Τι είναι μια διένεξη διεύθυνσης IP;

Πολλαπλές αιτίες καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπιση προβλημάτων διεύθυνσης IP

Μια διένεξη διεύθυνσης IP προκύπτει όταν δύο τελικά σημεία επικοινωνίας σε ένα δίκτυο έχουν την ίδια διεύθυνση IP . Τα τελικά σημεία μπορούν να είναι υπολογιστές, κινητές συσκευές ή οποιοσδήποτε μεμονωμένος προσαρμογέας δικτύου . Οι διενέξεις IP μεταξύ δύο τελικών σημείων συνήθως καθιστούν το ένα ή και τα δύο άχρηστα για τις λειτουργίες δικτύου.

Πώς συμβαίνουν οι διενέξεις διεύθυνσης IP

Δύο υπολογιστές (ή άλλες συσκευές) μπορούν να αποκτήσουν διευθύνσεις IP σε διένεξη με διάφορους τρόπους:

Άλλες μορφές διενέξεων IP μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ένα δίκτυο. Για παράδειγμα, ένας υπολογιστής μπορεί να αντιμετωπίσει μια διένεξη διευθύνσεων IP με τον εαυτό του, εάν αυτός ο υπολογιστής έχει διαμορφωθεί με πολλαπλούς προσαρμογείς. Οι διαχειριστές δικτύου ενδέχεται επίσης να δημιουργήσουν διενέξεις IP, συνδέοντας τυχαία δύο θύρες ενός διακόπτη δικτύου ή ενός δρομολογητή δικτύου μεταξύ τους.

Αναγνώριση διενέξεων διεύθυνσης IP

Το ακριβές μήνυμα σφάλματος ή άλλη ένδειξη διενέξεων IP ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που επηρεάζεται και το λειτουργικό σύστημα δικτύου που εκτελεί.

Σε πολλούς υπολογιστές με Microsoft Windows , εάν επιχειρήσετε να ορίσετε μια σταθερή διεύθυνση IP που είναι ήδη ενεργή στο τοπικό δίκτυο, λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα αναδυόμενου μηνύματος:

Η στατική διεύθυνση IP που μόλις διαμορφώθηκε βρίσκεται ήδη σε χρήση στο δίκτυο. Επανατοποθετήστε μια άλλη διεύθυνση IP.

Σε νεότερους υπολογιστές με Microsoft Windows που έχουν δυναμικές διενέξεις IP, λαμβάνετε ένα μήνυμα σφάλματος μπαλονιού στη γραμμή εργασιών μόλις το λειτουργικό σύστημα εντοπίσει το ζήτημα:

Υπάρχει διένεξη διεύθυνσης IP με άλλο σύστημα στο δίκτυο.

Μερικές φορές, ειδικά σε παλαιότερους υπολογιστές με Windows, μπορεί να εμφανιστεί ένα μήνυμα παρόμοιο με το ακόλουθο σε ένα αναδυόμενο παράθυρο:

Το σύστημα έχει εντοπίσει μια διένεξη για τη διεύθυνση IP ...

Επίλυση διενέξεων διεύθυνσης IP

Δοκιμάστε τις ακόλουθες λύσεις για διενέξεις IP: