Πώς να αλλάξετε την ημερομηνία και τη ζώνη ώρας στο φορητό υπολογιστή σας

Η αλλαγή της ημερομηνίας και της ώρας στο φορητό υπολογιστή σας είναι μια εύκολη διαδικασία και για τους περισσότερους μετακινούμενους εργαζόμενους, είναι ένα σημαντικό βήμα για να ταξιδέψετε. Η γνώση της σωστής ημερομηνίας και ώρας για το πού εργάζεστε θα διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε τις συναντήσεις και παραμείνετε οργανωμένοι.

Κάντε δεξί κλικ στο ρολόι στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης.

** Οι περισσότεροι νέοι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν ρυθμιστεί στη σωστή ημερομηνία και ώρα, οπότε μην ξεχνάτε να το ελέγχετε κατά τη ρύθμιση του νέου φορητού σας υπολογιστή.

01 από 09

Επιλέξτε Προσαρμογή ημερομηνίας / ώρας

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε την επιλογή Προσαρμογή ημερομηνίας / ώρας από το μενού που εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ στο ρολόι στο κάτω μέρος της οθόνης.Κάντε δεξί κλικ σε αυτήν την επικεφαλίδα για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο.

02 του 09

Προβολή του παραθύρου ώρας στα Windows

Το πρώτο παράθυρο που θα δείτε δείχνει την τρέχουσα ώρα και ημερομηνία για το φορητό σας υπολογιστή. Θα αναφέρει επίσης την τρέχουσα ζώνη ώρας που έχει ρυθμιστεί για το φορητό υπολογιστή σας. Σε νέους φορητούς υπολογιστές και σε ορισμένες περιπτώσεις ανακαινισμένα φορητούς υπολογιστές θα έχουν την ημερομηνία και την ώρα που καθορίζονται από το σημείο προέλευσης του φορητού υπολογιστή. Πάντα θυμηθείτε να ελέγξετε αυτό και βεβαιωθείτε ότι έχει τη σωστή ώρα και την ημερομηνία που δείχνει.

03 του 09

Αλλαγή του μήνα στον φορητό υπολογιστή σας

Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού, μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο μήνα ή να αλλάξετε τον μήνα εάν έχετε ταξιδέψει μεταξύ ζωνών ώρας κοντά στο τέλος ή την αρχή του μήνα. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε, μπορείτε να φύγετε σε ένα μήνα και να φτάσετε σε διαφορετικό μήνα. Ελέγχετε πάντα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την κατάλληλη ημερομηνία!

04 του 09

Αλλάξτε το έτος που εμφανίζεται

Για να αλλάξετε το εμφανιζόμενο έτος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά για να διορθώσετε ή να τροποποιήσετε το έτος που εμφανίζεται.

05 του 09

Αλλάξτε τη Ζώνη ώρας στο φορητό σας υπολογιστή

Κάντε κλικ στην καρτέλα που διαβάζει " Ζώνη ώρας " για να ανοίξετε το παράθυρο, ώστε να μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις της ζώνης ώρας σας.

Οι επαγγελματίες κινητής τηλεφωνίας πρέπει να έχουν τη συνήθεια να κάνουν αυτό το πρώτο βήμα τους όταν φτάνουν σε έναν νέο προορισμό που είναι διαφορετική ζώνη ώρας.

06 του 09

Επιλέξτε Νέα ζώνη ώρας

Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού, μπορείτε να επιλέξετε τη σωστή ζώνη ώρας για τη νέα σας τοποθεσία. Επισημάνετε τη νέα ζώνη ώρας που θέλετε να εμφανίζεται και κάντε κλικ στην επιλογή αυτή.

07 του 09

Θερινή ώρα

Αν ταξιδεύετε συχνά προς και από περιοχές που χρησιμοποιούν θερινή ώρα σε τοποθεσίες που δεν το κάνουν, είναι σωστό να ελέγξετε αυτό το πλαίσιο για να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε πάντα εκεί που πρέπει να είστε στην κατάλληλη στιγμή.

08 από 09

Εφαρμόστε τις νέες ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας

Κάντε κλικ στο Apply (Εφαρμογή) για να βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές που κάνατε με την ημερομηνία και την ώρα θα ισχύσουν. Αν αλλάξατε μόνο την Ημερομηνία, κάντε κλικ στην επιλογή Apply (Εφαρμογή) στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου για να πραγματοποιήσετε τις αλλαγές.

09 του 09

Τελικό βήμα για την αλλαγή της ημερομηνίας και ώρας στο φορητό σας υπολογιστή

Το τελευταίο βήμα για την αποδοχή των αλλαγών που κάνατε στην ημερομηνία και ώρα του φορητού υπολογιστή σας είναι να κάνετε κλικ στο κουμπί OK. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από το παράθυρο Ζώνη ώρας ή από το παράθυρο Ημερομηνία & Ώρα.

Εάν ξεχάσετε να το επιλέξετε, δεν θα γίνει καμία αλλαγή στην εμφάνιση ημερομηνίας και ώρας του φορητού υπολογιστή σας.

Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και εγκαίρως, ανεξάρτητα από το πού ή πότε συμβαίνει να εργάζεστε με το laptop σας. Αν χρειάζεται να αλλάξετε τον χρόνο σας στο Mac ή στο gmail σας, μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο .