Τι είναι ένα αρχείο ACCDE;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ACCDE

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ACCDE είναι ένα αρχείο βάσης δεδομένων εκτέλεσης της Microsoft Access που χρησιμοποιείται για την προστασία ενός αρχείου ACCDB . Αντικαθιστά τη μορφή MDE (που ασφαλίζει ένα αρχείο MDB ) που χρησιμοποιείται από παλαιότερες εκδόσεις του MS Access.

Ο κώδικας VBA σε ένα αρχείο ACCDE αποθηκεύεται με τρόπο που δεν επιτρέπει σε κανέναν να τον δει ή να τον αλλάξει. Όταν αποθηκεύετε μια βάση δεδομένων της Microsoft Access στη μορφή ACCDE, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προστατεύσετε τον προσαρμοσμένο κώδικα βάσης δεδομένων καθώς και να κρυπτογραφήσετε ολόκληρο το αρχείο πίσω από έναν κωδικό πρόσβασης.

Ένα αρχείο ACCDE εμποδίζει επίσης οποιονδήποτε να γράψει αλλαγές στις αναφορές, τις φόρμες και τις ενότητες.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ACCDE

Τα αρχεία ACCDE ανοίγουν με τη Microsoft Access και πιθανώς μερικά άλλα προγράμματα βάσης δεδομένων.

Το Microsoft Excel θα εισαγάγει αρχεία ACCDE, αλλά τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να αποθηκευτούν σε κάποια άλλη μορφή υπολογιστικού φύλλου. Αυτό γίνεται μέσω του αρχείου Αρχείο> Άνοιγμα του Excel - απλά φροντίστε να επιλέξετε την επιλογή "Access Databases" από το παράθυρο " Άνοιγμα" , ώστε το Excel να μπορεί να βρει το αρχείο ACCDE.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο ACCDE, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία ACCDE, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για τη δημιουργία αυτή την αλλαγή στα Windows.

Ειλικρινά, αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο, καθώς δεν υπάρχουν πολλά προγράμματα που ανοίγουν αυτούς τους τύπους αρχείων. Τα αρχεία βάσης δεδομένων δεν είναι τόσο συνηθισμένα όσο οι τύποι αρχείων ήχου, βίντεο ή εγγράφων.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ACCDE

Τα περισσότερα αρχεία (όπως το DOCX , το PDF , το MP3 κ.λπ.) μπορούν να μετατραπούν σε άλλη μορφή χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων , αλλά αυτό δεν ισχύει για τα αρχεία ACCDE.

Δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο ACCDE πίσω στην αρχική μορφή ACCDB. Η μόνη ελπίδα που έχετε για την πραγματοποίηση αλλαγών στα τμήματα ACCDE μόνο για ανάγνωση είναι η πρόσβαση στο αρχείο ACCDB που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του.

Ωστόσο, ενδέχεται να μπορείτε να αναστρέψετε μηχανικά το αρχείο ACCDE για να έχετε πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία όπως το EverythingAccess.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία ACCDE

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο ACCDE στη Microsoft Access μέσω του Αρχείου> Αποθήκευση ως> Αποθήκευση βάσης δεδομένων ως> Δημιουργία μενού ACCDE .

Τα αρχεία βάσης δεδομένων εκτέλεσης μόνο της Microsoft Access είναι συμβατά μόνο προς τα πίσω, πράγμα που σημαίνει ότι ένα αρχείο ACCDE που δημιουργήθηκε, για παράδειγμα, το Access 2013 δεν είναι δυνατό να ανοίξει στην Access 2010, αλλά ένα από τα 2010 μπορεί να ανοίξει με νεότερες εκδόσεις.

Επίσης, να θυμάστε ότι ένα αρχείο ACCDE που έχει δημιουργηθεί από μια έκδοση 32 bit της Access δεν μπορεί να ανοίξει από μια έκδοση 64 bit και το ίδιο ισχύει και αντίστροφα - τα αρχεία ACCDE που δημιουργούνται από μια έκδοση 64-bit του MS Access πρέπει να είναι ανοίγει με μια άλλη έκδοση 64 bit του προγράμματος.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο ACCDE δεν ανοίγει όπως νομίζετε ότι πρέπει, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την επέκταση αρχείου. Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν μια επέκταση που μοιάζει πολύ με το .ACCDE, παρόλο που οι μορφές δεν σχετίζονται.

Το ACCDB, το ACCDT (Πρότυπο βάσης δεδομένων της Microsoft Access) και το ACCDR είναι μερικοί άλλοι τύποι αρχείων της Access και πρέπει να ανοίξουν με παρόμοιο τρόπο με τα αρχεία ACCDE, αλλά τα αρχεία ACF , ACV και AC3 είναι τελείως διαφορετικά.