Μεταφέρετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μικροσκοπικό φορέα USB

01 του 06

5 τρόποι Οι δίσκοι Thumb USB είναι πραγματικά χρήσιμοι

Thomas J Peterson / επιλογή του φωτογράφου RFSB

Οι μονάδες flash USB (γνωστές και ως USB sticks ή USB thumb drives) είναι πολύ φθηνές, κοινές συσκευές αποθήκευσης. μπορείτε ακόμη και να τα βρείτε τακτικά δίνοντας μακριά δωρεάν ως διαφημιστικά αντικείμενα. Παρόλο που είναι φτηνές και πανταχού παρόντες, μην παραβλέπετε τη δύναμη αυτών των μικρών συσκευών αποθήκευσης - μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα εργαλεία για να έχετε πάντα στη διάθεσή σας σημαντικά έγγραφα και ρυθμίσεις προγράμματος.

Οφέλη από τη χρήση μονάδων flash USB

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ μικρές και φθηνές, οι μονάδες flash USB είναι πολύ απλές στη χρήση: συνδέστε το σε μια θύρα USB ενός υπολογιστή και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα έγγραφα που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα δίσκου αμέσως. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε φορητά προγράμματα από τη μονάδα χωρίς να χρειάζεται να τα εγκαταστήσετε στον κεντρικό υπολογιστή. Επειδή οι ρυθμίσεις του προγράμματος (π.χ. αγαπημένοι σελιδοδείκτες στον Firefox) αποθηκεύονται επίσης στη μονάδα, είναι σαν να έχετε το προσωπικό σας περιβάλλον υπολογιστών μαζί σας όπου κι αν πάτε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα flash USB για να:

02 του 06

Χρησιμοποιήστε μια μονάδα USB Flash για να διατηρείτε πάντα διαθέσιμα τα απαραίτητα αρχεία

Το δωρεάν λογισμικό Microsoft SyncToy μπορεί να διατηρήσει αρχεία συγχρονισμένα μεταξύ πολλών συσκευών. Στιγμιότυπο οθόνης © Melanie Pinola

Οι μονάδες flash USB μπορούν να χωρέσουν αρκετά gigabytes δεδομένων - αρκετά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα στην τσέπη σας ή στο μπρελόκ σας πράγματα όπως τα τελευταία έργα αρχεία, αρχεία του Outlook, φωτογραφίες του σπιτιού και του εξοπλισμού σας για ασφαλιστικούς σκοπούς, ιατρικά αρχεία, λίστες επαφών , καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες που θα χρειαστείτε μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή απλώς για πρόσβαση όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Αν έχετε μερικές φορές να εργαστείτε σε διαφορετικά γραφεία ή να ταξιδέψετε πολύ, οι μονάδες flash USB είναι εξαιρετικά εργαλεία για την πρόσβαση στα αρχεία εργασίας σας όπου κι αν πάτε.

Σημαντική Σημείωση: Πριν αποθηκεύσετε οποιαδήποτε ευαίσθητη πληροφορία στη μονάδα flash USB, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρυπτογραφήσει τη μονάδα έτσι ώστε τα δεδομένα σε αυτήν να προστατεύονται σε περίπτωση που χάνεται ποτέ (ένα δυστυχώς πιθανό σενάριο, με περίπου 4.500 USB sticks χαμένα ή ξεχασμένα κάθε χρόνο μόνο στο Η.Β., που αφέθηκαν σε μέρη όπως τα στεγνοκαθαριστήρια και τα ταξί).

Διαχείριση αρχείων USB & Πόροι ασφαλείας:

03 του 06

Χρησιμοποιήστε μια μονάδα flash USB για να μεταφέρετε τις αγαπημένες σας εφαρμογές και ρυθμίσεις μαζί σας

Το Portableapps.com συνδέει χρήσιμες εφαρμογές που μπορούν να εκκενωθούν από μια μονάδα flash USB. Φωτογραφικές © Φορητές εφαρμογές

Τα πιο δημοφιλή προγράμματα έχουν φορητές εκδόσεις που μπορούν να εγκατασταθούν και να εκτελεστούν εξ ολοκλήρου από μονάδες flash USB ή άλλο φορητό υλικό (π.χ. iPod ή φορητοί σκληροί δίσκοι) χωρίς να αλλάξει ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης φορητών εφαρμογών σε USB sticks είναι ότι όταν αφαιρείτε τη μονάδα USB, δεν απομένουν προσωπικά δεδομένα. Υπάρχει μια φορητή έκδοση του Firefox, του φορητού του OpenOffice και πολλών άλλων.

04 του 06

Χρησιμοποιήστε μια μονάδα USB Flash για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επιδιόρθωση προβλημάτων υπολογιστή

Το CD Rescue CD της AVG μπορεί να τρέξει από μια μονάδα flash USB για να εκτελέσει λειτουργίες προστασίας από ιούς, antispyware και άλλες λειτουργίες διάσωσης και αποκατάστασης. Φωτογραφία © AVG

Βοηθητικά προγράμματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπολογιστή και τη λειτουργία διαγνωστικών μπορούν να εκτελεστούν απευθείας από μια μονάδα flash USB. Το AVG, για παράδειγμα, έχει μια εφαρμογή προστασίας από ιούς βελτιστοποιημένη από το USB, η οποία μπορεί να κάνει σάρωση ιών σε προβληματικό υπολογιστή από τη μονάδα USB.

Το κιτ επιδιόρθωσης USB flash drive θα πρέπει να περιλαμβάνει βοηθητικά προγράμματα όπως αυτά που ακολουθούν (σύνδεσμοι οδηγούν σε περιγραφές σε PC World και Pen Drive Apps):

05 του 06

Χρησιμοποιήστε μια μονάδα USB Flash για να κάνετε τα Windows να τρέχουν γρηγορότερα με το Windows ReadyBoost

Φωτογραφία © Microsoft

Οι χρήστες των Windows Vista και Windows 7 μπορούν να χρησιμοποιήσουν μονάδες flash USB για να βελτιώσουν την απόδοση του συστήματος χρησιμοποιώντας τη μονάδα USB (ή μια κάρτα SD) ως πρόσθετη μνήμη cache. Όταν συνδέετε μια συμβατή αφαιρούμενη συσκευή αποθήκευσης στον υπολογιστή σας, το Windows ReadyBoost θα ξεκινήσει αυτόματα και θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για να επιταχύνετε την απόδοση με το Windows ReadyBoost. (Μην ανησυχείτε, αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε αργότερα να απενεργοποιήσετε το Windows ReadyBoost για τη μονάδα flash.)

Το ποσό του χώρου που συνιστά η Microsoft στη δημιουργία μίας μονάδας USB flash για το ReadyBoost είναι μία έως τριπλάσια από την ποσότητα της μνήμης στον υπολογιστή σας. οπότε αν έχετε 1GB μνήμης RAM στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε 1GB έως 3GB στη μονάδα flash για ReadyBoost.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι δεν είναι όλες οι μονάδες flash USB συμβατές με το ReadyBoost. Η μονάδα πρέπει να είναι τουλάχιστον 256MB και οι μονάδες δίσκου που έχουν ανεπαρκή γραφή και τυχαία απόδοση ανάγνωσης μπορεί να αποτύχουν στη δοκιμή συμβατότητας. Αν έχετε μια συμβατή συσκευή, όμως, η χρήση του ReadyBoost μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στο πόσο γρήγορα ξεκινούν τα Windows και φορτώνουν εφαρμογές.

06 του 06

Χρησιμοποιήστε μια μονάδα Flash USB για να εκτελέσετε ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα

Το Linux Live USB Creator επιτρέπει στους χρήστες των Windows να δημιουργήσουν ένα bootable Live USB key με το Linux σε αυτό. Φωτογραφία © Linux Live USB Creator

Μπορείτε να εκτελέσετε ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα από τη μονάδα flash USB, ώστε να μην χρειαστεί να τροποποιήσετε το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Εάν είστε περίεργοι για το Linux, για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε μια μονάδα flash USB με το Damn Small Linux ήδη ενσωματωμένο στο στυλό USB ή να εγκαταστήσετε το αγαπημένο σας λειτουργικό σύστημα Linux από τη μονάδα USB χρησιμοποιώντας το Pen Drive Linux.

Είναι ακόμη δυνατό να εκκινήσετε τα Windows XP από μια μονάδα flash USB, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη εάν ο υπολογιστής σας είναι μη δυνατότητα εκκίνησης και πρέπει να επιστρέψετε σε αυτό για να αντιμετωπίσετε προβλήματα και να επιδιορθώσετε.