Πότε να χρησιμοποιήσετε το Ajax και πότε δεν θα το κάνετε

Τι να κάνετε όταν λάβετε την "Ajax Call" από το αφεντικό σας

Παραδέχομαι, ποτέ δεν είμαι ένας τεράστιος ανεμιστήρας της JavaScript. Πάντα ήμουν πολύ χαρούμενος που το About είχε οδηγό JavaScript, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το καλύπτω στον ιστότοπό μου. Μπορώ να διαβάζω και να γράφω JavaScript, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχα πολύ ενδιαφέρον για αυτό. Για οποιονδήποτε λόγο, το μυαλό μου είχε ένα πλήρες πνευματικό διάλειμμα όταν ήρθε να γράψει JS σενάρια. Μπορώ να γράφω περίπλοκες εφαρμογές C ++ και Java και μπορώ να γράφω σενάρια Perl CGI στον ύπνο μου, αλλά η JavaScript ήταν πάντα ένας αγώνας.

Ajax Made JavaScript Περισσότερα Διασκέδαση

Νομίζω ότι μέρος του λόγου που δεν μου άρεσε η JavaScript ήταν επειδή οι ανατροπές είναι βαρετές. Σίγουρα, μπορείτε να κάνετε περισσότερα από αυτό με την JS, αλλά το 90% των τοποθεσιών εκεί έξω χρησιμοποιώντας το έκανε είτε ανατροπή είτε επικύρωση μορφής, και όχι πολλά άλλα. Και αφού έχετε επικυρώσει μια φόρμα, έχετε επικυρώσει όλα αυτά.

Τότε ο Ajax ήρθε και το έκανε και πάλι καινούργιο. Ξαφνικά είχαμε προγράμματα περιήγησης που θα υποστήριζαν το JavaScript κάνοντας κάτι άλλο εκτός από την εναλλαγή εικόνων και είχαμε XML και το DOM για να συνδέσουμε τα δεδομένα στα σενάρια μας. Και όλα αυτά σημαίνουν ότι ο Ajax ενδιαφέρεται για μένα, οπότε θέλω να κάνω εφαρμογές Ajax.

Ποια είναι η πιο φημισμένη εφαρμογή Ajax που έχετε κατασκευάσει ποτέ;

Νομίζω ότι η δική μου θα πρέπει να είναι ο ελεγκτής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν λογαριασμό που δεν έλαβε σχεδόν κανένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα πάτε στην ιστοσελίδα και θα έλεγε "Έχετε 0 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου." Το 0 θα αλλάξει αν εισέλθει ένα μήνυμα, αλλά δεδομένου ότι ο λογαριασμός δεν έλαβε ταχυδρομείο, δεν θα άλλαζε ποτέ. Δοκίμασα το με την αποστολή αλληλογραφίας στο λογαριασμό και αυτό λειτούργησε. Αλλά ήταν απολύτως άσκοπο. Υπήρχαν καλύτερα πούλια ταχυδρομείου διαθέσιμα πριν από πέντε χρόνια, και δεν έπρεπε να έχω Firefox ή IE τρέχει να τα χρησιμοποιήσει. Όταν ένας από τους συναδέλφους μου το είδε είπε: "Τι κάνει;" Όταν εξήγησα, ρώτησε "Γιατί;"

Πριν από την οικοδόμηση μιας εφαρμογής Ajax πάντα να ρωτάς γιατί

Γιατί ο Ajax;
Εάν ο μόνος λόγος για τον οποίο δημιουργείτε την εφαρμογή στο Ajax είναι ότι "ο Ajax είναι δροσερός" ή "το αφεντικό μου μου είπε να χρησιμοποιήσω Ajax", τότε θα πρέπει να αξιολογήσετε σοβαρά την επιλογή της τεχνολογίας σας. Όταν χτίζετε οποιαδήποτε εφαρμογή στο Web θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τους πελάτες σας. Τι χρειάζονται να κάνουν αυτή η εφαρμογή; Τι θα κάνει πιο εύκολη τη χρήση;

Γιατί όχι κάτι άλλο;
Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε τον Ajax απλά επειδή μπορείτε. Σε έναν ιστότοπο στον οποίο εργάζονταν η ομάδα μου, υπήρχε μια καρτέλα στην σελίδα. Όλο το περιεχόμενο αποθηκεύτηκε σε XML σε μια βάση δεδομένων και όταν κάνατε κλικ στις καρτέλες, ο Ajax χρησιμοποιήθηκε για να ξανακτίσει τη σελίδα με τα νέα δεδομένα καρτελών από τη XML.

