Πώς να εφαρμόσετε έναν τόνο από σέπια σε μια φωτογραφία στο Photoshop

Εφαρμόστε χρώμα σέπια στις φωτογραφίες σας για μια αντίκα εμφάνιση

Ένας τόνος σέπια είναι μια κοκκινωπό καφέ μονόχρωμη απόχρωση. Όταν εφαρμόζεται σε μια φωτογραφία, δίνει στην εικόνα μια ζεστή, αντίκα αίσθηση. Οι εικόνες τόπων με σέπια έχουν αντίκες, επειδή οι φωτογραφίες αναπτύχθηκαν χρησιμοποιώντας σέπια, που προέρχεται από το μελάνι σουπιάς, στο γαλάκτωμα φωτογραφιών που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της εικόνας.

Τώρα με την ψηφιακή φωτογραφία , δεν υπάρχει ανάγκη για γαλακτώματα και ανάπτυξη φωτογραφιών για να αποκτήσετε πλούσιες φωτογραφίες τόνου σέπια. Το Photoshop κάνει τις υπάρχουσες φωτογραφίες σας εύκολη.

Προσθέτοντας έναν τόνο Sepia στο Photoshop 2015

Εδώ είναι ένα βήμα-προς-βήμα για Photoshopping μια φωτογραφία για να πάρετε έναν τόνο σέπια.

  1. Ανοίξτε την εικόνα στο Photoshop.
  2. Αν η εικόνα είναι έγχρωμη, μεταβείτε στην επιλογή Εικόνα > Ρυθμίσεις > Αποκορεσμός και μεταβείτε στο βήμα 4.
  3. Εάν η εικόνα είναι σε κλίμακα του γκρι, μεταβείτε στην επιλογή Image > Mode > RGB Color .
  4. Μεταβείτε στην επιλογή Εικόνα > Προσαρμογές > Παραλλαγές .
  5. Μετακινήστε το ρυθμιστικό FineCoarse κάτω μία εγκοπή μικρότερη από τη μέση.
  6. Κάντε κλικ στο Περισσότερα κίτρινο μία φορά.
  7. Κάντε κλικ στο Περισσότερα κόκκινο μία φορά.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Χρησιμοποιήστε το κουμπί Αποθήκευση στο πλαίσιο διαλόγου Παραλλαγές για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις τόνου σέπια. Την επόμενη φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, απλά φορτώστε τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις.

Χρησιμοποιήστε το Desaturate και δοκιμάστε τις παραλλαγές για να εφαρμόσετε άλλες αποχρώσεις χρώματος στις φωτογραφίες σας.

Προσθέτοντας τον τόνο Sepia με φίλτρο Raw Camera στο Photoshop CS6 και CC

Μια άλλη μέθοδος για τη δημιουργία τόνου σέπιας σε μια φωτογραφία είναι να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο Camera Raw. Αυτή η μέθοδος που περιγράφεται εδώ μπορεί να ακολουθηθεί στις εκδόσεις CS6 και Photoshop Creative Cloud (CC).

Ξεκινήστε ανοίγοντας τη φωτογραφία σας στο Photoshop.

  1. Στον πίνακα "Επίπεδα", κάντε κλικ στο μενού στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Κάντε κλικ στο στοιχείο Μετατροπή σε έξυπνο αντικείμενο στο μενού.
  3. Στο επάνω μενού, κάντε κλικ στο στοιχείο Φίλτρο > Φίλτρο ακατέργαστων φωτογραφικών μηχανών.
  4. Στο παράθυρο Camera Raw Filter, κάντε κλικ στο κουμπί HSL / Grayscale στο μενού του δεξιού πίνακα, το οποίο είναι μια σειρά από εικονίδια. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το κάθε ένα μέχρι να εμφανιστεί το όνομα σε ένα πλαίσιο διαλόγου. το κουμπί HSL / κλίμακα του γκρι είναι το τέταρτο από τα αριστερά.
  5. Ελέγξτε το πλαίσιο Μετατροπή σε κλίμακα του γκρι στο πλαίσιο HSL / Grayscale.
    1. Προαιρετική επιλογή: Τώρα που η φωτογραφία σας είναι ασπρόμαυρη, μπορείτε να συντονίσετε το με προσαρμογή των ρυθμιστικών χρωμάτων στο μενού HSL / Grayscale. Αυτό δε θα προσθέσει χρώμα στην εικόνα, αλλά η ασπρόμαυρη έκδοση με την οποία εργάζεστε θα προσαρμόζεται όταν αυτά τα χρώματα εμφανίζονται στην αρχική εικόνα, επομένως πειραματιστείτε για να προσαρμόσετε τη σκίαση που σας απευθύνεται.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαχωρισμός τόνωσης , το οποίο βρίσκεται στα δεξιά του κουμπιού HSL / κλίμακα του γκρι που πατήσαμε στο προηγούμενο βήμα.
  7. Στο μενού Split Toning, κάτω από Shadows, ρυθμίστε την Απόχρωση σε μια ρύθμιση μεταξύ 40 και 50 για μια απόχρωση τόνου σέπια (μπορείτε να την προσαρμόσετε αργότερα για να βρείτε την απόχρωση της σέπιας που προτιμάτε). Δεν θα παρατηρήσετε ακόμα μια αλλαγή στην εικόνα, αλλά μέχρι να προσαρμόσετε το επίπεδο κορεσμού στο επόμενο βήμα.
  1. Ρυθμίστε το ρυθμιστικό κορεσμού για να έχετε την απόχρωση της σέπιας που επιλέξατε. Μια ρύθμιση γύρω από 40 για κορεσμό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης και μπορείτε να προσαρμόσετε από εκεί την επιθυμία σας.
  2. Ρυθμίστε το ρυθμιστικό Ζυγοστάθμιση προς τα αριστερά για να φέρετε τους τόνους σέπια στις πιο ανοιχτές περιοχές της φωτογραφίας σας. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να ρυθμίσετε την ισορροπία σε -40 και να ρυθμίσετε την ακρίβεια από εκεί.
  3. Κάντε κλικ στο OK στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου Filter Camera Raw Filter.

Ο τόνος σέπιας σας προστίθεται στη φωτογραφία σας ως στρώμα φίλτρου στον πίνακα "Επίπεδα".

Πρόκειται για γρήγορους τρόπους βήμα προς βήμα για τους τόνους σεπίας Photoshopping σε μια φωτογραφία, αλλά όπως συμβαίνει με τις περισσότερες τεχνικές στη βιομηχανία γραφικών, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι εφαρμογής ενός τόνου σέπιας σε μια φωτογραφία .