Ο ικανός εκτυπωτής All-in-One (AIO) HP Officejet Pro 7740

Αξιοπρεπείς ταχύτητες εκτύπωσης και εκπληκτική ποιότητα εξόδου

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Κατώτατη γραμμή: Ο εκτυπωτής HP Officejet Pro 7740 Wide Format All-in-One (249,99 δολάρια MSRP) εκτυπώνεται γρήγορα και καλά, σε εξαιρετική τιμή αγοράς για εκτυπωτή ευρείας μορφής (11 x 17 ιντσών). Το κόστος λειτουργίας είναι κάπως υψηλό, αλλά αυτό δεν είναι ασυνήθιστο για μια υπερμεγέθη μηχανή.

Εισαγωγή

Οι εκτυπωτές ευρείας μορφής για καταναλωτές υποστηρίζουν τυπικά σελίδες με ετικέτες (11 x 17 ίντσες) ή στρογγυλές (13 έως 19 ίντσες) ή και τις δύο. Η σημερινή μονάδα ελέγχου, ο εκτυπωτής HP Officejet Pro 7740 Wide Format All-in-One της HP, υποστηρίζει μόνο τη μορφή 11 έως 17, η οποία, για τις περισσότερες εφαρμογές, είναι αρκετά μεγάλη. Το Tabloid είναι στην πραγματικότητα διπλάσιο από το μέγεθος του τυποποιημένου μεγέθους γραμματοσειράς (8,5 με 11 ίντσες), παρέχοντας κάποια ενσωματωμένη ευελιξία δική του. Μπορείτε, για παράδειγμα, να εκτυπώσετε ένα φυλλάδιο τεσσάρων σελίδων απλά αναδιπλώνοντας το φύλλο στο μισό.

Συνολικά, εκτός από ένα υπερβολικά υψηλό κόστος ανά σελίδα, το οποίο συζητήθηκε αργότερα, πρόκειται για ένα καλό εκτυπωτή. Είτε χρειάζεστε υπερβολικά μεγάλα φύλλα είτε αφίσες μεγέθους αφίσας, το OfficeJet Pro 7740 της HP μπορεί να χειριστεί τις περισσότερες εργασίες εκτύπωσης.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Ο πρόσφατος κύκλος εκτυπωτών της HP, από τον πολυλειτουργικό εκτυπωτή πολυλειτουργικού εκτυπωτή PageWide Pro MFP 577dw έως τον πιο συμβατικό εκτυπωτή OfficeJet Pro 8740 All-in-One , καθώς και το OfficeJet Pro 7740, διαθέτουν όλα αυτά τα εξαιρετικά μοντέρνα, μαύρα σε λευκό, απλοποιημένη εμφάνιση γι 'αυτούς. Όχι μόνο δεν έχουν μικρή ομοιότητα με τον ανταγωνισμό, ο τελευταίος γύρος εκτυπωτών γραφείου της HP δεν μοιάζει ούτε ο ένας με τον άλλον. Τούτου λεχθέντος, το Pro 7740, όπως και τα αδέλφια του, είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό μηχάνημα - όπως οι μηχανές γραφείου πάνε, δηλαδή.

Το 7740 ολοκληρώνεται με αυτόματο τροφοδότη εγγράφων 35 φύλλων, μονής διέλευσης, αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης ή αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF). Αυτό σημαίνει ότι ο ADF είναι εξοπλισμένος με δύο μηχανισμούς σάρωσης, ώστε να μπορεί να σαρώσει και τις δύο πλευρές της σελίδας ταυτόχρονα, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και μειώνοντας ένα πιθανό σημείο βλάβης.

Ακριβώς κάτω από τον ADF θα βρείτε μια έγχρωμη οθόνη αφής 2,6 ιντσών. Εκτός από την πραγματοποίηση αλλαγών διαμόρφωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής για να πραγματοποιήσετε εργασίες περπατήματος ή χωρίς υπολογιστή , όπως η δημιουργία αντιγράφων, η σύνδεση με ιστότοπους νέφους ή η εκτύπωση και σάρωση μιας μονάδας δίσκου USB thumb. Η θύρα USB βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του πλαισίου δίπλα στο κουμπί τροφοδοσίας.

