Αναβάθμιση εγκατάστασης του OS X Mountain Lion

Προχωρήστε στο Mountain Lion χωρίς να χάσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εγκαταστήσετε το OS X Mountain Lion . Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να εκτελέσετε μια εγκατάσταση αναβάθμισης, η οποία είναι η προεπιλεγμένη εγκατάσταση και αυτή που η Apple πιστεύει ότι οι περισσότεροι χρήστες Mac θα επιλέξουν. Δεν είναι όμως η μόνη επιλογή. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια καθαρή εγκατάσταση ή να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα από διάφορους τύπους μέσων , όπως μια μονάδα flash USB, ένα DVD ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Θα καλύψουμε αυτές τις επιλογές σε άλλους οδηγούς.

01 από 03

Αναβάθμιση εγκατάστασης του OS X Mountain Lion

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εγκαταστήσετε το OS X Mountain Lion. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να εκτελέσετε μια εγκατάσταση αναβάθμισης. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το OS X Mountain Lion είναι η δεύτερη έκδοση του OS X που μπορεί να αγοραστεί μόνο μέσω του Mac App Store . Εάν δεν έχετε ακόμη αναβαθμίσει το λειτουργικό σύστημα OS X Lion , οι νέες μέθοδοι διανομής και εγκατάστασης ενδέχεται να φαίνονται λίγο ξένες. Από την πλευρά της προστιθέμενης αξίας, η Apple επεξεργάστηκε τα περισσότερα από τα προβλήματα στο Lion, έτσι ώστε να επωφεληθείτε από την εγκατάσταση του Mountain Lion χρησιμοποιώντας μια καλά κατανοητή και αξιόπιστη μέθοδο.

Εάν πραγματοποιήσατε αναβάθμιση στο OS X Lion, θα διαπιστώσετε ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης είναι πολύ παρόμοιο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν όλα.

Τι είναι μια αναβάθμιση εγκατάστασης του OS X Mountain Lion;

Η διαδικασία εγκατάστασης αναβάθμισης σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε Mountain Lion πάνω από την υπάρχουσα έκδοση του OS X και να διατηρείτε όλα τα δεδομένα χρήστη, τις περισσότερες προτιμήσεις του συστήματός σας και τις περισσότερες από τις εφαρμογές σας. Μπορεί να χάσετε μερικές από τις εφαρμογές σας, αν δεν μπορούν να εκτελούνται κάτω από το Mountain Lion. Το πρόγραμμα εγκατάστασης ενδέχεται επίσης να αλλάξει ορισμένα από τα αρχεία προτιμήσεων επειδή ορισμένες ρυθμίσεις δεν υποστηρίζονται πλέον ή δεν είναι συμβατές με κάποια λειτουργία του νέου λειτουργικού συστήματος.

Πριν εκτελέσετε μια εγκατάσταση αναβάθμισης

Οι περισσότεροι από εσάς δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση και τη χρήση Mountain Lion, αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός εφαρμογών, δεδομένων και προτιμήσεων θα είναι αυτός που ποτέ δεν δοκιμάστηκε διεξοδικά πριν το Mountain Lion απελευθερωθεί. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του τρέχοντος συστήματός σας προτού ξεκινήσετε τη διαδικασία αναβάθμισης. Προτιμώ να έχω ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine, καθώς και έναν τρέχοντα κλώνο της μονάδας εκκίνησης. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να επαναφέρω το Mac μου με τον τρόπο που διαμορφώθηκε πριν ξεκινήσω την εγκατάσταση, θα έπρεπε να το κάνω και δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να το κάνω. Μπορείτε να προτιμήσετε μια διαφορετική μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, και αυτό είναι εντάξει. το σημαντικό είναι να έχετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας.

Οι παρακάτω οδηγοί θα σας δείξουν πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για το Mac σας και πώς να δημιουργήσετε έναν κλώνο της μονάδας εκκίνησης.

Τι χρειάζεστε για να εκτελέσετε μια εγκατάσταση αναβάθμισης του OS X Mountain Lion

Αν έχετε ορίσει όλα και έχετε εξασφαλίσει ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, ξεκινήστε την πραγματική διαδικασία αναβάθμισης.

02 του 03

Εγκατάσταση OS X Mountain Lion - Η μέθοδος αναβάθμισης

Το πρόγραμμα εγκατάστασης Mountain Lion επιλέγει την τρέχουσα μονάδα εκκίνησης ως στόχο για την εγκατάσταση (το κουμπί Εμφάνιση όλων των δίσκων είναι ορατό μόνο εάν υπάρχουν πολλοί δίσκοι συνδεδεμένοι στο Mac σας). Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αυτός ο οδηγός θα σας οδηγήσει σε μια εγκατάσταση αναβάθμισης του OS X Mountain Lion. Η αναβάθμιση θα αντικαταστήσει την έκδοση του OS X που εκτελείτε αυτήν τη στιγμή, αλλά θα αφήσει τα δεδομένα χρήστη και τις περισσότερες προτιμήσεις και εφαρμογές σας στη θέση τους. Πριν ξεκινήσετε την αναβάθμιση, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τρέχον αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων σας. Ενώ η διαδικασία αναβάθμισης δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα, είναι πάντα καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο.

Εγκατάσταση OS X Mountain Lion

  1. Όταν αγοράζετε Mountain Lion από το Mac App Store , θα μεταφορτωθεί στο Mac σας και θα αποθηκευτεί στο φάκελο Applications (Εφαρμογές). το αρχείο ονομάζεται Install OS X Mountain Lion. Η διαδικασία λήψης δημιουργεί επίσης ένα εικονίδιο εγκατάστασης Mountain Lion στο Dock για εύκολη πρόσβαση και ξεκινάει αυτόματα το πρόγραμμα εγκατάστασης Mountain Lion. Μπορείτε να κλείσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης εάν δεν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. διαφορετικά, μπορείτε να συνεχίσετε από εδώ.
  2. Κλείστε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στο Mac σας, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος περιήγησης και αυτού του οδηγού. Μπορείτε να εκτυπώσετε πρώτα τον οδηγό κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του εκτυπωτή στην επάνω δεξιά γωνία του οδηγού.
  3. Εάν τερματίσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης, μπορείτε να το επανεκκινήσετε είτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του Dock είτε κάνοντας διπλό κλικ στο αρχείο Install OS X Mountain Lion στο φάκελο / Applications.
  4. Θα ανοίξει το παράθυρο εγκατάστασης του Mountain Lion. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  5. Η άδεια θα εμφανιστεί. Μπορείτε να διαβάσετε τους όρους χρήσης ή απλώς κάντε κλικ στο Agree για να συνεχίσετε με αυτό.
  6. Ένα παράθυρο διαλόγου θα σας ρωτήσει αν διαβάζετε πραγματικά τους όρους της συμφωνίας. Κάντε κλικ στην επιλογή Συμφωνώ .
  7. Από προεπιλογή, το πρόγραμμα εγκατάστασης Mountain Lion επιλέγει την τρέχουσα μονάδα εκκίνησης ως στόχο για την εγκατάσταση. Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Mountain Lion σε διαφορετική μονάδα δίσκου, κάντε κλικ στο κουμπί Εμφάνιση όλων των δίσκων , επιλέξτε τη μονάδα προορισμού και κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση . (Το κουμπί Εμφάνιση όλων των δίσκων είναι ορατό μόνο αν υπάρχουν πολλοί δίσκοι συνδεδεμένοι στο Mac σας.)
  8. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και κάντε κλικ στο OK .
  9. Το πρόγραμμα εγκατάστασης Mountain Lion θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης αντιγράφοντας τα απαραίτητα αρχεία στην επιλεγμένη μονάδα προορισμού, συνήθως τη μονάδα εκκίνησης. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το πόσο γρήγορα είναι ο Mac και οι δίσκοι. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το Mac θα επανεκκινήσει αυτόματα.
  10. Μετά την επανεκκίνηση του Mac, η διαδικασία εγκατάστασης θα συνεχιστεί. Θα εμφανιστεί μια γραμμή προόδου, για να σας δώσουμε μια ιδέα για το πόσο περισσότερο χρόνο θα λάβει η εγκατάσταση. Η εγκατάσταση μου χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά. τα διανυθέντα χιλιόμετρα μπορεί να διαφέρουν.
  11. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο υπολογιστής σας Mac ξαναρχίζει.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε πολλές οθόνες, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει όλες τις οθόνες. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το παράθυρο προόδου ενδέχεται να εμφανιστεί στη δευτερεύουσα οθόνη αντί της κύριας οθόνης. Δεν θα δείτε το παράθυρο προόδου εάν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη και μπορεί να νομίζετε ότι κάτι συμβαίνει με την εγκατάσταση. Το πιο σημαντικό, αν δεν μπορείτε να δείτε το παράθυρο προόδου, δεν θα έχετε ιδέα για πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένετε για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το νέο σας λειτουργικό σύστημα.

