο θα υποδεικνύεται μέσω αριθμημένης Αίτησης για Σχόλια, η οποία, όταν κλείσει η περίοδος σχολιασμού, ορίζει τον τύπο ή τον υπότυπο επίσημα. Για παράδειγμα, το RFC 3003 ορίζει τον τύπο MIME ήχου / mpeg. Δεν έχουν εγκριθεί επίσημα όλα τα RFC. ορισμένοι, όπως το RFC 3003, βρίσκονται σε κατάσταση ημιμόνιμης «προτεινόμενης» κατάστασης.

Κοινά είδη MIME ήχου

Ο παρακάτω πίνακας προσδιορίζει μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τύπους MIME για συγκεκριμένο ήχο:

Τύποι MIME αρχείων ήχου

Επέκταση αρχείου Τύπος MIME RFC
au ήχου / βασικού RFC 2046
snd ήχου / βασικού
Γραμμικό PCM auido / L24 RFC 3190
στα μέσα ήχου / μέσου
rmi ήχου / μέσου
mp3 ήχου / mpeg RFC 3003
mp4 ήχου audio / mp4
aif audio / x-aiff
aifc audio / x-aiff
aiff audio / x-aiff
m3u audio / x-mpegurl
ra audio / vnd.rn-realaudio
έμβολο audio / vnd.rn-realaudio
Ogg Vorbis audio / ogg RFC 5334
Vorbis ήχου / ομιλίας RFC 5215
wav audio / vnd.wav RFC 2361