Η HP παρέχει πρόσθετες επιλογές κινητής συνδεσιμότητας , όπως το Wireless Direct, το ισοδύναμο της HP με το Wi-Fi Direct και το Near-Field Communication ή το NFC . Και τα δύο είναι πρωτόκολλα peer-to-peer που σας επιτρέπουν να συνδέσετε την κινητή συσκευή σας στον εκτυπωτή χωρίς να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή σε δίκτυο. Το NFC είναι φυσικά ένα πρωτότυπο touch-to-print που σας επιτρέπει να εκτυπώσετε αγγίζοντας το smartphone ή το tablet σε ένα hotspot στον εκτυπωτή.

Τέλος, απλά είναι ένας εκτυπωτής ευρείας μορφής, ο 7740 είναι μεγαλύτερος από τα μοντέλα κανονικού μεγέθους. Σε 15,1 ίντσες υψηλό, κατά 23 ίντσες απέναντι, κατά 18 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω και ζυγίζοντας ένα σκληρό 42,9 κιλά, αυτό δεν είναι ένας μεγάλος εκτυπωτής για αυτό που κάνει, αλλά είναι μεγαλύτερο και πιο ογκώδες από το κανονικό.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Από όλα τα inkjets που έχω δοκιμάσει πρόσφατα, αυτός ο εκτυπωτής tabloid ήταν ένας από τους ταχύτερους. Η HP το βαθμολογεί σε 22 σελίδες ανά λεπτό ή σε ppm. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά το αποτέλεσμα του 7740 από 24ppm κτυπά την αξιολόγηση του κατασκευαστή κατά 2ppm.

Όπως όλοι οι εκτυπωτές θέλουν να κάνουν, όταν έριξα χρώμα, γραφικά, βαρύτερα μορφοποίηση και εικόνες στο μείγμα, το OfficeJet Pro 7740 έπεσε σημαντικά σε περίπου 10ppm, πράγμα που δεν είναι κακή ταχύτητα για έναν εκτυπωτή inkjet σε αυτή η τάξη. Λάβετε υπόψη, καθώς διαβάζετε αυτά τα αποτελέσματα, όμως, ότι έχω δοκιμάσει με χαρτί κανονικού μεγέθους γραμματοσειράς (8,5 με 11 ίντσες). Η εκτύπωση σελίδων φυλλοειδούς με παρόμοιο περιεχόμενο θα χρειαζόταν περίπου δύο φορές.

Όπως και οι περισσότεροι εκτυπωτές HP, το OfficeJet Pro 7740 εκτυπώθηκε αρκετά καλά στις δοκιμές μας. Η ποιότητα του κειμένου ήταν πολύ κοντά στην ποιότητα του λέιζερ, ίσως ακόμα και η ποιότητα του τυπογράφου, και τα γραφικά φαίνονταν καλή συνολικά, με ελάχιστη λωρίδα όταν χρησιμοποιούσαν σκούρες κλίσεις και άλλα σκοτεινά γεμίσματα. Διαφορετικά, η ποιότητα εκτύπωσης φαινόταν εξαιρετική γενικά.

A για το χειρισμό του χαρτιού, το 7740 έρχεται με δύο συρτάρια χαρτιού 250 φύλλων που προσαρμόζονται από 3 με 5 ίντσες μέχρι 11,7 με 17 ίντσες. Οι τυπωμένες σελίδες προσγειώνονται σε ένα δίσκο εξόδου 75 σελίδων που τηλεσκοπίζεται πάνω από τις κασέτες εισόδου χαρτιού. Ο μέγιστος μηνιαίος κύκλος λειτουργίας της HP (ο αριθμός των σελίδων που η εταιρεία λέει ότι μπορείτε να εκτυπώνετε κάθε μήνα χωρίς να χρειαστεί υπερβολική φθορά στον εκτυπωτή) για αυτό το OfficeJet είναι 30.000 σελίδες, ενώ το συνιστώμενο ποσό είναι 250 έως 1.500 σελίδες.

