Κορυφαίες συμβουλές ταξιδιού αεροπορικής εταιρείας όταν ταξιδεύετε με το φορητό σας υπολογιστή

Συμβουλές για φορητούς υπολογιστές για να διασφαλίσετε ότι θα διατηρήσετε ασφαλή το φορητό υπολογιστή σας και θα αποφύγετε προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια και / ή τα τελωνεία Είστε η πρώτη γραμμή υπεράσπισης του φορητού υπολογιστή σας όταν ταξιδεύετε και είναι σημαντικό να διατηρείτε αυτές τις συμβουλές για φορητούς υπολογιστές για να εξοικονομήσετε χρόνο και να αποτρέψετε την επιδείνωση.

01 από 08

Μεταφέρετε το φορητό σας ή το πακέτο αυτό μακριά;

Κρατήστε το μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Πηγαίνει μαζί σας στην πτήση ως αποσκευές. Μην το αποθηκεύετε στην περιοχή εναέριας αποθήκευσης. θα μπορούσε να χτυπήσει γύρω από κάποιον άλλο. Απολύτως μην βάζετε το laptop σας με τις άλλες αποσκευές σας. Οι χειριστές αποσκευών δεν αναμένουν ότι τα ακριβά ηλεκτρονικά θα βρίσκονται στις αποθηκευμένες περιοχές αποσκευών και δεν μπορείτε να περιμένετε να αντιμετωπίζονται ως εύθραυστο αντικείμενο.

02 από 08

Οπτική επιθεώρηση (έλεγχος χειρός)

Μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε το φορητό σας υπολογιστή από τη θήκη μεταφοράς και να το ενεργοποιήσετε για να αποδείξετε στην Ασφάλεια / Τελωνεία ότι το φορητό υπολογιστή είναι ακριβώς αυτό - ένας υπολογιστής που λειτουργεί. Ένας καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο αν αναμένετε ότι αυτό συμβαίνει είναι να ενεργοποιήσετε τον φορητό σας υπολογιστή νωρίτερα και να τον αφήσετε σε λειτουργία αναστολής. Αυτός είναι ένας καλός λόγος για να διασφαλίσετε ότι η μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή παραμένει φορτισμένη. Όταν εξετάζετε το φορητό σας υπολογιστή με αυτό τον τρόπο, ονομάζεται συχνά "έλεγχος χεριού".

03 του 08

Θα πρέπει να X-Ray φορητό υπολογιστή σας;

Η εκμίσθωση του φορητού υπολογιστή σας μέσω του εξοπλισμού ακτίνων Χ δεν θα βλάψει το φορητό υπολογιστή σας. Το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται δεν αρκεί για να προκαλέσει βλάβη στον σκληρό σας δίσκο ή να προκαλέσει βλάβη στα δεδομένα σας. Οι ανιχνευτές μετάλλων, από την άλλη πλευρά, μπορούν να προκαλέσουν βλάβη και να ζητήσουν ευγενικά ότι η Security / Customs δεν χρησιμοποιούν τον ανιχνευτή μετάλλων αλλά κάνουν έναν έλεγχο χεριών αντ 'αυτού.

04 του 08

Φέρτε τα κατάλληλα έγγραφα

Είναι πολύ σημαντικό όταν επιστρέφετε στη χώρα προέλευσής σας, ότι έχετε τα σωστά τελωνειακά έγγραφα ή τις πρωτότυπες αποδείξεις. Αυτά δείχνουν ότι το φορητό υπολογιστή και άλλα κινητά εργαλεία είναι αυτό που αφήσατε με τη χώρα. Το βάρος σας είναι να αποδείξετε ότι έχετε ήδη αγοράσει τον εξοπλισμό και δεν το αγοράσατε ενώ ταξιδεύετε. Θα πρέπει να καταβάλετε τους δασμούς και τους φόρους επί των αγαθών που αγοράσατε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αν δεν μπορείτε να προσκομίσετε απόδειξη ιδιοκτησίας.

05 του 08

Κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ

Μην τραβήξετε την προσοχή στον εαυτό σας κατά την αναμονή της πτήσης σας ή κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ενώ περιμένετε την πτήση σας και χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή σας, επιλέξτε μια περιοχή όπου θα έχετε κάποια ιδιωτικότητα και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κάποιον που ψάχνει πάνω από τον ώμο σας. Εάν είναι πολύ γεμάτο κόσμο, μην χρησιμοποιείτε το φορητό σας υπολογιστή και περιμένετε για μια στιγμή που είναι λιγότερο γεμάτη. Εάν κάποιος είναι περίεργος για το φορητό σας υπολογιστή, να είναι σύντομος αλλά ευγενικός και να το συσκευάσετε μέσα. Θα μπορούσαν να ψάξουν για ένα laptop για να κλέψουν.

06 του 08

Μην αφήνετε το φορητό σας έξω από την οπτική γωνία

Αν αφήσετε το φορητό υπολογιστή σας να βγει από τη θέα ακόμη και για λίγα λεπτά, θα μπορούσε να φύγει. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις εγκαταστάσεις σε ένα αεροδρόμιο, πάρτε μαζί σας την τσάντα του laptop σας. Η μόνη εξαίρεση είναι εάν ταξιδεύετε με κάποιον που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε, αλλά τους υπενθυμίζετε ότι δεν θα αφήσουν το φορητό σας υπολογιστή χωρίς επιτήρηση. Κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου ασφαλείας / τελωνειακών ελέγχων, παρακολουθείτε προσεκτικά το φορητό σας υπολογιστή, αν απαιτείται να το θέσετε για οποιονδήποτε λόγο.

07 του 08

Γεγονός ή μυθοπλασία - Η απάτη φορητού υπολογιστή αεροδρομίου

Παρόλο που δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά αυτού του τύπου κλοπής, είναι ακόμα σοφό να έχουμε υπόψη αυτό το σενάριο. Δύο άτομα θα βρίσκονται σε ευθεία μπροστά από σας στον τομέα της ασφάλειας. Έχετε τοποθετήσει το φορητό σας στη ζώνη μεταφοράς και έχει προχωρήσει. Το πρώτο άτομο περνά χωρίς προβλήματα, αλλά το δεύτερο έχει πολλές δυσκολίες. Ενώ εσείς και η Ασφάλεια / Τελωνεία σας αποσπούνται, το πρώτο ξεκινά με το φορητό υπολογιστή σας. Πάντα να περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να τοποθετήσετε το φορητό σας στη ζώνη μεταφοράς.

08 από 08

Κρατήστε την θήκη του φορητού υπολογιστή σας κλειδωμένη

Προκειμένου να αποφύγετε κάποιον να βοηθάει τα άλλα κινητά εργαλεία και τα έγγραφά σας, κρατήστε την τσάντα του υπολογιστή κλειδωμένη. Εάν το έχετε κάθεται στο πάτωμα από τα πόδια σας, είναι πιθανό κάποιος να έχει πρόσβαση σε αυτό, εκτός αν έχει κλειδωθεί. Ένας άλλος λόγος για να διατηρήσετε κλειδωμένη την θήκη του φορητού σας υπολογιστή είναι ότι κάποιος δεν είναι σε θέση να βάλει τίποτα "επιπλέον" στην θήκη του φορητού υπολογιστή σας. Μια ανοιχτή υπόθεση μπορεί να είναι μια δελεαστική θέση για κάποιον που θα αποθέσει ένα αντικείμενο, και αργότερα θα πάρει την υπόθεση για να πάρει το αντικείμενο.