Πώς να προωθήσετε τις θύρες στο δρομολογητή σας

Ορισμένα παιχνίδια και προγράμματα λειτουργούν μόνο εάν ανοίγετε μια συγκεκριμένη θύρα

Πρέπει να ανοίξετε θύρες στο δρομολογητή σας για να λειτουργήσουν σωστά ορισμένα παιχνίδια βίντεο και προγράμματα. Αν και ο δρομολογητής σας έχει ορισμένες θύρες ανοιχτές από προεπιλογή, οι περισσότεροι είναι κλειστοί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο αν ανοίξετε με μη αυτόματο τρόπο.

Εάν τα ηλεκτρονικά σας παιχνίδια βίντεο, ο διακομιστής αρχείων ή άλλα προγράμματα δικτύωσης δεν λειτουργούν, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο δρομολογητή σας και να ανοίξετε τις συγκεκριμένες θύρες που χρειάζεται η εφαρμογή.

Τι είναι η προώθηση των θυρών;

Όλη η κίνηση που περνάει από το δρομολογητή σας το κάνει μέσω θύρας. Κάθε θύρα είναι σαν ένας ειδικός σωλήνας κατασκευασμένος για ένα συγκεκριμένο είδος κίνησης. Όταν ανοίγετε μια θύρα σε ένα δρομολογητή, επιτρέπει στον συγκεκριμένο τύπο δεδομένων να μετακινηθεί μέσω του δρομολογητή.

Η πράξη του ανοίγματος μιας θύρας και η επιλογή μιας συσκευής στο δίκτυο για την προώθηση αυτών των αιτημάτων, ονομάζεται προώθηση θυρών . Μπορείτε να σκεφτείτε την προώθηση θυρών, όπως να συνδέσετε έναν σωλήνα από το δρομολογητή στη συσκευή που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τη θύρα - υπάρχει μια άμεση οπτική επαφή μεταξύ των δύο που επιτρέπει τη ροή δεδομένων.

Για παράδειγμα, οι διακομιστές FTP ακούν τις εισερχόμενες συνδέσεις στη θύρα 21 . Εάν έχετε εγκαταστήσει έναν διακομιστή FTP που δεν μπορεί να συνδεθεί κανένας εκτός του δικτύου σας, θα θέλατε να ανοίξετε τη θύρα 21 στο δρομολογητή και να τον προωθήσετε στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε ως διακομιστή. Όταν το κάνετε αυτό, ο νέος, αποκλειστικός σωλήνας χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση αρχείων από το διακομιστή μέσω του δρομολογητή και έξω από το δίκτυο στον πελάτη FTP που επικοινωνεί μαζί του.

Θύρα 21 Ανοίξτε σε δρομολογητή. Εικόνες από Dryicons (σύννεφο, υπολογιστές, επιτρέπονται, απαγορεύεται)

Το ίδιο ισχύει και για άλλα σενάρια, όπως τα βιντεοπαιχνίδια που χρειάζονται το διαδίκτυο για να επικοινωνούν με άλλους παίκτες, τους πελάτες torrent που χρειάζονται συγκεκριμένες θύρες για την αποστολή και κοινή χρήση αρχείων, εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων που μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα μόνο μέσω μιας πολύ συγκεκριμένης θύρας οι υπολοιποι.

Απόλυτα κάθε εφαρμογή δικτύωσης χρειάζεται μια θύρα για να τρέξει, οπότε αν ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή δεν λειτουργεί όταν όλα τα άλλα έχουν ρυθμιστεί σωστά, ίσως χρειαστεί να ανοίξετε τη θύρα του δρομολογητή σας και να προωθήσετε τα αιτήματα στη σωστή συσκευή (π.χ. υπολογιστή, εκτυπωτή ή κονσόλα παιχνιδιών).

Η προώθηση εύρους θυρών είναι παρόμοια με την προώθηση των θυρών, αλλά προορίζεται για τη διαβίβαση ολόκληρης της σειράς θυρών. Ένα συγκεκριμένο παιχνίδι βίντεο μπορεί να χρησιμοποιήσει τις θύρες 3478-3480, για παράδειγμα, αντί να πληκτρολογήσετε και τα τρία στο δρομολογητή ως ξεχωριστή θύρα προς τα εμπρός, θα μπορούσατε απλώς να προωθήσετε όλη αυτή την περιοχή στον υπολογιστή που τρέχει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Σημείωση: Παρακάτω υπάρχουν δύο κύρια βήματα που πρέπει να ολοκληρώσετε για να μεταφέρετε τις θύρες στο δρομολογητή σας. Επειδή κάθε συσκευή είναι διαφορετική και επειδή υπάρχουν πολλές παραλλαγές δρομολογητή εκεί έξω, αυτά τα βήματα δεν είναι απαραίτητα συγκεκριμένα για οποιαδήποτε συσκευή. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της συγκεκριμένης συσκευής, για παράδειγμα στον οδηγό χρήσης του δρομολογητή σας.

