Τι είναι το πρωτόκολλο ενός υπολογιστή;

Πώς τα πρωτόκολλα επηρεάζουν την πλοήγηση στο Web μου;

Ερώτηση: Τι είναι το «πρωτόκολλο» ενός υπολογιστή; Πώς τα πρωτόκολλα επηρεάζουν την πλοήγηση στο Web μου;

Βλέπετε 'http: //' και 'ftp: //' σε διευθύνσεις ιστοσελίδων . Ποια είναι αυτά τα «πρωτόκολλα»; Πώς με επηρεάζουν;

Απάντηση: ένα «πρωτόκολλο» είναι ένα σύνολο αόρατων κανόνων υπολογιστών που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται ένα ηλεκτρονικό έγγραφο στην οθόνη σας. Αυτές οι δεκάδες προγραμματικοί κανόνες λειτουργούν στο παρασκήνιο με τον ίδιο τρόπο που μια τράπεζα χρησιμοποιεί διαδικασίες προσωπικού για να κρατήσει τα χρήματά σας ασφαλή.

Το πρωτόκολλο διαδικτύου ενός εγγράφου περιγράφεται από τα πρώτα πρώτα γράμματα στη γραμμή διεύθυνσης του προγράμματος περιήγησης που τελειώνουν στους τρεις χαρακτήρες ' : // '. Το πιο κοινό πρωτόκολλο που θα δείτε είναι http: // για μια κανονική σελίδα υπερκειμένου. Το δεύτερο πιο συνηθισμένο πρωτόκολλο που θα δείτε είναι το https: // , για σελίδες υπερκειμένου που είναι ασφαλείς από τους hackers. Παραδείγματα πρωτοκόλλων ηλεκτρονικού υπολογιστή :

Πώς τα πρωτόκολλα του υπολογιστή επηρεάζουν την πλοήγηση στο Web μου ;
Ενώ τα πρωτόκολλα υπολογιστών μπορούν να είναι πολύ κρυπτά και τεχνικά για τους προγραμματιστές και τους διαχειριστές, τα πρωτόκολλα είναι πραγματικά μόνο γνώση FYI για τους περισσότερους χρήστες. Εφόσον γνωρίζετε τα 'http' και 'https' στην αρχή της διεύθυνσης και μπορείτε να πληκτρολογήσετε τη σωστή διεύθυνση μετά από: //, τότε τα πρωτόκολλα υπολογιστών δεν πρέπει να είναι τίποτε άλλο από μια περιέργεια της καθημερινής ζωής.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πρωτόκολλα των υπολογιστών, δοκιμάστε τα τεχνικά άρθρα του Bradley Mitchell εδώ .

Δημοφιλή άρθρα:

Σχετικά Άρθρα: