Πώς να βρείτε διευθύνσεις IP και MAC στα Microsoft Windows

Εντοπίστε μια διεύθυνση IP χρησιμοποιώντας αυτά τα εύκολα βήματα

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να βρείτε γρήγορα τις διευθύνσεις πρωτοκόλλου Internet (IP) και ελέγχου πρόσβασης πολυμέσων (MAC) ενός υπολογιστή με Microsoft Windows 10 ή προηγούμενες εκδόσεις.

Σημειώστε ότι πολλοί υπολογιστές με Windows έχουν περισσότερους από έναν προσαρμογείς δικτύου (όπως ξεχωριστοί προσαρμογείς για υποστήριξη Ethernet και Wi-Fi ) και επομένως μπορούν να έχουν πολλές ενεργές διευθύνσεις IP ή MAC.

Εύρεση διευθύνσεων IP και MAC στα Windows 10

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εντοπίσετε πληροφορίες διεύθυνσης για διασυνδέσεις Wi-Fi και Ethernet των Windows 10:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows και μεταβείτε στην ενότητα Δίκτυο & Διαδίκτυο .
  2. Επιλέξτε τον τύπο σύνδεσης για τον συγκεκριμένο προσαρμογέα ενδιαφέροντος. Το Wi-Fi, το Ethernet και ακόμη και οι παλιές διεπαφές μέσω τηλεφώνου εμπίπτουν σε ξεχωριστά στοιχεία μενού.
  3. Για διεπαφές Wi-Fi, κάντε κλικ στο στοιχείο μενού Wi-Fi.
  4. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της λίστας με ονόματα ασύρματων δικτύων.
  5. Κάντε κλικ στις επιλογές για προχωρημένους . Στη συνέχεια, μεταβείτε στην κάτω περιοχή Ιδιότητες της οθόνης όπου εμφανίζονται ταυτόχρονα διευθύνσεις IP και Φυσικής (δηλ. MAC).
  6. Για διασυνδέσεις Ethernet, κάντε κλικ στο στοιχείο μενού Ethernet και στη συνέχεια στο εικονίδιο Συνδεδεμένο . Στην ενότητα Ιδιότητες της οθόνης εμφανίζονται στη συνέχεια οι διευθύνσεις IP και Physical addresses.

Εύρεση διευθύνσεων IP και MAC στα Windows 8.1, Windows 8 και Windows 7

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για τα Windows 7 και τα Windows 8.1 (ή 8):

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου από το μενού Έναρξη (στα Windows 7) ή από τη λίστα Εκκίνηση εφαρμογών (στα Windows 8 / 8.1).
  2. Ανοίξτε την ενότητα Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης στον Πίνακα Ελέγχου.
  3. Στην ενότητα Προβολή των ενεργών δικτύων στην οθόνη, κάντε κλικ στον μπλε σύνδεσμο που αντιστοιχεί στη σύνδεση που σας ενδιαφέρει. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα" αριστερό μενού και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο που αντιστοιχεί στη σύνδεση που σας ενδιαφέρει. Σε κάθε περίπτωση, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζει τη βασική Κατάσταση για τη συγκεκριμένη σύνδεση.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες . Εμφανίζεται ένα παράθυρο Λεπτομέρειες σύνδεσης δικτύου που αναφέρει τη Φυσική διεύθυνση, τις διευθύνσεις IP και άλλες παραμέτρους.

Εύρεση διευθύνσεων IP και MAC στα Windows XP (ή παλαιότερες εκδόσεις)

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για τα Windows XP και παλαιότερες εκδόσεις των Windows:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού Έναρξη στη γραμμή εργασιών των Windows.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση σε αυτό το μενού.
  3. Στο πλαίσιο κειμένου που εμφανίζεται, πληκτρολογήστε winipcfg . Το πεδίο διεύθυνσης IP εμφανίζει τη διεύθυνση IP για τον προεπιλεγμένο προσαρμογέα δικτύου. Το πεδίο Διεύθυνση προσαρμογέα εμφανίζει τη διεύθυνση MAC για αυτόν τον προσαρμογέα. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού στην κορυφή του παραθύρου για να περιηγηθείτε στις πληροφορίες διευθύνσεων για εναλλασσόμενους προσαρμογείς δικτύου.

Προσέξτε να διαβάσετε τη διεύθυνση IP από το σωστό προσαρμογέα. Σημειώστε ότι οι υπολογιστές που είναι εγκατεστημένοι με λογισμικό Virtual Private Network (VPN) ή λογισμικό εξομοίωσης θα διαθέτουν έναν ή περισσότερους εικονικούς προσαρμογείς. Οι εικονικοί προσαρμογείς διαθέτουν διευθύνσεις MAC που μοιάζουν με λογισμικό και όχι η πραγματική φυσική διεύθυνση της κάρτας διασύνδεσης δικτύου. Αυτές είναι ιδιωτικές διευθύνσεις και όχι πραγματική διεύθυνση στο Διαδίκτυο.

Pro Συμβουλές για την εύρεση διευθύνσεων IP και MAC στα Windows

Το βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών ipconfig εμφανίζει πληροφορίες διευθύνσεων για όλους τους ενεργούς προσαρμογείς δικτύου. Ορισμένοι προτιμούν να χρησιμοποιούν το ipconfig ως εναλλακτική λύση στην πλοήγηση σε διάφορα παράθυρα και μενού που απαιτούν πολλαπλά κλικ του ποντικιού και ενδέχεται να αλλάξουν ανάλογα με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Για να χρησιμοποιήσετε το ipconfig , ανοίξτε μια γραμμή εντολών (μέσω της επιλογής μενού Εκτέλεση των Windows) και πληκτρολογήστε

ipconfig / όλα

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο ή την έκδοση των Windows, φροντίστε να διαβάσετε τις διευθύνσεις από τον σωστό φυσικό προσαρμογέα. Οι εικονικοί προσαρμογείς, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται με τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN), εμφανίζουν γενικά μια ιδιωτική διεύθυνση IP αντί για μια πραγματική διεύθυνση στο Διαδίκτυο. Οι εικονικοί προσαρμογείς διαθέτουν επίσης διευθύνσεις MAC που προσομοιάζουν με το λογισμικό και όχι την πραγματική φυσική διεύθυνση της κάρτας διασύνδεσης δικτύου.

Για υπολογιστές που δεν λειτουργούν με Windows και άλλες συσκευές δικτύου, ανατρέξτε στην ενότητα: Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP .