Θα λειτουργεί μια τηλεόραση LCD με το παλιό μου βίντεο;

Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε βίντεο για εγγραφή και αναπαραγωγή ταινιών βίντεο, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στις τηλεοράσεις από τότε που αγοράσατε αυτό το βίντεο.

Ευτυχώς, όλες οι τηλεοράσεις LCD (και οι οποίες περιλαμβάνουν τηλεοράσεις LED / LCD - είτε 720p, 1080p ή ακόμα και ) για χρήση από τους καταναλωτές, θα λειτουργούν με οποιαδήποτε υπάρχουσα συσκευή πηγής βίντεο που παρέχει τυποποιημένη έξοδο σύνθετου ή συνιστωμένου βίντεο , Στερεοφωνικές εξόδους τύπου RCA . Αυτό περιλαμβάνει σίγουρα όλα τα βίντεο (ΒΗΤΑ ή VHS).

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός τηλεοράσεων LCD συνδυάζει πλέον σύνθετο και συνιστώμενο βίντεο σε μια κοινή σύνδεση εισόδου , πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μην μπορείτε να συνδέσετε τόσο μια σύνθετη πηγή εισόδου βίντεο, ) σε ορισμένες τηλεοράσεις ταυτόχρονα.

Επίσης, εάν διαθέτετε ένα βίντεο S-VHS με συνδέσεις S-Video . Ορισμένες "παλαιότερες" τηλεοράσεις LCD μπορούν επίσης να δέχονται σήματα S-video, αλλά σε αυξανόμενο αριθμό νεότερων σετ, η επιλογή σύνδεσης S-video έχει εξαλειφθεί.

Επίσης, με το πέρασμα του χρόνου, ενδέχεται να διακοπεί η συνιστώσα και ίσως ακόμη και σύνθετες συνδέσεις βίντεο. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε το άρθρο μου: Συνδέσεις AV που εξαφανίζονται .

Μπορείτε να συνδέσετε το βίντεο σας στη νέα σας τηλεόραση, αλλά ....

Ωστόσο, η δυνατότητα σύνδεσης του παλιού σας βίντεο με την τηλεόραση LCD είναι ένα πράγμα, η ποιότητα αυτού που βλέπετε στην οθόνη είναι κάτι άλλο. Δεδομένου ότι οι εγγραφές VHS έχουν τόσο χαμηλή ανάλυση και έχουν κακή συνεκτικότητα χρώματος, σίγουρα δεν θα φαίνονται τόσο καλές σε μια μεγαλύτερη οθόνη LCD όπως και σε μια μικρότερη αναλογική τηλεόραση 27 ιντσών. Η εικόνα θα φαίνεται μαλακή, η αιμορραγία χρώματος και ο θόρυβος του βίντεο θα είναι αισθητή και οι άκρες θα φαίνονται υπερβολικά σκληρές.

Επιπλέον, εάν η πηγή VHS είναι ιδιαίτερα φτωχή (ως αποτέλεσμα των εγγραφών που πραγματοποιήθηκαν στη λειτουργία VHS EP ή βιντεοκάμερες που είχαν αρχικά πυροβοληθεί σε συνθήκες κακής φωτεινότητας), η τηλεόραση LCD μπορεί να εμφανίζει περισσότερα αντικείμενα με υστέρηση κίνησης από ό, τι θα ήταν με υψηλής ποιότητας πηγές εισόδου βίντεο.

Ένα άλλο πράγμα που θα παρατηρήσετε ότι παίζετε παλιά βίντεο VHS στην LCD τηλεόραση σας είναι ότι μπορεί να δείτε μαύρες γραμμές στο επάνω και το κάτω μέρος της οθόνης σας. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το VCR ή την τηλεόρασή σας. Αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα της μετάβασης από παλαιότερες αναλογικές τηλεοράσεις που έχουν αναλογία διαστάσεων οθόνης 4x3 σε τηλεοράσεις HD και Ultra HD, οι οποίες τώρα έχουν λόγο διαστάσεων οθόνης 16x9.

