Χρησιμοποιήστε το τερματικό για να κάνετε τα διαφανή εικονίδια σύνδεσης για κρυφές εφαρμογές

Διαφανή εικονίδια σύνδεσης δείχνουν ποιες εφαρμογές είναι ενεργές αλλά κρυμμένες

Η απόκρυψη ενεργών εφαρμογών είναι ένα ωραίο τέχνασμα για τη διατήρηση της επιφάνειας εργασίας σας χωρίς προβλήματα, καθώς εργάζεστε με πολλές εφαρμογές. Μπορείτε να αποκρύψετε οποιαδήποτε εφαρμογή κάνοντας κλικ στην εφαρμογή και πατώντας τα πλήκτρα + h ή επιλέγοντας Απόκρυψη από το μενού της εφαρμογής. Για παράδειγμα, στην εφαρμογή Mail της Apple, θα επιλέξετε Απόκρυψη μηνυμάτων από το μενού Αλληλογραφία.

Έχω την τάση να κρύβω την εφαρμογή Mail αρκετά συχνά, αλλά επειδή το εικονίδιο του Dock περιλαμβάνει ένα σήμα που εμφανίζει μη αναγνωσμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορώ εύκολα να συμβαδίσω με τα εισερχόμενα μηνύματα.

(Ένα μικρό κόκκινο σήμα στο εικονίδιο Dock δηλώνει μια ειδοποίηση για την εφαρμογή, όπως μια υπενθύμιση συμβάντος Ημερολογίου, μια ενημέρωση στο App Store ή νέα μηνύματα στο Mail).

Αφού αποκρύψετε μερικά παράθυρα εφαρμογής, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιες εφαρμογές είναι κρυμμένες και ποιες εφαρμογές καλύπτονται απλώς από ένα άλλο παράθυρο ή έχουν υποδιπλασιαστεί (ελαχιστοποιηθεί) στην αποβάθρα. Ευτυχώς, υπάρχει ένα εύκολο τερματικό τέχνασμα που επιτρέπει στο Dock να χρησιμοποιεί ένα ημιδιαφανές εικονίδιο για οποιαδήποτε εφαρμογή που έχει κρυφτεί. Μόλις εκτελέσετε αυτό το τέχνασμα, θα έχετε μια γρήγορη οπτική ένδειξη στην αποβάθρα των οποίων οι ενεργές εφαρμογές είναι κρυμμένες. Και παρόλο που μια κρυφή εφαρμογή θα έχει τώρα ένα ημιδιαφανές εικονίδιο Dock, οποιοδήποτε σήμα που σχετίζεται με το εικονίδιο θα εξακολουθεί να λειτουργεί.

Ενεργοποιήστε τα διαφανή εικονίδια σύνδεσης

Προκειμένου να ενεργοποιήσετε το ημιδιαφανές εφέ εικονιδίου Dock, πρέπει να τροποποιήσουμε τη λίστα προτιμήσεων του Dock. Αυτό γίνεται εύκολα με το Terminal χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη εντολή write για να ορίσετε τις προεπιλεγμένες λίστες προτίμησης.

Εάν έχετε ελέγξει κάποια από τα άλλα κόλπα του Terminal, θα έχετε παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούμε την προεπιλεγμένη εντολή εγγραφής αρκετά συχνά.

Η Apple έκανε μια αλλαγή στο όνομα της λίστας προτιμήσεων του Dock όταν εισήγαγε το OS X Mavericks . Λόγω των δύο ελαφρώς διαφορετικών ονομάτων αρχείων, πρέπει να σας δείξουμε δύο διαφορετικές μεθόδους ενεργοποίησης των ημιδιαφανών εικονιδίων Dock, ανάλογα με την έκδοση του OS X που χρησιμοποιείτε.

Εικόνες με ημιδιαφανή βάση: OS X Mountain Lion and Earlier

  1. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Στο παράθυρο του τερματικού που ανοίγει, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή, όλα σε μια γραμμή. Συμβουλή: Μπορείτε να κάνετε τριπλό κλικ σε μια λέξη στη γραμμή κειμένου για να επιλέξετε ολόκληρη την εντολή:
    προεπιλογές γράψτε com.apple.Dock showhidden -bool ΝΑΙ
  3. Πατήστε το πλήκτρο επιστροφής ή εισαγωγής.
  4. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή:
  5. killall Dock
  6. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.

Διαφανή εικονίδια σύνδεσης: OS X Mavericks και αργότερα

  1. Launch Terminal, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Στο παράθυρο του τερματικού που ανοίγει, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή, όλα σε μια γραμμή. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να τριπλασιάσετε μια μόνο λέξη στην εντολή για να επιλέξετε ολόκληρη τη γραμμή κειμένου:
    προεπιλογές γράψτε com.apple.dock showhidden -bool ΝΑΙ
  3. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.
  4. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή:
  5. killall Dock
  6. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.

Τώρα όταν κρύβετε μια εφαρμογή, το αντίστοιχο εικονίδιο Dock θα εμφανιστεί σε ημιδιαφανή κατάσταση.

Εάν αποφασίσετε ότι είστε κουρασμένοι με ημιδιαφανή εικονίδια στην αποβάθρα ή απλώς δεν τους αρέσει, το τέχνασμα είναι εξίσου εύκολο να ανατραπεί.

Απενεργοποιήστε τα διαφανή εικονίδια σύνδεσης

  1. Στο τερματικό, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή, όλα σε μία γραμμή:

    Για OS X Mountain Lion και νωρίτερα

    προεπιλογές γράψτε com.apple.Dock showhidden -bool ΟΧΙ

    Για το OS X Mavericks και αργότερα

    προεπιλογές γράψτε com.apple.dock showhidden -bool ΟΧΙ
  1. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.
  2. Στη συνέχεια, σε όλες τις εκδόσεις του OS X, πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε / επικολλήστε την ακόλουθη εντολή:
  3. killall Dock
  4. Πατήστε επιστροφή ή πληκτρολογήστε.

Το Dock θα επιστρέψει στην κανονική μέθοδο εμφάνισης των εικονιδίων εφαρμογής.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με το Dock σας για να προσαρμόσετε τον τρόπο που φαίνεται και λειτουργεί, οπότε φροντίστε να δείτε τα άρθρα που αναφέρονται παρακάτω.

Αναφορά

προεπιλεγμένη σελίδα χρήστη

killall man page

Δημοσιεύθηκε: 11/22/2010

Ενημερώθηκε: 8/20/2015