Δώστε στη συσκευή μια στατική διεύθυνση IP

Η συσκευή που θα επωφεληθεί από το λιμάνι πρέπει να έχει μια στατική διεύθυνση IP . Αυτό είναι απαραίτητο για να μην χρειάζεται να αλλάζετε τις ρυθμίσεις προώθησης θύρας κάθε φορά που αποκτά νέα διεύθυνση IP .

Για παράδειγμα, αν ο υπολογιστής σας θα είναι αυτός που τρέχει λογισμικό torrenting, θα θελήσετε να αντιστοιχίσετε μια στατική διεύθυνση IP σε αυτόν τον υπολογιστή. Εάν η κονσόλα παιχνιδιών σας χρειάζεται να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη σειρά θυρών, θα χρειαστεί μια στατική διεύθυνση IP.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό - από το δρομολογητή και από τον υπολογιστή. Εάν ρυθμίζετε μια στατική διεύθυνση IP για τον υπολογιστή σας, είναι ευκολότερο να το κάνετε εκεί.

Για να ρυθμίσετε έναν υπολογιστή με Windows για να χρησιμοποιήσετε μια στατική διεύθυνση IP, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε ποια διεύθυνση IP χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή.

Η εντολή 'ipconfig / all' στην εντολή εντολών των Windows 10.
  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών στον υπολογιστή.
  2. Εισαγάγετε την εντολή ipconfig / all .
  3. Καταγράψτε τα εξής: διεύθυνση IPv4 , μάσκα υποδικτύου , προεπιλεγμένη πύλη και διακομιστές DNS . Εάν βλέπετε περισσότερες από μία καταχωρίσεις διεύθυνσης IPv4 , αναζητήστε την ενότητα "προσαρμογέας Ethernet τοπική σύνδεση", "προσαρμογέας Ethernet Ethernet" ή "προσαρμογέας Ethernet LAN Wi-Fi". Μπορείτε να αγνοήσετε οτιδήποτε άλλο, όπως Bluetooth, VMware, VirtualBox και άλλες μη προεπιλεγμένες καταχωρήσεις.

Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να ρυθμίσετε πραγματικά τη στατική διεύθυνση IP.

Ρύθμιση Στατικής Διεύθυνσης IP στα Windows 10.
  1. Από το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση ( WIN + R ), ανοίξτε τις Συνδέσεις δικτύου με την εντολή ncpa.cpl .
  2. Κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένη τη σύνδεση που έχει το ίδιο όνομα με αυτή που προσδιορίσατε στη γραμμή εντολών. Στο παράδειγμά μας παραπάνω, θα επιλέγαμε το Ethernet0 .
  3. Επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.
  4. Επιλέξτε το πρωτόκολλο Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) από τη λίστα και πατήστε / επιλέξτε Ιδιότητες .
  5. Επιλέξτε την επιλογή Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διεύθυνση IP:.
  6. Εισαγάγετε όλες τις ίδιες λεπτομέρειες που αντιγράψατε από την εντολή Command Prompt - τη διεύθυνση IP, τη μάσκα υποδικτύου, την προεπιλεγμένη πύλη και τους διακομιστές DNS.
  7. Επιλέξτε ΟΚ όταν τελειώσετε.

Σημαντικό: Εάν έχετε πολλές συσκευές στο δίκτυό σας που λαμβάνουν διευθύνσεις IP από το DHCP , μην κάνετε την ίδια διεύθυνση IP που βρήκατε στη γραμμή εντολών. Για παράδειγμα, εάν το DHCP έχει ρυθμιστεί για να εξυπηρετεί διευθύνσεις από μια ομάδα μεταξύ των 192.168.1.2 και 192.168.1.20, διαμορφώστε τη διεύθυνση IP ώστε να χρησιμοποιεί μια στατική διεύθυνση IP που δεν εμπίπτει σε αυτό το εύρος για να αποφευχθεί η διένεξη διευθύνσεων . Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το 192.168.1. 21 ή παραπάνω σε αυτό το παράδειγμα. Εάν δεν είστε σίγουροι τι σημαίνει αυτό, προσθέστε μόνο 10 ή 20 στο τελευταίο ψηφίο της διεύθυνσης IP και χρησιμοποιήστε το ως στατική IP στα Windows.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Mac να χρησιμοποιεί μια στατική διεύθυνση IP, καθώς και το Ubuntu και άλλες διανομές Linux.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το δρομολογητή για να ρυθμίσετε μια στατική διεύθυνση IP. Ενδέχεται να το κάνετε αν χρειάζεστε μια μη ηλεκτρονική συσκευή για να έχετε μια αμετάβλητη διεύθυνση (όπως μια κονσόλα παιχνιδιών ή έναν εκτυπωτή).

Ρυθμίσεις κράτησης διευθύνσεων DHCP (TP-Link Archer C3150).
  1. Αποκτήστε πρόσβαση στο δρομολογητή ως διαχειριστής .
  2. Εντοπίστε μια "Λίστα Πελάτη", "DHCP Pool", "DHCP Reservation" ή παρόμοια ενότητα των ρυθμίσεων.Η ιδέα είναι να βρείτε μια λίστα συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δρομολογητή.Η διεύθυνση IP της εν λόγω συσκευής θα αναγράφεται μαζί με το όνομά του.
  3. Θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να διατηρήσετε μία από αυτές τις διευθύνσεις IP για να την συνδέσετε με αυτή τη συσκευή, έτσι ώστε ο δρομολογητής να το χρησιμοποιεί πάντα όταν η συσκευή ζητά μια διεύθυνση IP. Ενδέχεται να χρειαστεί να επιλέξετε τη διεύθυνση IP από μια λίστα ή να επιλέξετε "Προσθήκη" ή "Κράτηση".

Τα παραπάνω βήματα είναι πολύ γενικά, καθώς η στατική αντιστοίχιση διευθύνσεων IP διαφέρει για κάθε δρομολογητή, εκτυπωτή και συσκευή παιχνιδιών. Ακολουθήστε αυτούς τους συνδέσμους για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την κράτηση διευθύνσεων IP σε αυτές τις συσκευές: NETGEAR, Google, Linksys, Xbox One, PlayStation 4, εκτυπωτής Canon, εκτυπωτής HP.

Ρύθμιση προώθησης θύρας

Τώρα που γνωρίζετε τη διεύθυνση IP της συσκευής και την έχετε ρυθμίσει ώστε να σταματήσει να αλλάζει, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο δρομολογητή σας και να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις προώθησης θύρας.

  1. Συνδεθείτε στο δρομολογητή σας ως διαχειριστής . Αυτό απαιτεί να γνωρίζετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή , το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Ακολουθήστε αυτές τις συνδέσεις εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το κάνετε αυτό.
  2. Εντοπίστε τις επιλογές προώθησης θύρας. Είναι διαφορετικά για κάθε δρομολογητή, αλλά μπορεί να ονομάζονται Port Forwarding , Port Triggering , Applications & Gaming ή Port Forwarding . Μπορεί να ταφούν σε άλλες κατηγορίες ρυθμίσεων, όπως το Δίκτυο , το Wireless ή το Advanced .
  3. Πληκτρολογήστε τον αριθμό θύρας ή το εύρος θύρας που θέλετε να προωθήσετε. Αν προωθείτε μόνο μία θύρα, πληκτρολογήστε τον ίδιο αριθμό και κάτω από τα πλαίσια εσωτερικού και εξωτερικού . Για τις σειρές λιμένων, χρησιμοποιήστε τα πλαίσια Έναρξη και Τέλος . Τα περισσότερα παιχνίδια και προγράμματα θα σας πω ακριβώς ποια θύρα θα πρέπει να ανοίξετε στο δρομολογητή, αλλά αν δεν γνωρίζετε τι αριθμούς πληκτρολογείτε εδώ, το PortForward.com διαθέτει μια τεράστια λίστα κοινών λιμένων.
  4. Επιλέξτε το πρωτόκολλο, είτε TCP είτε UDP . Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και τα δύο αν χρειαστεί. Αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμες από το πρόγραμμα ή το παιχνίδι που εξηγεί τον αριθμό θύρας.
  1. Αν σας ζητηθεί, ονομάστε το λιμάνι να ενεργοποιήσει οτιδήποτε έχει νόημα για εσάς. Αν πρόκειται για πρόγραμμα FTP, ονομάστε FTP ή Medal of Honor εάν χρειάζεστε τη θύρα ανοιχτή για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν έχει σημασία τι λέτε επειδή είναι μόνο για δική σας αναφορά.
  2. Πληκτρολογήστε τη στατική διεύθυνση IP που χρησιμοποιήσατε στο Βήμα 9 παραπάνω.
  3. Ενεργοποιήστε τον κανόνα προώθησης θύρας με την επιλογή Ενεργοποίηση ή Ενεργοποίηση .

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του πώς φαίνεται να προωθούνται οι θύρες σε ένα Linksys WRT610N:

Ρυθμίσεις προώθησης θυρών (Linksys WRT610N).

