Δημιουργήστε έναν χάρτη ιστοτόπων προτού δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας

Σχεδιάστε τη δομή του ιστότοπού σας

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται χάρτες ιστότοπου , συχνά σκέφτονται χάρτες ιστοτόπου XML που περιέχουν έναν σύνδεσμο προς κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας. Αλλά για τους σκοπούς του σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας, ένας οπτικός χάρτης ιστοτόπου μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος. Σχεδιάζοντας ακόμη και ένα απλό σκίτσο του ιστότοπού σας και τις ενότητες που θέλετε να έχετε πάνω του, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα τραβήξετε τα πάντα για τον ιστότοπό σας που πρέπει να έχετε επιτυχία.

Πώς να σχεδιάσετε έναν χάρτη ιστοτόπου

Όταν χρησιμοποιείτε έναν χάρτη ιστότοπου για να σχεδιάσετε τον ιστότοπό σας, μπορείτε να είστε τόσο απλός όσο και πολύπλοκος όπως πρέπει να είστε. Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους πιο χρήσιμους χάρτες ιστότοπων είναι αυτοί που γίνονται γρήγορα και χωρίς πολλή συνειδητή σκέψη.

  1. Πιάσε ένα κομμάτι χαρτί και ένα στυλό ή μολύβι.
  2. Σχεδιάστε ένα κουτί κοντά στην κορυφή και ονομάστε την "αρχική σελίδα".
  3. Κάτω από το πλαίσιο της αρχικής σελίδας, δημιουργήστε ένα πλαίσιο για κάθε σημαντικό τμήμα του ιστότοπού σας, όπως: για εμάς, προϊόντα, FAQ, αναζήτηση και επαφή ή ό, τι θέλετε.
  4. Σχεδιάστε γραμμές μεταξύ τους και της αρχικής σελίδας για να υποδείξετε ότι πρέπει να συνδεθούν από την αρχική σελίδα.
  5. Στη συνέχεια, κάτω από κάθε ενότητα, προσθέστε κιβώτια για πρόσθετες σελίδες που θέλετε σε αυτή την ενότητα και σύρετε γραμμές από αυτά τα πλαίσια στο πλαίσιο ενότητας.
  6. Συνεχίστε να δημιουργείτε πλαίσια για να αναπαράγετε ιστοσελίδες και γραμμές σχεδίασης για να τις συνδέσετε στις άλλες σελίδες μέχρι να εμφανιστεί η σελίδα που επιθυμείτε στον ιστότοπό σας.

Εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε έναν Χάρτη ιστοτόπου

Όπως είπα παραπάνω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μολύβι και χαρτί για να δημιουργήσετε έναν χάρτη ιστότοπου. Αλλά αν θέλετε ο χάρτης σας να είναι ψηφιακός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό για να το φτιάξετε. Πράγματα όπως: