Εδώ είναι οι ακριβείς διαστάσεις μιας επαγγελματικής κάρτας τυπικού μεγέθους

Μπορείτε να δημιουργήσετε δημιουργικά, αλλά ιδανικά τα φύλλα σας θα πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο μέγεθος

Αν και οι επαγγελματικές κάρτες μπορούν να είναι οποιουδήποτε μεγέθους ή σχήματος και κατασκευασμένες από οποιοδήποτε υλικό, οι περισσότερες από αυτές είναι χάρτινα ορθογώνια τυποποιημένων διαστάσεων.

Το τυπικό μέγεθος επαγγελματικών καρτών στις ΗΠΑ (και στις περισσότερες χώρες) είναι 3,5 ίντσες κατά 2 ίντσες. Τα περισσότερα από τα πρότυπα που μπορείτε να βρείτε στο λογισμικό έκδοσης desktop ή επαγγελματικών καρτών και τα δωρεάν πρότυπα επαγγελματικών καρτών στον ιστό είναι σχεδιασμένα για αυτήν την κάρτα μεγέθους.

Στην ιδανική περίπτωση, η κάρτα σας θα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να περιλαμβάνει σχετικές πληροφορίες για εσάς και την επιχείρησή σας και αρκετά μικρή για να χωρέσει σε ένα πορτοφόλι ή μια τσέπη.

Ανατολικές χώρες και επαγγελματικές κάρτες

Για τις περισσότερες χώρες στις δυτικές χώρες, οι επαγγελματικές κάρτες ανταλλάσσονται ως διατύπωση και δεν υπάρχει καμία προσδοκία από κανέναν από τους συμβαλλόμενους για το πώς να λάβουν την κάρτα ή οποιαδήποτε πραγματική εθιμοτυπία σε όποιον εκχωρεί την κάρτα πρώτα.

Αλλά σε ορισμένους ανατολικούς πολιτισμούς, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία, υπάρχουν ορισμένοι κοινωνικοί κανόνες σχετικά με το πώς να δώσουν μια επαγγελματική κάρτα (γνωστή ως meishi) σε άλλο άτομο. Η κάρτα πρέπει να παρουσιάζεται χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, που κρατούνται στις γωνίες, ώστε ο δέκτης να μπορεί να διαβάσει τις εκτυπωμένες πληροφορίες. Θεωρείται άδικο να καλύψουμε αυτές τις πληροφορίες.

Στη συνέχεια, ο χρήστης που λαμβάνει την κάρτα πρέπει να διαβάσει την κάρτα και να ευχαριστήσει τον παρουσιαστή. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χειριστείτε τη συναλλαγή με την επαγγελματική κάρτα. οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά την αίσθηση της παράδοσης μιας επαγγελματικής κάρτας σε κάποιον με τον οποίο θέλουμε να συνδεθούμε μόνο για να δούμε το άτομο να το βάζει στην τσέπη χωρίς να το εξετάζει.

Σχεδιασμός επαγγελματικών καρτών

Μπορούν να είναι οριζόντια (τοπίο) (3,5 ίντσες πλάτος ή μήκους και 2 ίντσες ύψος) ή κάθετες (πορτρέτο) (3,5 ίντσες ύψος και 2 ίντσες πλάτος). Το τοπίο είναι ο πιο κοινός προσανατολισμός, αλλά αυτό είναι ένας χώρος όπου μπορείτε να πάρετε μια μικρή δημιουργική? όσο διατηρείτε τις ίδιες τις διαστάσεις, μια καθέτως τοποθετημένη κάρτα θα ταιριάζει εξίσου καλά στο πορτοφόλι κάποιου.

Οι πτυσσοποιημένες επαγγελματικές κάρτες (που ονομάζονται επίσης διπλές επαγγελματικές κάρτες ή φυλλάδια) είναι συνήθως περίπου 3,5 ίντσες έως 4 ίντσες διπλωμένες στο 3,5 με 2. Μπορούν να σχεδιαστούν ως άνω fold κάρτες ή πλευρικές πτυχές. Αυτά είναι λίγο πιο δύσκολα επειδή η πτυχή προσθέτει χύμα, και μπορεί να είναι πιο σκληρή στο πορτοφόλι ή την τσέπη του παραλήπτη.

Κατά το σχεδιασμό επαγγελματικών καρτών με αιμορραγία , χρησιμοποιήστε ένα μέγεθος εγγράφου 3,75 ίντσες κατά 2,25 ίντσες. Για μια διπλωμένη επαγγελματική κάρτα με αιμορραγία, το έγγραφο θα είναι 3,75 ίντσες κατά 4,25 ίντσες.

Ως γενική κατευθυντήρια γραμμή, χρησιμοποιήστε περιθώρια τουλάχιστον 1/8 έως 1/4 της ίντσας για να αποφύγετε τυχόν αποκοπή του κειμένου ή των εικόνων ακούσια στη διαδικασία εκτύπωσης και κοπής.

Τυπικά μεγέθη επαγγελματικών καρτών

Οι χώρες που χρησιμοποιούν μεγέθη χαρτιού ISO μπορούν να χρησιμοποιούν μεγέθη A8 ή ID-1 για τυπικές επαγγελματικές κάρτες. Αλλά δεν έχει σημασία ποιο είναι το πρότυπο στη χώρα σας, δεν είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιείτε επαγγελματικές κάρτες ειδικού μεγέθους.

Μπορείτε να είστε τόσο δημιουργικοί όσο θέλετε με το σχέδιο και το μέγεθος, αλλά είναι πάντα καλύτερο να εξετάσετε το άτομο που λαμβάνει την κάρτα. Το όλο σημείο της ανταλλαγής επαγγελματικών καρτών είναι να δώσετε σε κάποιον τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Αν η κάρτα είναι δυσκίνητη ή δύσκολο να διαβαστεί, έχετε χάσει το χρόνο σας και ίσως ενοχλήσει το άτομο που έχει τώρα την κάρτα σας.