Κόστος ανά σελίδα

Ανάλογα με τα σετ κασετών που αγοράζετε και από πού τα αγοράζετε, τα λειτουργικά έξοδα του 7740 είναι κάπου μεταξύ 2 έως 5 σεντ για ασπρόμαυρες σελίδες περίπου 8 έως 13 σεντ για έγχρωμες σελίδες. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη ώστε, εκτός αν δεν εκτυπώνετε πάρα πολύ, θα πρέπει πάντα να αγοράζετε τις μεγαλύτερες δεξαμενές XL.

Τούτου λεχθέντος, οι μαύρες δεξαμενές XL πωλούνται στην τοποθεσία της HP για $ 41,99 και βαθμολογούνται από την HP σε 2.000 σελίδες. Τα τρία δοχεία μελανιού μελάνης (κυανό, ματζέντα, κίτρινο) πωλούν για $ 31.99 το καθένα. Όταν συνδυάζονται με το μαύρο δοχείο μελάνης, οι χρωματικές δεξαμενές είναι καλές για 1.600 σελίδες. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους αριθμούς, ήρθαμε με 2,1 σεντς για ασπρόμαυρες σελίδες και 8,1 σεντς έγχρωμες σελίδες - όχι το καλύτερο που έχω δει, αλλά όχι κακό για ένα πολυλειτουργικό εκτυπωτή ευρείας μορφής σχετικά χαμηλού όγκου ή ...

Λάβετε υπόψη ότι για να λάβετε αυτούς τους αριθμούς, χρησιμοποίησα τα γράμματα μεγέθους, ή 8.5 με χαρτί 11 ιντσών στις δοκιμές μου, όχι το 7740 το μέγιστο 11 με 17 ίντσες. Και πάλι, η εκτύπωση του εικονογράφου θα πρέπει να χρησιμοποιεί μισές σελίδες όσο το γράμμα.

συμπέρασμα

Ο εκτυπωτής OfficeJet Pro 7740 Wide Format All-in-One (AIO) είναι σίγουρος ότι διαθέτει πολλά περισσότερα για να το προτείνει. Είναι σχετικά γρήγορο και διαθέτει μια αξιοπρεπή ποικιλία επιλογών εισαγωγής χαρτιού, συμπεριλαμβανομένου ενός ADF μονής διέλευσης για τη γρήγορη και πιο αξιόπιστη σάρωση. Τα δύο συρτάρια των 250 φύλλων σας επιτρέπουν να εξυπηρετήσετε ταυτόχρονα δύο διαφορετικούς τύπους μέσων, έτσι ώστε να μην έχετε ξαναμορφώσει ένα συρτάρι χαρτιού, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το μηχάνημα κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε τύπους χαρτιού.

Ειλικρινά, θα ήθελα αυτός ο εκτυπωτής να είναι περισσότερο αν ήταν υπερκαταβλητός, απλώς και μόνο επειδή η μεγαλύτερη μορφή έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο. Σε κάθε περίπτωση, η εκτύπωση τέτοιων σελίδων μεγάλου μεγέθους μπορεί να είναι αρκετά ακριβή, και όχι μόνο από μελάνι. Το Premium 11 με χαρτί 17 ιντσών είναι επίσης δαπανηρό, μερικές φορές, ανάλογα με το ίδιο το χαρτί, κοντά στα $ 3 ανά φύλλο.

Το σημείο? Ναι, έχοντας όλα αυτά το ευρύχωρο δωμάτιο σε βολική και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ευρύτερο φάσμα τύπων εγγράφων. Αν ένας τυποειδής εκτυπωτής είναι αυτό που ακολουθείτε, αυτό είναι και πάλι λογικά γρήγορο και αξιόπιστο. Το κόστος ανά σελίδα χρειάζεται να βελτιωθεί, αλλά εξακολουθώ να μου αρέσει αυτό ως ένα ποιοτικό tabloid all-in-one.

Αγοράστε τον εκτυπωτή All-in-One Wide Format OfficeJet Pro 7740 στο Amazon