Πώς να επαναφέρετε μια αποχρωματισμένη φωτογραφία με τα στοιχεία Photoshop

Εάν έχετε παλιές φωτογραφίες στο οικογενειακό σας άλμπουμ που έχουν ξεθωριάσει, ίσως θέλετε να τις σαρώσετε και να τις επισκευάσετε χρησιμοποιώντας το Photoshop Elements . Δεν θα ήταν απλούστερο να αποκατασταθεί μια αποχρωματισμένη φωτογραφία.

Εδώ είναι πώς

  1. Αρχικά, ανοίξτε τη σαρωμένη εικόνα στον επεξεργαστή Photoshop Elements. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη λειτουργία "Γρήγορη επιδιόρθωση" πατώντας το πλήκτρο Quick Fix.
  2. Στη λειτουργία γρήγορης επιδιόρθωσης, μπορούμε να έχουμε μια εικόνα "πριν και μετά" για την εικόνα μας. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο πλαίσιο με τίτλο 'Προβολή', επιλέξτε 'Πριν και μετά (Πορτρέτο)' ή 'Πριν και μετά (Τοπίο)' ανάλογα με το ποιά εικόνα ταιριάζει καλύτερα.
  3. Τώρα, για να επαναχρωματίσετε την εικόνα, χρησιμοποιούμε το ρυθμιστικό 'Smart Fix' στην καρτέλα 'Γενικές διορθώσεις'.
  4. Σύρετε το ρυθμιστικό προς τα μέσα και η φωτογραφία θα πρέπει να επιστρέψει σε πολύ πιο φυσιολογικό χρώμα. Αξίζει να επιμείνουμε λίγο σε αυτό το στάδιο. Σύροντας το ρυθμιστικό ελαφρώς προς τα δεξιά θα τονιστούν τα μπλε και τα πράσινα στην εικόνα. Μετακινώντας το προς τα αριστερά θα αυξηθούν τα κόκκινα και κίτρινα.
  5. Μόλις η εικόνα σας είναι το σωστό χρώμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλιμάκωσης στο επάνω μέρος της καρτέλας για να αποδεχτείτε τις αλλαγές.
  6. Εάν η εικόνα σας είναι ακόμα πολύ σκοτεινή ή ελαφριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ρυθμιστικά στην καρτέλα 'Φωτισμός' για να αναδείξετε τις λεπτομέρειες λίγο περισσότερο. Πολλές φωτογραφίες δεν χρειάζονται αυτό το επιπλέον βήμα.
  1. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά 'Lighten Shadows' και 'Darken Highlights' για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της εικόνας. Στη συνέχεια, αλλάξτε το ρυθμιστικό 'Αντίθεση μεσαίου τόνου' για να αυξήσετε ελαφρώς την αντίθεση, εάν η εικόνα έχει ξεθωριάσει με αυτόν τον τρόπο. Θα χρειαστεί να πατήσετε ξανά το εικονίδιο για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

Συμβουλές