Το HDMI είναι τώρα το πρότυπο

Τόσο για βίντεο όσο και για ήχο μέσω ενσύρματης σύνδεσης, Όλες οι τηλεοράσεις LCD παρέχουν τώρα την επιλογή HDMI ως την κύρια σύνδεση σύνδεσης εισόδου (τόσο για βίντεο όσο και για ήχο). Αυτό είναι για να ικανοποιήσει τον αυξανόμενο αριθμό πηγών υψηλής ευκρίνειας (και τώρα πηγές 4K). Για παράδειγμα, οι περισσότεροι παίκτες αναπαραγωγής DVD διαθέτουν έξοδο HDMI και όλες οι συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray Disc που έχουν κατασκευαστεί από το 2013 προσφέρουν μόνο HDMI ως επιλογή σύνδεσης βίντεο. Τα περισσότερα καλώδια / δορυφορικά κιβώτια διαθέτουν επίσης συνδέσεις εξόδου HDMI.

Ωστόσο, μπορείτε να συνδέσετε επίσης μια πηγή DVI - HDCP (διαθέσιμη σε μερικούς DVD players ή καλώδια / δορυφορικά κουτιά) χρησιμοποιώντας βύσμα ή καλώδιο προσαρμογέα DVI-HDMI. Εάν χρησιμοποιείτε την επιλογή σύνδεσης DVI, η σύνδεση ήχου μεταξύ της πηγής και της τηλεόρασής σας πρέπει να γίνει ξεχωριστά

Οι περισσότερες τηλεοράσεις LCD, λόγω του λεπτού, επίπεδου σχεδιασμού τους, συνήθως παρέχουν μερικές πλευρικές συνδέσεις, καθιστώντας το εξάρτημα τα άλλα εξαρτήματα και καλωδιακή ή δορυφορική τηλεόραση πολύ ευκολότερη.

Η κατώτατη γραμμή

Παρόλο που η παραγωγή βίντεο έχει διακοπεί , υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια σε χρήση σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να μειώνεται.

Ευτυχώς, αν αγοράσετε μια νέα τηλεόραση LCD ή 4K Ultra HD, μπορείτε ακόμα να συνδέσετε το VCR σε αυτό και να αναπαράγετε αυτά τα παλιά βίντεο VHS.

Ωστόσο, ο χρόνος εξαντλείται και, σε κάποιο σημείο, όλες οι αναλογικές συνδέσεις βίντεο μπορούν να αφαιρεθούν ως επιλογή - αυτό συμβαίνει ήδη με το S-video και στις περισσότερες περιπτώσεις οι συνδέσεις συνιστωσών και σύνθετου βίντεο στις τηλεοράσεις είναι πλέον κοινές . Με άλλα λόγια, μπορεί να μην μπορείτε να συνδέσετε μια παλαιότερη συσκευή αναπαραγωγής DVD που δεν διαθέτει εξόδους HDMI ή ένα VCR που διαθέτει μόνο σύνθετες εξόδους βίντεο στην τηλεόρασή σας ταυτόχρονα.

Επίσης, παρόλο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παλιές εγγραφές VHS VCR στην LCD τηλεόραση σας μπορεί να είναι σημαντική, αλλά αν εξακολουθείτε να γράφετε τηλεοπτικές εκπομπές ή βίντεο στο σπίτι, η ποιότητα είναι πολύ κακή σε σύγκριση με άλλες επιλογές και εάν δεν υπάρχει τίποτε άλλο , όχι μόνο οι επιλογές σύνδεσης θα γίνονται πιο σπάνιες με κάθε νέα αγορά τηλεόρασης, δεν θα μπορείτε πλέον να αντικαταστήσετε αυτό το παλιό βίντεο με ένα νέο.