Οι νομιμότητες της σύνδεσης

Οι σύνδεσμοι δεν μεταδίδουν επικύρωση

Προτού μπορέσουμε να συζητήσουμε ποιες είναι οι νομικές συνέπειες της εξωτερικής σύνδεσης, πρέπει να είμαστε σαφείς σχετικά με το τι είναι ένας σύνδεσμος και τι δεν είναι.

Ένας σύνδεσμος σε ένα έγγραφο Web είναι μια σύνδεση μεταξύ της ιστοσελίδας σας και κάποιου άλλου εγγράφου στο Internet. Αναφέρονται σε άλλες πηγές πληροφοριών.

Σύμφωνα με τους συνδέσμους του W3C δεν είναι:

Συνήθως, όταν συνδέετε από μια σελίδα σε μια άλλη, η νέα σελίδα ανοίγει σε ένα νέο παράθυρο ή το παλιό έγγραφο διαγράφεται από το τρέχον παράθυρο και αντικαθίσταται με το νέο έγγραφο.

Τα περιεχόμενα του συνδέσμου περιέχουν την έννοια

Η φυσική πράξη της σύνταξης ενός συνδέσμου HTML δεν μεταφράζει καμία επικύρωση, συγγραφικό πνεύμα ή ιδιοκτησία. Αντίθετα, τα περιεχόμενα μέσα στο σύνδεσμο υποδηλώνουν αυτά τα πράγματα:

Οπισθογράφηση

Η σελίδα συνδέσμου του Joe είναι πραγματικά δροσερή!

Σιωπηρή ιδιοκτησία

Το άρθρο που έγραψα στο CSS θα πρέπει να εξηγήσει αυτό το ζήτημα.

Ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι και νόμος

Επειδή η πράξη σύνδεσης σε έναν ιστότοπο δεν συνεπάγεται ιδιοκτησία ή επικύρωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα χρειαστεί να ζητήσετε άδεια για σύνδεση με έναν ιστότοπο ο οποίος είναι προσβάσιμος δημοσίως. Για παράδειγμα, εάν βρήκατε μια διεύθυνση URL ιστότοπου μέσω μιας μηχανής αναζήτησης, τότε η σύνδεση με αυτήν δεν θα πρέπει να έχει νομικές συνέπειες. Υπήρξαν μία ή δύο περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που υποδηλώνουν ότι η πράξη της σύνδεσης χωρίς άδεια είναι νομικά ενεργητική, αλλά αυτές έχουν ανατραπεί κάθε φορά που εμφανίζονται.

Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι αυτό που λέτε μέσα και γύρω από τη σύνδεσή σας. Για παράδειγμα, εάν γράψετε κάτι που υπονομεύει τον συνδεδεμένο ιστότοπο, θα μπορούσατε να εναχθείτε για δυσφήμηση από τον κάτοχο του ιστότοπου.

Ένας πιθανός συκοφαντικός σύνδεσμος

Η Sue είπε πράγματα που ήταν κακό, σκληρά και πλήρη ψέματα.

Σε αυτή την περίπτωση, το ζήτημα είναι ότι είπατε πράγματα που θα μπορούσαν να είναι δυσφημιστικά και καθιστούσαν εύκολο τον εντοπισμό για ποιον μιλούσατε μέσω του συνδέσμου.

Τι καταγγέλλουν οι άνθρωποι;

Αν πρόκειται να συνδέσετε τοποθεσίες εκτός της δικής σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τα πιο συνηθισμένα πράγματα που οι ιστότοποι διαμαρτύρονται για συνδέσμους:

Περιεχόμενο περιεχομένου

Η χρήση πλαισίων HTML για περιβάλλουσα περιεχόμενο είναι εντελώς διαφορετική. Για παράδειγμα, κάντε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο στο W3C σχετικά με τους μύθους των συνδέσμων. Σχετικά με τις συνδέσεις με τοποθεσίες σε εξωτερικούς ιστότοπους σε πλαίσιο πλαισίου με διαφημιστικό πλαίσιο στην κορυφή.

Ορισμένες εταιρείες έχουν διατυπώσει επιτυχώς μήνυση για την απομάκρυνση των σελίδων τους από αυτά τα πλαίσια, επειδή μπορούν να κάνουν κάποιους αναγνώστες να πιστεύουν ότι η συνδεδεμένη σελίδα είναι στην πραγματικότητα μέρος του αρχικού ιστότοπου και ενδεχομένως ανήκει ή δημιουργείται από τον ίδιο ιστότοπο. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, εάν μια συνδεδεμένη τοποθεσία αντικρούει το πλαίσιο και έχει αφαιρεθεί, δεν υπάρχει καμία νομική προσφυγή. Αυτή είναι και η πολιτική του Περίπου - αφαιρούμε τη σύνδεση ή το πλαίσιο γύρω από τη σύνδεση όταν οι τοποθεσίες αντιτίθενται.

Τα iframes είναι ακόμα πιο προβληματικά. Είναι πολύ εύκολο να συμπεριλάβετε κάποιον άλλο ιστότοπο στις σελίδες περιεχομένου σας με ένα iframe. Ενώ δεν ξέρω για αγωγές γύρω από αυτήν την ετικέτα συγκεκριμένα, είναι σαν να χρησιμοποιούσα την εικόνα κάποιου άλλου χωρίς άδεια. Κάνοντας το περιεχόμενό τους σε ένα iframe κάνει να μοιάζει σαν να γράψατε το περιεχόμενο και αυτό μπορεί να προκαλέσει αγωγή.

Σύνδεση συστάσεων

Ο καλύτερος κανόνας είναι να αποφύγετε τη σύνδεση με τους ανθρώπους με τρόπο που θα βρείτε ενοχλητικό. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το αν μπορείτε ή πρέπει να συνδέσετε κάτι, ζητήστε από τον κάτοχο του περιεχομένου. Και μην συνδέεστε ποτέ με πράγματα που έχετε συμφωνήσει να μην συνδέσετε.