Χρησιμοποιήστε το τερματικό ή το cDock για να ελέγξετε την εμφάνιση του Dock

Είναι εύκολο να επιλέξετε ανάμεσα σε μια βάση 2D ή 3D

Το Dock της Mac έχει υποστεί μερικές αναθεωρήσεις στην πάροδο του χρόνου. Ξεκίνησε τη ζωή ως μια βασική 2D Dock που ήταν επίπεδη και ελαφρώς ημιδιαφανής και περιελάμβανε τα αρχικά στοιχεία διασύνδεσης Aqua pinstripe που ήταν μέρος του OS X Puma.

Το OS X Cheetah και το Dock της Tiger έμοιαζαν το ίδιο, παρόλο που τα πτερύγια Aqua είχαν φύγει.

Το OS X Leopard (10.5.x) εισήγαγε την 3D Dock, η οποία κάνει τα εικονίδια Dock να φαίνονται να στέκονται επάνω σε μια προεξοχή.

Ορισμένοι μοιάζουν με τη νέα εμφάνιση και κάποιοι προτιμούν την παλαιότερη όψη 2D από το OS X Tiger (10.4.x). Το OS X Mountain Lion και το Mavericks διατηρούσαν την εμφάνιση 3D προσθέτοντας μια εμφάνιση που μοιάζει με γυαλί στην προεξοχή του Dock.

Με την απελευθέρωση του OS X Yosemite, η βάση αποκαταστάθηκε στην αρχική της εμφάνιση 2D, μείον τα pinstripes με θέμα το Aqua.

Εάν η υποδοχή 3D δεν είναι στη γεύση σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να μεταβείτε στην οπτική υλοποίηση 2D. Δεν μπορώ να αποφασίσω; Δοκιμάστε και τα δύο. Η αλλαγή από το ένα στο άλλο διαρκεί λίγα λεπτά.

Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι αλλαγής της εμφάνισης του Dock από 2D σε 3D και ξανά. Το πρώτο κάνει χρήση του τερματικού. αυτή η συμβουλή θα συνεργαστεί με το OS X Leopard, το Snow Leopard , το Λιοντάρι και το Mountain Lion . Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιεί μια εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομάζεται cDock, η οποία όχι μόνο μπορεί να αλλάξει την όψη 2D / 3D του Dock, αλλά παρέχει επίσης κάποιες άλλες προσαρμογές που μπορείτε να εκτελέσετε στο Dock.

Επάνω πρώτα, η μέθοδος τερματικού.

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να εφαρμόσετε ένα εφέ 2D στην βάση

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / Terminal.
  2. Καταχωρίστε την ακόλουθη γραμμή εντολών στο τερματικό . Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε το κείμενο στο τερματικό ή απλά να πληκτρολογήσετε το κείμενο όπως φαίνεται. Η εντολή είναι μια ενιαία γραμμή κειμένου, αλλά το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να το σπάσει σε πολλές γραμμές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει την εντολή ως μία γραμμή στην εφαρμογή τερματικού .
    προεπιλογές γράψτε com.apple.dock no-glass -boolean ΝΑΙ
  1. Πατήστε enter ή επιστροφή .
  2. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό. Εάν πληκτρολογήσετε το κείμενο αντί να τον αντιγράψετε / επικολλήσετε, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε με την περίπτωση της κειμενοθήκης text.killall
  3. Πατήστε enter ή επιστροφή .
  4. Η αποβάθρα θα εξαφανιστεί για λίγο και στη συνέχεια θα επανεμφανιστεί.
  5. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό . έξοδος
  6. Πατήστε enter ή επιστροφή .
  7. Η εντολή εξόδου θα προκαλέσει τερματισμό της τρέχουσας περιόδου λειτουργίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να τερματίσετε την εφαρμογή Terminal.

Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να εφαρμόσετε ένα 3D εφέ στο Dock

  1. Terminal Launch , που βρίσκεται στο / Applications / Utilities / Terminal.
  2. Καταχωρίστε την ακόλουθη γραμμή εντολών στο τερματικό. Μπορείτε να αντιγράψετε / επικολλήσετε το κείμενο στο τερματικό ή απλά να πληκτρολογήσετε το κείμενο όπως φαίνεται. Η εντολή είναι μια ενιαία γραμμή κειμένου, αλλά το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να το σπάσει σε πολλές γραμμές. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε την εντολή ως μία γραμμή στην εφαρμογή Terminal.defaults γράψτε com.apple.dock no-glass -boolean ΟΧΙ
  3. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  4. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο τερματικό. Εάν πληκτρολογείτε το κείμενο αντί να το αντιγράψετε / επικολλήσετε, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζετε με την περίπτωση του κειμένου.
    killall Dock
  5. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  6. Η αποβάθρα θα εξαφανιστεί για λίγο και στη συνέχεια θα επανεμφανιστεί.
  7. Καταχωρίστε το ακόλουθο κείμενο στο Terminal.exit
  8. Πατήστε enter ή επιστροφή.
  9. Η εντολή εξόδου θα προκαλέσει τερματισμό της τρέχουσας περιόδου λειτουργίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να τερματίσετε την εφαρμογή Terminal.

Χρησιμοποιώντας το cDock

Για το OS X Mavericks ή αργότερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το cDock, ένα βοηθητικό πρόγραμμα που σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε την όψη 2D / 3D του Dock καθώς και διαφάνεια ελέγχου, να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένους δείκτες, σκιά εικονιδίων ελέγχου και αντανακλάσεις, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε αποστάτες Dock , και λίγο περισσότερο.

Αν χρησιμοποιείτε το OS X Mavericks ή το OS X Yosemite, το cDock είναι μια απλή εγκατάσταση. απλά κατεβάστε το cDock, μετακινήστε την εφαρμογή στο φάκελο / Applications και στη συνέχεια ξεκινήστε την.

cDock και SIP

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε το OS X El Capitan ή αργότερα έχετε μια πιο σκληρή εγκατάσταση μπροστά σας. Το cDock λειτουργεί με την εγκατάσταση του SIMBL (SIMple Bundle Loader), ενός φορτωτή InputManager που επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσθέσουν δυνατότητες σε υπάρχουσες διαδικασίες του συστήματος, όπως το Dock.

Με την κυκλοφορία του El Capitan, η Apple πρόσθεσε το SIP (System Integrity Protection), ένα μέτρο ασφαλείας που εμποδίζει το πιθανό κακόβουλο λογισμικό να τροποποιεί προστατευμένους πόρους στο Mac σας.

Το ίδιο το cDock δεν είναι κακόβουλο, αλλά οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για την τροποποίηση του Dock εμποδίζονται από το σύστημα ασφαλείας SIP.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το cDock στο OS X El Capitan ή αργότερα, πρέπει πρώτα να απενεργοποιήσετε το σύστημα SIP και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε το cDock. Δεν προτείνω πραγματικά την απενεργοποίηση του SIP μόνο για να μπορέσετε να εφαρμόσετε μια 2D / 3D Dock, αλλά η επιλογή είναι δική σας. Το cDock περιλαμβάνει τις οδηγίες για τον τρόπο απενεργοποίησης του SIP.

Οι οδηγίες SIP στο cDock δεν περιλαμβάνουν τα βήματα για να γυρίσετε ξανά το SIP. Αφού εγκαταστήσετε με επιτυχία το cDock, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά το σύστημα προστασίας του συστήματος. δεν χρειάζεται να το αφήσετε απενεργοποιημένο. Ακολουθούν τα βήματα για την ενεργοποίηση του SIP.

Ενεργοποιήστε το SIP

Αυτό είναι για αυτό το άκρη. Οι εκδόσεις 2D και 3D του Dock έχουν ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα. Είναι απλώς ένα ζήτημα να αποφασίσετε ποιο οπτικό στυλ προτιμάτε και αν θέλετε να ανακατευτείτε με το σύστημα ασφαλείας SIP του Mac.

Αναφορά

προεπιλεγμένη σελίδα χρήστη

killall man page