03 του 03

Αναβάθμιση Εγκατάσταση OS X Mountain Lion - Εγκατάσταση ολοκληρωθεί

Το Mac σας θα επανεκκινήσει αυτόματα μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση. Αυτό είναι όπου πολλοί άνθρωποι ανησυχούν, επειδή η πρώτη εκκίνηση με OS X Mountain Lion μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Το Mountain Lion αναλύει το υλικό του Mac σας, γεμίζει τις κρυφές μνήμες δεδομένων και εκτελεί άλλες μόνιμες δουλειές. Αυτή η καθυστέρηση εκκίνησης είναι ένα εφάπαξ συμβάν. Την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε το Mac σας, θα ανταποκριθεί όπως αναμένεται.

  1. Όταν ολοκληρωθεί το Mountain Lion, θα εμφανιστεί είτε η οθόνη σύνδεσης είτε η επιφάνεια εργασίας, ανάλογα με το αν προηγουμένως ο Mac σας είχε ρυθμιστεί να απαιτεί σύνδεση.
  2. Αν δεν είχατε εγκαταστήσει αναγνωριστικό της Apple για το τρέχον λειτουργικό σύστημα, η πρώτη φορά που ξεκινάει το Mac σας με Mountain Lion θα σας ζητηθεί να δώσετε ένα αναγνωριστικό και έναν κωδικό πρόσβασης της Apple. Μπορείτε να καταχωρίσετε αυτές τις πληροφορίες και να κάνετε κλικ στο Συνέχεια ή να παραλείψετε αυτό το βήμα κάνοντας κλικ στο κουμπί Παράλειψη .
  3. Η άδεια Mountain Lion θα εμφανιστεί. Αυτό περιλαμβάνει την άδεια OS X, την άδεια iCloud και την άδεια του Κέντρου παιχνιδιών. Διαβάστε τις πληροφορίες ή όχι, όπως εσείς επιλέγετε, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Συμφωνώ .
  4. Η Apple θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε τη συμφωνία. Κάντε κλικ στο Agree again.
  5. Αν δεν έχετε ήδη ρυθμίσει το iCloud στο Mac σας , θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iCloud, τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο Ρύθμιση iCloud σε αυτό το Mac και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια . Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iCloud ή προτιμάτε να το ορίσετε αργότερα, καταργήστε το σημάδι επιλογής και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  6. Αν επιλέξετε να ρυθμίσετε το iCloud τώρα, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Εύρεση My Mac, μια υπηρεσία που μπορεί να εντοπίσει το Mac σας σε έναν χάρτη, αν το έχετε καταργήσει ή εάν έχει κλαπεί. Κάντε την επιλογή σας τοποθετώντας ή διαγράφοντας ένα σημάδι επιλογής και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  7. Ο εγκαταστάτης θα ολοκληρώσει και θα παρουσιάσει μια οθόνη ευχαριστιών. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη χρήσης του Mac .

Ενημερώστε το Λογισμικό Mountain Lion

Προτού να ασχοληθείτε με τον έλεγχο της νέας εγκατάστασής σας στο OS X Mountain Lion, θα πρέπει να εκτελέσετε την υπηρεσία ενημέρωσης λογισμικού . Αυτό θα ελέγξει για ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος και πολλά υποστηριζόμενα προϊόντα, όπως εκτυπωτές, που είναι συνδεδεμένα με το Mac σας και ίσως χρειαστεί ενημερωμένο λογισμικό για να λειτουργήσει σωστά με το Mountain Lion.

Μπορείτε να βρείτε Αναβάθμιση λογισμικού από το μενού της Apple .