Τι είναι ένα αρχείο HDR;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία HDR

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου HDR είναι ένα αρχείο εικόνας υψηλής δυναμικής εμβέλειας. Οι εικόνες αυτού του τύπου δεν διανέμονται γενικά αλλά επεξεργάζονται και στη συνέχεια αποθηκεύονται σε διαφορετική μορφή εικόνας όπως το TIFF .

Τα αρχεία γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (GIS) που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη μορφή και τη διάταξη ενός αρχείου ESRI BIL (.BIL) ονομάζονται αρχεία ESRI BIL Header και χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση αρχείου HDR. Αποθηκεύουν πληροφορίες στη μορφή κειμένου ASCII.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο HDR

Τα αρχεία HDR μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop, το ACD Systems Canvas, το HDRSoft Photomatix και πιθανώς με άλλα δημοφιλή εργαλεία φωτογραφίας και γραφικών.

Αν το αρχείο HDR σας δεν είναι μια εικόνα, αλλά είναι ένα αρχείο ESRI BIL Header, μπορείτε να το ανοίξετε με το ESRI ArcGIS, GDAL ή το Global Marble Geographics Global Mapper.

Σημείωση: Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με κάποιο από τα προγράμματα που μόλις ανέφερα, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει σωστά την επέκταση αρχείου. Είναι εύκολο να συγχέουμε άλλες μορφές όπως HDS (σκληρός δίσκος Parallels Desktop), HDP (HD Photo) και HDF (Ιεραρχική μορφή δεδομένων) με τη μορφή HDR.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο HDR, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία HDR, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο HDR

Το Imagenator είναι ένας δωρεάν μετατροπέας αρχείων που μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο .HDR. Υποστηρίζει μετατροπές παρτίδων μεταξύ διαφόρων μορφών εικόνας, όπως HDR, EXR , TGA , JPG , ICO, GIF και PNG .

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το αρχείο HDR σε ένα από τα παραπάνω προγράμματα και, στη συνέχεια, να το αποθηκεύσετε σε διαφορετική μορφή αρχείου εικόνας.

Εάν ένα αρχείο ESRI BIL Header μπορεί να μετατραπεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, είναι κατά πάσα πιθανότητα επιτυγχάνεται μέσω ενός από τα προγράμματα που συνδέονται με παραπάνω. Συνήθως, η επιλογή μετατροπής ενός αρχείου σε ένα πρόγραμμα όπως ένα από αυτά είναι διαθέσιμη μέσω του μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή κάποιου τύπου Εξαγωγή .

Αν χρειαστεί να μετατρέψετε το HDR σε cubemap, το CubeMapGen μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία HDR

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου HDR και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.