Αυτό φαινόταν σαν μια καλή χρήση του Ajax, μέχρι να αρχίσετε να σκέφτεστε μερικά από τα θέματα μαζί του:

Το πράγμα που ήταν ενδιαφέρον ήταν ότι αυτός ο ιστότοπος είχε παρόμοιες σελίδες στο παρελθόν που δεν χρησιμοποιούσαν τον Ajax. Έδωσαν το περιεχόμενο είτε με κρυφό διαχωρισμό είτε με ξεχωριστές σελίδες HTML. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να χρησιμοποιήσουμε τον Ajax εκτός από το ότι ο Ajax ήταν δροσερός και ο προϊστάμενός μας είχε προτείνει να αναζητήσουμε μέρη για να το χρησιμοποιήσουμε.

Το Ajax είναι για το Action Not Content

Αν πρόκειται να τοποθετήσετε μια εφαρμογή Ajax ή απλώς κάτι που σας αρέσει στο Ajax στον ιστότοπό σας, καθορίστε πρώτα εάν αλλάζουν τα δεδομένα στα οποία έχετε πρόσβαση. Το σημείο του ασύγχρονου αιτήματος είναι ότι κάνει αιτήσεις προς τον διακομιστή για πληροφορίες που έχουν αλλάξει γρηγορότερα - επειδή συμβαίνει όταν ο αναγνώστης κάνει κάτι άλλο. Στη συνέχεια, όταν κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο ή ένα κουμπί (ή μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα - όποια και αν είναι η διάκριση) τα δεδομένα εμφανίζονται αμέσως.

Εάν το περιεχόμενό σας ή τα δεδομένα σας δεν αλλάζουν ποτέ, τότε δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Ajax για να έχετε πρόσβαση σε αυτό.

Εάν το περιεχόμενό σας ή τα δεδομένα σας αλλάζουν σπάνια, τότε πιθανότατα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Ajax για να έχετε πρόσβαση σε αυτό.

Τι είναι καλό για τον Ajax

Τι να κάνετε όταν λάβετε την κλήση & # 34; Ajax & # 34;

Συζητήστε με το αφεντικό ή το τμήμα μάρκετινγκ για να μάθετε γιατί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Ajax στην τοποθεσία Web. Μόλις καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους το θέλουν, μπορείτε στη συνέχεια να εργαστείτε για την εξεύρεση κατάλληλης αίτησης για αυτό.

Υπενθυμίστε στον προϊστάμενό σας ότι οι πελάτες σας έρχονται πρώτοι και ότι η προσβασιμότητα δεν είναι μόνο μια λέξη. Εάν δεν ενδιαφέρονται για το αν ο ιστότοπός σας είναι προσβάσιμος στους πελάτες, τότε τους υπενθυμίζουμε ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν ενδιαφέρονται για τον Ajax, επομένως δεν θα πάρουν όσες προβολές σελίδας.

Ξεκινήστε μικρό. Κατασκευάστε πρώτα κάτι εύκολο πριν ανησυχήσετε για την οικοδόμηση μιας ολόκληρης νέας εφαρμογής στο Web από την αρχή. Εάν μπορείτε να πάρετε κάτι Ajaxian στην ιστοσελίδα σας, αυτό μπορεί να είναι όλο το αφεντικό σας ή το τμήμα μάρκετινγκ πρέπει να ανταποκριθεί στους στόχους τους. Είναι σίγουρα δυνατό να τοποθετήσετε μια εφαρμογή Ajax που είναι πραγματικά χρήσιμη, αλλά μόνο αν σκεφτείτε πώς να το κάνετε πρώτα.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο; Κάντε ένα σχόλιο.