Ορισμένοι δρομολογητές ενδέχεται να σας οδηγήσουν σε έναν οδηγό ρύθμισης της θύρας προς τα εμπρός, ο οποίος διευκολύνει τη διαμόρφωση. Για παράδειγμα, ο δρομολογητής μπορεί να σας δώσει πρώτα μια λίστα συσκευών που ήδη χρησιμοποιούν μια στατική διεύθυνση IP και στη συνέχεια να σας επιτρέψει να επιλέξετε το πρωτόκολλο και τον αριθμό θύρας από εκεί.

Ακολουθούν μερικές άλλες οδηγίες προώθησης θύρας που είναι πιο συγκεκριμένες σε αυτές τις μάρκες δρομολογητών: D-Link, NETGEAR, TP-Link, Belkin, Google, Linksys.

Περισσότερα για τις ανοικτές θύρες

Εάν η προώθηση μιας θύρας στο δρομολογητή σας δεν επιτρέπει την εκτέλεση του προγράμματος ή του παιχνιδιού στον υπολογιστή σας, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε ότι το πρόγραμμα τείχους προστασίας δεν έχει επίσης αποκλείσει τη θύρα. Η ίδια θύρα πρέπει να είναι ανοιχτή στο δρομολογητή και στον υπολογιστή σας για να μπορέσει η εφαρμογή να το χρησιμοποιήσει.

Άνοιγμα θύρας 21 στο τείχος προστασίας των Windows (Windows 10).

Συμβουλή: Για να δείτε εάν το τείχος προστασίας των Windows είναι φταίξιμο για το κλείδωμα μιας θύρας που έχετε ήδη ανοίξει στο δρομολογητή σας, απενεργοποιήστε προσωρινά το τείχος προστασίας και στη συνέχεια δοκιμάστε ξανά τη θύρα. Εάν η θύρα είναι κλειστή στο τείχος προστασίας, θα πρέπει να επεξεργαστείτε ορισμένες ρυθμίσεις για να την ανοίξετε.

Όταν ανοίγετε μια θύρα στο δρομολογητή σας, η κυκλοφορία μπορεί τώρα να ρέει μέσα και έξω από αυτό. Αυτό σημαίνει ότι αν σκοπεύατε να σαρώσετε το δίκτυό σας για ανοιχτές θύρες, πρέπει να δείτε όλα όσα είναι ανοιχτά από έξω. Υπάρχουν ιστοσελίδες και εργαλεία που δημιουργούνται ειδικά γι 'αυτό.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν μια θύρα είναι ανοιχτή εάν θέλετε να αποφύγετε να μπείτε στο δρομολογητή σας για έλεγχο ή ίσως έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω βήματα, αλλά το πρόγραμμα ή το παιχνίδι εξακολουθεί να μην λειτουργεί και θέλετε να ελέγξετε ότι το θύρα ανοίχθηκε σωστά. Ένας άλλος λόγος είναι να κάνετε το αντίθετο: βεβαιωθείτε ότι ένα λιμάνι που έχετε κλείσει είναι στην πραγματικότητα κλειστό.

Το Εργαλείο Ελέγχου Ανοικτού Δικτύου του NetworkApper.

Ανεξάρτητα από το τι κάνετε για αυτό, υπάρχουν πολλά μέρη για να βρείτε έναν ελεύθερο ανοιχτό πούλι. Το PortChecker.co και το NetworkAppers διαθέτουν και τα δύο ηλεκτρονικά πούλια ελέγχου που μπορούν να ανιχνεύσουν το δίκτυό σας από το εξωτερικό και το Advanced Port Scanner και το FreePortScanner είναι χρήσιμα για τη σάρωση άλλων συσκευών στο ιδιωτικό σας δίκτυο.

Μόνο μία μπροστινή θύρα μπορεί να υπάρχει για κάθε περίπτωση αυτής της θύρας. Για παράδειγμα, εάν μεταφέρετε τη θύρα 3389 (που χρησιμοποιείται από το πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας) σε έναν υπολογιστή με τη διεύθυνση IP 192.168.1.115, ο ίδιος δρομολογητής δεν μπορεί επίσης να μεταφέρει τη θύρα 3389 στο 192.168.1.120.

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, η μόνη λύση, αν είναι δυνατόν, είναι να αλλάξετε τη θύρα που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα, κάτι που μπορεί να είναι δυνατό μέσα από τις ρυθμίσεις του λογισμικού ή μέσω ενός hack μητρώου . Στο παράδειγμα RDP, εάν επεξεργαστήκατε το μητρώο των Windows στον υπολογιστή 192.168.1.120 για να αναγκάσετε την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας να χρησιμοποιήσει μια άλλη θύρα όπως 3390, θα μπορούσατε να ρυθμίσετε μια νέα θύρα προς τα εμπρός για αυτήν τη θύρα και να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας σε δύο υπολογιστές από έξω το δίκτυο.