Τι είναι ένα αρχείο AOF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία AOF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου AOF είναι ένα αρχείο αντικειμένου Artlantis. Αυτά τα αρχεία είναι τρισδιάστατες εικόνες που χρησιμοποιούν το λογισμικό Artlantis Studio και το Artlantis Render ως μέρος ενός Artlantis 3D Scene (αρχείο .ATL).

Οι νεότερες εκδόσεις του λογισμικού Artlantis έχουν αντικαταστήσει τη μορφή αρχείου αντικειμένων Artlantis με αρχεία που έχουν την επέκταση αρχείου .ATLO.

Εάν το αρχείο AOF δεν χρησιμοποιείται με το λογισμικό Artlantis, μπορεί να είναι ένα αρχείο μορφοτύπου αντικειμένου Acorn. Αυτά τα αρχεία συνδυάζονται με βιβλιοθήκες αντικειμένων στο πλέον αποσυρμένο λειτουργικό σύστημα Panos (που αναπτύχθηκε από την Acorn Computers) για την παραγωγή αρχείου εικόνας εκτελέσιμου προγράμματος (.RIF).

Το αρχείο AOF μπορεί να είναι ένα αρχείο μόνο για προσάρτηση, αν δεν υπάρχει σε καμία από τις παραπάνω μορφές.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο AOF

Τα αρχεία AOF που είναι αρχεία αντικειμένων Artlantis μπορούν να ανοίξουν με το Artlantis Studio ή το Artlantis Render. Ακολουθεί ο τρόπος ανοίγματος του αρχείου με το Artlantis Studio:

  1. Ανοίξτε το κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος. Μοιάζει με διαμάντι.
  2. Πηγαίνετε στο Άνοιγμα ... > Document αντικειμένου Artlantis .
  3. Από το αναπτυσσόμενο μενού στην κάτω γωνία της οθόνης " Ανοίξτε" , αλλάξτε την επιλογή Artlantis Objects (* .alto) ως Old Artlantis Objects (* .aof) .
  4. Βρείτε το αρχείο AOF που θέλετε να ανοίξετε και πατήστε το κουμπί Άνοιγμα .

Σημείωση: Οι εκδόσεις επίδειξης είναι διαθέσιμες και για τα δύο προγράμματα της Artlantis μέσω αυτού του συνδέσμου στη σελίδα λήψης. Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε Windows και MacOS.

Ενώ το αρχείο AOF σας είναι πιθανότερο σε αυτή τη μορφή, είναι πιθανό να είναι ένα αρχείο μορφής Acorn Object Format. Αυτά τα αρχεία μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το Acorn 32000 Linker, αλλά δεν μπορώ να βρω έναν σύνδεσμο λήψης. Μπορεί να μην υπάρχει κανένας διαθέσιμος, δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα Panos δεν χρησιμοποιείται ευρέως.

Τα αρχεία που χρησιμοποιούνται μόνο με την προσθήκη με την επέκταση αρχείου AOF συσχετίζονται με το Redis, επομένως ίσως μπορείτε να ανοίξετε ένα με αυτό το πρόγραμμα.

Συμβουλή: Εάν το αρχείο AOF δεν χρησιμοποιείται σίγουρα με το λογισμικό Artlantis, αλλά δεν είστε σίγουροι για το άνοιγμα του, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν επεξεργαστή κειμένου για να το ανοίξετε. Όταν προβάλλετε το αρχείο ως έγγραφο κειμένου , ενδέχεται να μπορείτε να τραβήξετε κάποιες πληροφορίες μέσα στο αρχείο AOF που εξηγεί τη μορφή στην οποία έχει αποθηκευτεί.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο AOF, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία AOF, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο AOF

Το πρόγραμμα Studio Media του Artlantis χρησιμοποιείται για τη μετατροπή του AOF σε ATLO. Εάν κάνετε λήψη του Artlantis Studio, το οποίο περιλαμβάνεται σε ένα αρχείο ZIP , υπάρχουν δύο αρχεία EXE από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Το ένα είναι το Artlantis Studio και το άλλο είναι το Artlantis Studio Media.

Το Artlantis διαθέτει κάποια πρόσθετα που είναι διαθέσιμα για προγράμματα όπως το SketchUp και το Revit που σας επιτρέπουν να εξάγετε μοντέλα στη μορφή ATL. Αυτά τα αρχεία, όταν ανοίγουν στο Artlantis Studio, μπορούν να εξαχθούν στη νέα μορφή αρχείου αντικειμένων Artlantis (.ATLO).

Και πάλι, δεν έχω σύνδεση λήψης για το Acorn 32000 Linker, αλλά αν συμβαίνει να υπάρχει το πρόγραμμα που τρέχει στο λειτουργικό σύστημα Panos, ξέρω ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε το αρχείο AOF.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Ο πιο πιθανός λόγος για τον οποίο ένα αρχείο AOF δεν θα ανοίξει ακόμη και αφού δοκιμάσει τα παραπάνω προγράμματα, οφείλεται στο γεγονός ότι η επέκταση του αρχείου είναι εσφαλμένη. Εάν συγχέετε μια άλλη μορφή αρχείου με αυτά που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα, ίσως να πιστεύετε ότι το αρχείο σας τελειώνει με AOF όταν πραγματικά φαίνεται ακριβώς έτσι.

Για παράδειγμα, η επέκταση αρχείου AAF μοιράζεται δύο από τα τρία γράμματα επέκτασης αρχείων που φαίνονται με αρχεία AOF, παρόλο που οι μορφές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Το άνοιγμα ενός αρχείου AAF σε ένα ανοιχτήρι AOF δεν θα σας κάνει καλό και ούτε θα χρησιμοποιήσετε ένα ανοιχτήρι αρχείων AAF με ένα αρχείο AOF.

Η ίδια ιδέα είναι αλήθεια πίσω από άλλους όπως η επέκταση του αρχείου AFF. Ενώ σίγουρα μοιάζει με ένα αρχείο AOF μόνο με γράμματα, τα αρχεία AFF ανήκουν στην ορθογραφική περιγραφή λεξικών και AFF Disk Image formats. Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν τα αρχεία AFI , AIFF , AOB και ALO.

Εάν το αρχείο σας δεν τελειώνει με το επίθημα .AOF, αναζητήστε την επέκταση που χρησιμοποιεί για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή που θα μπορούσε να είναι. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε το λογισμικό υπεύθυνο για το άνοιγμα, την επεξεργασία ή τη μετατροπή του.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία AOF

Αν το αρχείο σας τελείωσε πραγματικά με .AOF αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σωστά, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Να είστε βέβαιος να μου πείτε ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου AOF, σε ποια μορφή πιστεύετε ότι είναι μέσα και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.