Πώς να μπλοκάρει τα πολιτικά ρομποκά

Ήρθε η ώρα να σταματήσετε αυτή την ανοησία του robocall, σοβαρά, μόλις χάσατε την ψήφο μου

Καθώς το έτος των εκλογών αυξάνεται, το ίδιο ισχύει και για τις πολιτικές δαπάνες για να προσπαθήσετε να επηρεάσετε ποιος πρόκειται να ψηφίσετε. Οι εκστρατείες ξοδεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις επίθεσης, σημάδια ναυπηγείων, φυλλάδια και βεβαίως robocalls.

Ακόμα και η απλή έκφραση της λέξης "robocall" προκαλεί στο μυαλό διακοπτόμενα δείπνα στο σπίτι ή τυχαίες κλήσεις στο κινητό σας από άγνωστους αριθμούς. Αυτές οι κλήσεις βασικά απλώς απαντούν στις τηλεφωνικές κλήσεις που σχηματίζουν τον αριθμό σας και στη συνέχεια διαβάζουν κάποιο είδος κονσερβοποιημένης δικής σας δήλωσης από έναν πολιτικό που προσπαθεί να συγκεντρώσει την ψήφο σας ή ίσως προσπαθεί να συκοφαντεί και άλλους υποψηφίους.

Κατά ειρωνικό τρόπο, καθώς δακτυλογραφούσα αυτό το άρθρο, με διέκοψαν ένα robocall, δεν είμαι καν το γλέντι.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Real Simple, οι εκστρατείες συχνά λαμβάνουν τον αριθμό τηλεφώνου σας από τους ρόλους εγγραφής των ψηφοφόρων. Αυτός είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι αριθμοί σας βρίσκονται στα χέρια των πολιτικών και πολιτικών.

Ίσως να πιστεύετε ότι το Εθνικό Μη Καλέστε Μητρώο θα αποτρέψει αυτούς τους τύπους κλήσεων, αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει τις πολιτικές κλήσεις. Όλοι οι αριθμοί μου βρίσκονται στο μητρώο Do Not Call Registry και εξακολουθώ να λαμβάνω αυτές τις κλήσεις στα τηλέφωνά μου.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να αποκλείσετε πολιτικά ρομποκά;

1. Μην παρέχετε τον αριθμό τηλεφώνου σας κατά την εγγραφή των ψηφοφόρων (είναι προαιρετική σε πολλές πολιτείες)

Μία στρατηγική για τη μείωση ενός αριθμού πολιτικών κλήσεων και τηλεφωνικών κλήσεων που λαμβάνετε είναι να μην αναφέρετε τον αριθμό τηλεφώνου σας όταν εγγραφείτε για να ψηφίσετε. Σύμφωνα με το άρθρο, οι περισσότερες πολιτείες απαιτούν μόνο να αναφέρετε τη διεύθυνση της διεύθυνσής σας όταν εγγραφείτε, αναφέροντας τον αριθμό τηλεφώνου σας είναι προαιρετικός στις περισσότερες περιπτώσεις. Αφήστε το έξω εάν δεν χρειάζεται να το παρέχετε έτσι ώστε να μην προστεθείτε στη λίστα των αριθμών στους οποίους έχουν πρόσβαση οι πολιτικοί.

1. Χρησιμοποιήστε μια δωρεάν υπηρεσία αποκλεισμού Robocall

Αν έχετε σταθερό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί τεχνολογία Voice over IP (VoIP) ή έχετε διαφορετικά τηλέφωνο με δυνατότητα VOIP, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αποκλεισμού Robocall όπως το NoMoRobo (για κινητά τηλέφωνα δοκιμάστε το Truecaller).

Αυτές οι υπηρεσίες χρησιμοποιούν τη λειτουργία ταυτόχρονης κλήσης της υπηρεσίας VoIP για να παρακολουθήσουν τις πληροφορίες αναγνώρισης καλούντος και να απαντήσουν σε ανεπιθύμητες κλήσεις για εσάς, κλείνοντας αποτελεσματικά τις συγκεκριμένες κλήσεις πριν την πραγματοποιήσουν στην πραγματική τηλεφωνική σας γραμμή. Μπορεί να ακούσετε ένα δακτύλιο και στη συνέχεια να σιωπήσετε ή ίσως να μην ακούσετε ποτέ ένα δαχτυλίδι από το robocall καθόλου.

3. Εάν ο παροχέας τηλεφώνου σας δεν λειτουργεί με το NoMoRobo, λάβετε έναν αριθμό Google Voice

Ακόμη και αν ο παροχέας σας δεν είναι καταχωρημένος, μπορείτε να αποκτήσετε έναν αριθμό Google Voice ή να ανοίξετε τον αριθμό της γραμμής της γης σε έναν αριθμό Google Voice και στη συνέχεια να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NoMoRobo και να έχετε πρόσβαση και σε άλλες μεγάλες λειτουργίες του Google Voices. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τη χρήση του Google Voice για τη βελτίωση της απόρρησής σας για μερικές άλλες μεγάλες συμβουλές σχετικά με τη χρήση του Google Voice.

4. Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες απόρριψης ανώνυμου καλούντος και προβολής κλήσεων που προσφέρονται από την εταιρία τηλεφώνου σας (αν υπάρχει διαθέσιμη .

Εάν έχετε σταθερό τηλέφωνο, πιθανότατα, η τηλεφωνική σας εταιρεία σας παρέχει ορισμένες σύγχρονες λειτουργίες κλήσης, όπως Anonymous Call Rejection. Η ρύθμιση αυτής της λειτουργίας ενδέχεται να απαιτήσει επίσκεψη στον ιστότοπο του φορέα τηλεφωνίας σας για να μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Η ρύθμιση συνήθως περιλαμβάνει την πληκτρολόγηση σε μερικές εντολές στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας για να μπείτε στη λειτουργία ρύθμισης της λειτουργίας.

Η απόρριψη ανώνυμων κλήσεων υποχρεώνει τον καλούντα να αποκαλύψει την ταυτότητά του, είτε αποκαλύπτοντας τις πραγματικές πληροφορίες ταυτότητας καλούντος, είτε αναφέροντας το όνομά τους, αφού τους ζητηθεί.

Ας ελπίσουμε ότι οι παραπάνω τακτικές, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εκλογική περίοδος θα τελειώσει σύντομα, θα σας αφήσει λιγότερο από αυτά τα είδη κλήσεων. Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, απλά κλείστε ή μην απαντήσετε.