Πρόγραμμα ισοσταθμιστή του Windows Media Player 12: Προεπιλογές και προσαρμοσμένες ρυθμίσεις

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο EQ για να διαμορφώσετε τον ήχο των MP3 σας για καλύτερη αναπαραγωγή

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε το Windows Media Player 12 πακέτα αρκετά χαρακτηριστικά για το χειρισμό των τραγουδιών σας κατά την αναπαραγωγή. Αυτές περιλαμβάνουν επιλογές όπως crossfading , ισοστάθμιση έντασης ήχου και αλλαγή της ταχύτητας αναπαραγωγής .

Το εργαλείο γραφικού ισοσταθμιστή (EQ) είναι μια άλλη επιλογή ενσωματωμένη στο WMP 12 που είναι εξαιρετικά χρήσιμη όταν θέλετε να βελτιώσετε τον ήχο σε επίπεδο συχνότητας. Σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τον ήχο που αναπαράγεται χρησιμοποιώντας έναν ισοσταθμιστή γραφικών 10 ζωνών.

Σε αυτό το βήμα-βήμα tutorial ανακαλύψτε πώς να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλογές στο γραφικό ισοσταθμιστή του WMP 12 για να αλλάξετε άμεσα τον ήχο της μουσικής που ακούτε. Θα καλύψουμε επίσης τον τρόπο χρήσης των δικών σας προσαρμοσμένων ρυθμίσεων για να αποκτήσετε τον ακριβή ήχο που αναζητάτε.

Ενεργοποίηση του γραφικού ισοσταθμιστή του WMP 12

Από προεπιλογή, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη. Έτσι, εκτελέστε τώρα το Windows Media Player 12 και επεξεργαστείτε τα βήματα για να το ενεργοποιήσετε.

  1. Χρησιμοποιώντας το μενού στην κορυφή της οθόνης του WMP, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Αναπαραγωγή τώρα . Εάν η γραμμή μενού είναι απενεργοποιημένη, μπορείτε να την επανενεργοποιήσετε ξανά πατώντας το πλήκτρο CTRL και πιέζοντας το πλήκτρο M.
  2. Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην οθόνη Now Playing (εκτός από το μενού) και τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Βελτιώσεις για να αποκαλύψετε ένα άλλο μενού. Κάντε κλικ στην επιλογή Graphic Equalizer .
  3. Τώρα πρέπει να εμφανιστεί η οθόνη γραφικών του ισοσταθμιστή στην οθόνη. Μπορείτε να το σύρετε γύρω από την επιφάνεια εργασίας σας σε μια πιο βολική τοποθεσία αν χρειαστεί.
  4. Τέλος, για να ενεργοποιήσετε το εργαλείο EQ, κάντε κλικ στην υπερσύνδεση Ενεργοποίηση .

Χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες προεπιλογές EQ

Το Windows Media Player 12 διαθέτει μια επιλογή από ενσωματωμένες προεπιλογές EQ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε τη δική σας. Αυτά είναι μερικές φορές όλα όσα χρειάζονται για να βελτιώσετε την αναπαραγωγή των τραγουδιών σας . Οι περισσότερες από τις προεπιλογές έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με ένα συγκεκριμένο είδος. Θα δείτε προρυθμίσεις για διαφορετικούς τύπους μουσικής, όπως ακουστικά, τζαζ, techno, χορός και πολλά άλλα.

Για να επιλέξετε μια ενσωματωμένη προεπιλογή EQ, κάντε τα εξής:

  1. Κάντε κλικ στο κάτω βέλος δίπλα στην προεπιλεγμένη υπερ-σύνδεση. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με τις προεπιλογές για να διαλέξετε.
  2. Κάντε κλικ σε ένα από αυτά για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του ισοσταθμιστή.

Θα παρατηρήσετε ότι ο γραφικός ισοσταθμιστής 10 ζωνών θα αλλάξει αμέσως μόλις επιλέξετε μια προκαθορισμένη ρύθμιση. Είναι καλύτερο να τα δοκιμάσετε όλοι για να δείτε ποιο ταιριάζει καλύτερα - γι 'αυτό, επαναλάβετε το παραπάνω βήμα.

Δημιουργία του δικού σας προσαρμοσμένου προφίλ EQ

Αν δεν φαίνεται να έχετε τον σωστό ήχο χρησιμοποιώντας τις ενσωματωμένες προεπιλογές παραπάνω, τότε θα θέλετε να τροποποιήσετε οι ίδιοι τις ρυθμίσεις δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δείτε πώς:

  1. Κάντε ξανά κλικ στο κάτω βέλος για το μενού προρυθμίσεων (όπως στην προηγούμενη ενότητα). Ωστόσο, αντί να επιλέξετε προκαθορισμένη αυτή τη φορά, κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή . αυτό βρίσκεται στο τέλος της λίστας.
  2. Σε αυτό το στάδιο, είναι καλή ιδέα να παίξετε το τραγούδι που θέλετε να βελτιώσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να μεταβείτε γρήγορα στην προβολή Βιβλιοθήκη κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL και πατώντας 1 .
  3. Αφού αναπαράγετε το τραγούδι, γυρίστε πίσω στην οθόνη Now Playing κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL και πατώντας 3 .
  4. Μετακινήστε τα ρυθμιστικά είτε επάνω είτε κάτω χρησιμοποιώντας το δείκτη του ποντικιού μέχρι να φτάσετε τον ήχο που θέλετε.
  5. Εάν θέλετε να μετακινήσετε τα ρυθμιστικά σε ομάδες, κάντε κλικ σε ένα από τα κουμπιά επιλογής στην αριστερή πλευρά της οθόνης ισοσταθμιστή. Μπορείτε να επιλέξετε χαλαρή ή σφιχτή ομαδοποίηση των ζωνών συχνοτήτων που μπορεί να είναι χρήσιμες για την τελειοποίηση.
  6. Αν χρειαστεί να ξεκινήσετε ξανά, απλά κάντε κλικ στον σύνδεσμο Επαναφορά, ο οποίος θα επαναφέρει όλα τα ρυθμιστικά EQ στο μηδέν.