Τι είναι ένα αρχείο XLR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLR είναι ένα φύλλο εργασίας ή ένα αρχείο γραφήματος - πολύ παρόμοιο με το σχήμα XLS του Microsoft Excel.

Τα αρχεία XLR δημιουργούνται με τις εκδόσεις 6 έως 9 του Microsoft Works και μπορούν να αποθηκεύουν στοιχεία όπως γραφήματα και εικόνες, αλλά και κανονικά δεδομένα υπολογιστικών φύλλων, όπως κείμενο, τύποι και αριθμοί, σε ξεχωριστά κελιά του υπολογιστικού φύλλου.

Το WPS είναι μια άλλη μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται στο Microsoft Works, αλλά για δεδομένα εγγράφων (όπως το DOC ) αντί για δεδομένα υπολογιστικών φύλλων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLR

Τα αρχεία XLR μπορούν να ανοιχτούν και να επεξεργαστούν με τα πλέον αποσυρθέντα προγράμματα Microsoft Works.

Ορισμένες εκδόσεις του Microsoft Excel μπορούν να ανοίξουν αρχεία XLR, αλλά μπορεί να είναι δυνατή μόνο για αρχεία XLR που δημιουργήθηκαν στην έκδοση Works 8 και μεταγενέστερα. Το OpenOffice Calc υποστηρίζει και τη μορφή XLR.

Συμβουλή: Αν χρησιμοποιείτε Excel ή Calc, δοκιμάστε πρώτα να ανοίξετε το πρόγραμμα και στη συνέχεια να πλοηγηθείτε στο αρχείο XLR που θέλετε να ανοίξετε. Συνήθως θα έχετε καλύτερη τύχη να ανοίξετε το αρχείο με αυτόν τον τρόπο από το να προσπαθήσετε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας ώστε να ανοίγει αρχεία XLR με ένα από αυτά τα προγράμματα από προεπιλογή.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να μετονομάσετε το αρχείο .XLR σε αρχείο .XLS και στη συνέχεια να το ανοίξετε στο Microsoft Excel ή σε άλλο πρόγραμμα που υποστηρίζει αρχεία XLS.

Σημείωση: Εάν το αρχείο XLR σας δεν φαίνεται να σχετίζεται με ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων καθόλου, πιθανότατα έχετε ένα αρχείο που έχει τελείως διαφορετική μορφή από αυτό που περιγράφεται παραπάνω. Το άνοιγμα αυτού του τύπου αρχείου XLR σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για να το δημιουργήσετε και πιθανώς και αυτό που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να το ανοίξετε.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLR

Το Zamzar είναι ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων που εκτελείται στον περιηγητή σας (δεν είναι πρόγραμμα που μπορεί να μεταφορτωθεί) και θα μετατρέψει XLR σε XLS, XLSX , PDF , RTF , CSV και σε άλλες παρόμοιες μορφές.

Μπορεί επίσης να έχετε την τύχη να μετατρέψετε το αρχείο XLR αφού ανοίξει σε ένα από τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, όπως το Excel ή το Calc. Αν έχετε ήδη Microsoft Works στον υπολογιστή σας, αλλά θέλετε απλώς το αρχείο XLR σε διαφορετική μορφή, μπορείτε να το κάνετε και εκεί.

Η μετατροπή ενός αρχείου XLR χρησιμοποιώντας ένα από τα παραπάνω προγράμματα γίνεται συνήθως μέσω του μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως .... Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Works, απλά ανοίξτε το αρχείο και, στη συνέχεια, επιλέξτε αυτή την επιλογή μενού για να επιλέξετε από μορφές όπως WKS, XLSX, XLSB , XLS, CSV ή TXT .

Θυμηθείτε επίσης την άκρη από πάνω για την αλλαγή της επέκτασης αρχείου. Κάνοντας αυτό δεν θα μετατρέψει ακριβώς το XLR σε XLS, αλλά φαίνεται να λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις, επιτρέποντάς σας να το ανοίξετε σε οποιοδήποτε XLS θεατή / editor που μπορεί να έχετε στον υπολογιστή σας.

Τουλάχιστον μία από αυτές τις λύσεις από τα παραπάνω θα πρέπει να λειτουργήσει, αλλά αν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δέσμη ενεργειών από τον ιστότοπο της Microsoft για να μετατρέψετε το XLR σε XLS. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά αν είστε απελπισμένοι, θα κάνει σχεδόν σίγουρα το τέχνασμα.

Σημείωση: Το XLR αναφέρεται επίσης σε έναν τύπο ηλεκτρικού συνδετήρα για συσκευές ήχου. Μπορείτε να αγοράσετε έναν μετατροπέα για XLR σε USB από ιστοσελίδες όπως το Amazon.com.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία XLR

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XLR, ποια προγράμματα ή κόλπα έχετε δοκιμάσει ήδη και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.