Η Samsung κάνει έξυπνες τηλεοράσεις ευφυέστερες με χαρακτηριστικά ελέγχου στο σπίτι

Η Samsung Strikes Again

Ξεκινώντας ως κατασκευαστής τηλεοπτικών καναλιών τη δεκαετία του '70, η Samsung κατέχει σήμερα τη διάκριση ότι είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και ένας από τους πιο πρωτοποριακούς τηλεοπτικούς κατασκευαστές - με προσφορές σε όλες τις τιμές και τα μεγέθη οθόνης. Όταν πρόκειται για την καινοτομία στην τηλεόραση, η Samsung σίγουρα δεν παίρνει πίσω κάθισμα σε κανέναν.

Για παράδειγμα, στο 2015 CES, η Samsung εισήγαγε τη σειρά τηλεόρασης SUHD που ενσωματώνει καινοτομίες όπως το βελτιωμένο χρώμα Nano-Crystal (Quantum Dot) , το HDR (High Dynamic Range) που έθεσε την μπάρα στην αναπαραγωγή και φωτεινότητα χρώματος, καθώς και ενσωματώνοντας το λειτουργικό σύστημα Tizen για πιο αποτελεσματική πλοήγηση των λειτουργιών της τηλεόρασης και του διαδικτυακού / δικτυακού περιεχομένου συνεχούς ροής.

Ωστόσο, αυτό ήταν το 2015, οπότε, πριν από το επόμενο C16 του 2016, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μια νέα δυνατότητα που θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρη τη σειρά Smart TV - το IoT (Internet of Things) που βασίζεται στο Home Control μέσω του SmartThings πλατφόρμα.

Έλεγχος στο σπίτι με SmartThings

Συνήθως, ο έλεγχος στο σπίτι είναι κάτι που απαιτεί ξεχωριστή φυσική και λειτουργική υποδομή (σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι δαπανηρή), αλλά με τη SmartThings, η Samsung εισέρχεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά απλούστερων και προσιτών εναλλακτικών λύσεων.

Η εναλλακτική λύση της Samsung εκμεταλλεύεται τις οικογενειακές τηλεοράσεις ως βάση για τον εγχώριο έλεγχο. Η Samsung παρέχει ένα "Stick" μεγέθους flash που συνδέεται σε μία από τις θύρες USB που παρέχονται από την τηλεόραση. Όταν ενεργοποιείται, οι λειτουργίες του εγχώριου ελέγχου μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω του ίδιου του λειτουργικού συστήματος της τηλεόρασης και να περιηγηθούν στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης (ή μέσω Smartphone ή Tablet).

Οι μοναδικές επιπρόσθετες εξωτερικές συσκευές που απαιτούνται είναι μικροί ασύρματοι δέκτες εντολών που μπορούν να συνδέονται με φωτισμό, κάμερες επιτήρησης, κλειδαριές, θερμοστάτες, ακουστικά στοιχεία πολλαπλών δωματίων και άλλες συμβατές "συσκευές" για να γίνουν μέρος του συστήματος ελέγχου SmartThings στο σπίτι.

Για τον ανεμιστήρα οικιακού κινηματογράφου, το σύστημα SmartThings μπορεί να ελέγξει όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος προβολής (ενεργοποιήστε την τηλεόραση και ρυθμίστε εντολές που ενεργοποιούν όλες τις συσκευές ήχου και εικόνας, μειώνουν τα φώτα ή / και κλείνουν τα blinds και ίσως ακόμη και ενεργοποιήστε το popcorn popper).

Περισσότερες πληροφορίες

Δεδομένου ότι η ανακοίνωση είναι απλώς μια αμφισβήτηση μέχρι στιγμής, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συμβατές τηλεοράσεις SmartThings και συσκευές ή συσκευές που μπορούν να ελεγχθούν θα είναι διαθέσιμες στο 2016 CES, καθώς και οποιαδήποτε νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα στην τηλεοπτική γραμμή της Samsung.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η Samsung έχει μια συνεχή ανταγωνισμό με την LG, και είτε ένας κατασκευαστής τηλεόρασης έρχεται με κάτι καινούργιο, ο άλλος αμέσως μετράει με κάτι παρόμοιο - στην περίπτωση αυτή, η LG υποσχόταν κάποιες λειτουργίες ελέγχου συσκευών ως τμήμα του WebOS 3,0 λειτουργικό σύστημα τηλεόρασης που θα κάνει επίσης ντεμπούτο στο 2016 CES .

UPDATE 12/30/15: Ναι! LG Μετρητές Samsung Με SmartThinQ Κεντρικό Κέντρο Ελέγχου (CNET)

UPDATE 01/04/16: Η Samsung έχει επίσης ανακοινώσει επιπρόσθετες ενημερώσεις για τη διεπαφή Smart Hub Smart Tizen που βασίζεται σε Tizen, καθώς και ανανέωση του τηλεχειριστηρίου της Smart TV.