Πώς να αφαιρέσετε ένα φόντο στο Adobe Photoshop

Μπορεί να φαίνεται σαν μια πραγματική πρόκληση να τραβήξετε τα πυροτεχνήματα από αυτήν την εικόνα. Τα εργαλεία επιλογής στο Photoshop δεν θα λειτουργήσουν και η γόμα φόντο δεν παράγει πολύ καλά αποτελέσματα. Θα σας δείξω μια εκπληκτικά απλή τεχνική για την κάλυψη των πυροτεχνημάτων σε αυτήν την εικόνα χρησιμοποιώντας τον πίνακα καναλιών.

Ο συνολικός χρόνος απομόνωσης των πυροτεχνημάτων ήταν κάτω από τέσσερα λεπτά. Αυτή η τεχνική δεν λειτουργεί πάντα αυτό ομαλά για κάθε εικόνα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους για την κατασκευή πιο σύνθετων επιλογών. Στο πέμπτο παράδειγμα της αφαίρεσης φόντου με το Photoshop , θα δείτε πώς αυτή η τεχνική επεκτάθηκε και συνδυάστηκε με άλλες μεθόδους για την κάλυψη μιας πιο περίπλοκης εικόνας. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις μάσκες, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να διαβάσετε ένα παλιότερο άρθρο, Μάσκες για τις γκρίζες κλίμακες.

Ενημερώθηκε από τον Tom Green

01 από 07

Πώς να χρησιμοποιήσετε κανάλια στο Adobe Photoshop

Τα κανάλια σάς δίνουν την καλύτερη δυνατή εικόνα για μια πιθανή μάσκα.

Το πρώτο βήμα είναι να εξετάσουμε την παλέτα καναλιών και να καθορίσουμε ποιο κανάλι χρώματος αντιπροσωπεύει καλύτερα την περιοχή που θέλουμε να συλλάβουμε. Στα δεξιά, που εμφανίζονται από πάνω προς τα κάτω, μπορείτε να δείτε τα κόκκινα, μπλε και πράσινα κανάλια για αυτήν την εικόνα. Είναι προφανές ότι το κόκκινο κανάλι περιέχει τις περισσότερες πληροφορίες για τη λήψη των πυροτεχνημάτων. Οι πληροφορίες είναι το λευκό χρώμα, επειδή το κανάλι τελικά θα γίνει επιλογή.

Στην παλέτα καναλιών, κάντε κλικ στο κόκκινο κανάλι και σύρετέ το προς το κουμπί του νέου καναλιού. Αυτό δημιουργεί ένα διπλότυπο του κόκκινου καναλιού ως κανάλι άλφα. Τα κανάλια Alpha είναι ένας τρόπος αποθήκευσης των επιλογών που μπορούν να φορτωθούν ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, μπορούν να επεξεργαστούν με εργαλεία ζωγραφικής όπως μια μάσκα σε κλίμακα του γκρι.

02 του 07

Πώς να επιλέξετε το φόντο σε ένα κανάλι

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο γρήγορης επιλογής για να επιλέξετε το φόντο και μετά να το γεμίσετε με μαύρο χρώμα και το λουλούδι με το λευκό.

Για να απομονώσετε το εκρηκτικό πυροτέχνημα χρειάζεστε το χρώμα έξω από το φόντο. Θέλετε να είστε βέβαιοι ότι το νέο σας κανάλι είναι το ενεργό κανάλι πριν αρχίσετε να ζωγραφίζετε

Ένας γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μεταβείτε στο εργαλείο γρήγορης επιλογής. Αυξήστε το μέγεθος της βούρτσας πατώντας το πλήκτρο] και βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του προσκηνίου σας είναι μαύρο. Σύρετε γύρω από το φόντο και όταν επιλεγεί όλα εκτός από την έκρηξη, επιλέξτε Επεξεργασία> Γεμίστε> Χρώμα προσκηνίου. Τώρα έχουμε μια μάσκα σε κλίμακα του γκρι που μπορεί να φορτωθεί ως επιλογή για την απομόνωση του λουλουδιού. Περίπου.

Εάν ρίξετε μια ματιά στο νέο κανάλι θα δείτε ότι υπάρχει λίγο γκρι στη μέση της έκρηξης. Αυτό είναι επικίνδυνο επειδή, σε ένα κανάλι, το γκρι σημαίνει διαφάνεια. Η έκρηξη πρέπει να είναι ένα συμπαγές λευκό χρώμα. Για να το διορθώσετε, επιλέξτε τη μεσαία γκρίζα περιοχή με το εργαλείο γρήγορης επιλογής και συμπληρώστε την επιλογή με λευκή.

03 του 07

Πώς να κάνετε μια επιλογή ενός καναλιού

Χρησιμοποιήστε μια εντολή πληκτρολογίου για να φορτώσετε το αντιγραμμένο κανάλι ως επιλογή.

Κάντε κλικ στο RGB στην παλέτα καναλιών για να ενεργοποιήσετε όλα τα κανάλια και να επιστρέψετε στην έγχρωμη προβολή της εικόνας σας. Στη συνέχεια, από το μενού Επιλογή, επιλέξτε Φόρτωση επιλογής. Στο παράθυρο διαλόγου επιλέξτε "Κόκκινο Αντιγραφή". Η έκρηξη θα επιλεγεί. Ένας ακόμα πιο γρήγορος τρόπος είναι να πατήσετε το πλήκτρο Command (Mac) ή Ctrl (PC) και να κάνετε κλικ στο αντιγραμμένο κανάλι.

04 του 07

Πώς να τσιμπιάσετε μια επιλογή στο Adobe Photoshop

Συρρίψτε μια επιλογή για να αποφύγετε τις σκληρές άκρες και στη συνέχεια να φέρετε την επιλογή για να εξομαλύνετε τις άκρες.

Πριν αφαιρέσουμε το φόντο, ας μιλήσουμε για επιλογές. Οι περισσότερες άκρες είναι λίγο πολύ αιχμηρές. Με αυτό το λουλούδι, εξακολουθεί να υπάρχει λίγο πράσινο υπόβαθρο. Για να το διορθώσετε, επιλέξτε> Επιλογή> Τροποποίηση> Συμβόλαιο. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Επιλογή συμβολαίου και θα εισαγάγαμε μια τιμή 5 εικονοστοιχείων. Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Επιστρέψτε στο μενού Τροποποίηση και αυτή τη φορά επιλέξτε Αστραπή. Αυτό θα εξασθενίσει τα εικονοστοιχεία άκρης. Χρησιμοποιούσα τιμή 5. Κάντε κλικ στο OK.

05 του 07

Πώς να αντιστρέψετε μια επιλογή του Photoshop

Χρησιμοποιήστε το στοιχείο Επιλογή> Αντίστροφη ή μια εντολή πληκτρολογίου για να αντιστρέψετε μια επιλογή.

Στη συνέχεια, αντιστρέψτε την επιλογή επιλέγοντας Επιλογή> Αντίστροφη. Μόνο η μαύρη περιοχή της εικόνας έχει επιλεγεί και μπορείτε να πατήσετε διαγραφή για να αφαιρέσετε το φόντο. Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα σας βρίσκεται σε ένα στρώμα πριν από το πάτημα της διαγραφής. Εάν η παλέτα στρώσεων εμφανίζει μόνο ένα φόντο επισημασμένο με στρώματα , πρέπει να το προωθήσετε σε ένα στρώμα κάνοντας διπλό κλικ στο φόντο στην παλέτα στρώσεων.

06 του 07

Πώς να προσθέσετε ένα στρώμα σε μια σύνθετη εικόνα

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Μετακίνηση σε για να προσθέσετε την εικόνα σε μια σύνθετη φωτογραφία.

Όταν πατάτε το κουμπί Διαγραφή μπορεί να μοιάζει σαν να λείπεις πολλά από τα τρύπες της έκρηξης. Αυτό δεν συμβαίνει. Έχουν απλώς αναμειχθεί στο μοτίβο σκακιέρας φόντου. Σε αυτό το παράδειγμα, ήθελα να μεταφέρω την έκρηξη σε μια εικόνα του ορίζοντα του Χονγκ Κονγκ τη νύχτα. Για να το κάνετε αυτό, επέλεξα το εργαλείο Μετακίνηση και σύρτησα την εικόνα στην εικόνα του Χονγκ Κονγκ.

07 του 07

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές Matting στο Adobe Photoshop

Εφαρμόστε μια στρώση επιλογής στο νέο στρώμα. Απλώς γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν.

Οποτεδήποτε τραβήξετε μια εικόνα από το φόντο, είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να γεμίσετε την εικόνα ώστε να την ταιριάζει στη σύνθετη εικόνα. Όλα τα ματς κάνει είναι να εξομαλύνει τυχόν οδοντωτές άκρες. Με το επιλεγμένο Layer στο σύνθετο, επέλεξα Layer> Matting. Θα έχετε δύο επιλογές.

Αφαιρέστε το μαύρο ματ και η αφαίρεση του μαύρου ματ είναι χρήσιμες όταν μια επιλογή είναι αντι-αλλιώς σε άσπρο ή μαύρο φόντο και θέλετε να την επικολλήσετε σε διαφορετικό φόντο.

Μερικές φορές κάποιος θα παράγει καλύτερα αποτελέσματα από έναν άλλο και μερικές φορές κανένας από αυτούς δεν φαίνεται να έχει καθόλου αποτέλεσμα ... όλα εξαρτώνται από το συνδυασμό του προσκηνίου και του φόντου σας.

Αλλά μην τα παραβλέπετε εξ ολοκλήρου επειδή συχνά μπορούν να κάνουν έναν κόσμο διαφοράς. Το Defringe αντικαθιστά το χρώμα των pixel περιθωριακών με το χρώμα των εικονοστοιχείων περαιτέρω από την άκρη της επιλογής που στερείται το χρώμα φόντου.