Το μωρό βομβών μπάνιου / διαμάχη για το Tumblr

Όταν ο χρόνος λουτρού παίρνει παράξενα προσβλητικό

Οι βόμβες των λουτρών - εκείνοι οι χρωματισμένοι βράχοι σαπουνιού που διαλύονται γρήγορα όταν πέφτουν στο νερό - έκαναν τεράστιο πλήγμα στο Tumblr (και στο Twitter, και πιθανώς και σε άλλες τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης ) τον Δεκέμβριο του 2014.

Το μωρό βόμβα μπανών γεννήθηκε έτσι και ονομάστηκε το τελευταίο μίμισμα του 2014 από το επίσημο προσωπικό του Tumblr. Αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα μιμίδια που συνεχίζουν να τείνουν για το απλό γεγονός ότι είναι ξεκαρδιστικά και εύκολο να αναπαραχθούν, αυτό ήταν ένα σπάνιο που κάπως έμοιαζε πολύ ξινό.

Έτοιμοι για κάποιο καλό δράμα του Tumblr ; Εδώ είναι το χαμηλό κάτω στην πολυτελή λουτρό τάση μετατράπηκε αστεία meme, μετατράπηκε μίσος μιμούμενο και τελικά στράφηκε αμφιλεγόμενο θέμα επάνω για το επιχείρημα.

Bomb-y Bathwater Φωτογραφίες Αξίζει Sharing

Αποδεικνύεται ότι οι βόμβες μπανιέρας ήταν ένα πολύ δημοφιλές δώρο Χριστουγέννων το 2014. Και αφού τώρα ζούμε σε μια εποχή όπου μοιραζόμαστε φωτογραφίες απολύτως τα πάντα, έγινε φανερό ότι οι αποδέκτες δώρων βόμβα μπανών - ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες που ασχολούνται με την κοινωνική τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - άρχισαν να τοποθετούν φωτογραφίες από τις βόμβες τους και τα χρωματιστά μπανιέρες σε όλη την Tumblr ταυτόχρονα.

Ακόμη και εγώ μπορώ να παραδεχτώ ότι ενώνω εν αγνοία της τάσης βόμβας μπανών πριν έβλεπα ένα μνημόνιο της αυτό στο Tumblr. Έλαβα μια βόμβα μπανιέρα σαν δώρο στις αρχές Δεκεμβρίου και αμέσως έσπευσε μια φωτογραφία του μπανιέρα γιατί μου εντυπωσίασε ότι το χρώμα στράφηκε σε μια παράξενη, φωτεινή σκιά ροζ που ήταν συγκρίσιμη με την Pepto Bismol. (Δεν είχα δημοσιεύσει τίποτα για αυτό στο Tumblr, όμως. Λυπάμαι που δεν είμαι τόσο δροσερός.)

Η τάση ήταν διασκεδαστική και ήταν πολύχρωμη και ήταν αβλαβής. Αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε κάτι άλλο.

Το Μέγμα που έκανε τα πάντα σε μια βόμβα

Μία από τις πρώτες παρωδίες της τάσης των φωτογραφικών μηχανών Tomblr bomb από το μπαμπού έγινε από το idkitstommy του χρήστη, παρουσιάζοντας μια εικόνα του Photoshopped μιας πραγματικής βόμβας που ρίχτηκε σε μια μπανιέρα και ένα καταστραμμένο λουτρό που παρουσιάστηκε στην τελευταία φωτογραφία του φωτογράφου. Μια τεράστια κίνηση σε ακραίες βομβαρδιστικές λουτρές πυροδότησε, η οποία περιελάμβανε κοινά photosets από τα πάντα, από την πίτσα και τα ποτά καφέ Starbucks μέχρι τα συσσωματώματα ακαθαρσιών και noodles ramen που ρίχτηκαν σε μπανιέρες μπάνιου.

Το BuzzFeed ήταν βέβαια σωστό σε αυτό με αυτό το μιμίδιο και δημοσίευσε γρήγορα ένα listicle από τις χειρότερες βόμβες μπάνιου που θα μπορούσατε ποτέ να δοκιμάσετε, ενώ το The Daily Edge βασικά έκανε το ίδιο πράγμα. Θα μπορούσατε να πετάξετε σχεδόν οποιοδήποτε αντικείμενο τελείως άσχετο με μια πραγματική βόμβα μπανιέρας σε μια μπανιέρα νερού, να τοποθετήσετε φωτογραφίες στο Tumblr, να το επισημάνετε με #bathbomb και #meme και να περιμένετε να λάβετε τουλάχιστον μερικές σημειώσεις γι 'αυτό.

Οι μισητές θα μισούν

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν οι χρήστες άρχισαν να προσβάλλουν συντρόφους meme για σπατάλη τέλεια καλών bathwater και πίτσα / Starbucks καφέ / ramen noodles / ό, τι μόνο για χάρη του να πάρει συμπαθεί και reblogs στο Tumblr. Πώς τολμούν ! Και τότε μόνο χειροτερεύει.

Αυτό που ξεκίνησε ως τυχαίο τρύπημα σε μια τάση των καλλυντικών προϊόντων ήταν κατά κάποιον τρόπο υφαντό σε μια άλλη τεράστια και σοβαρή θεματική τάση για την οποία ακούσαμε πολλά για το 2014 - το σεξισμό και το misogyny. Ορισμένοι χρήστες του Tumblr ερμήνευσαν το μίμη ως επίθεση εναντίον των γυναικών, ξεκινώντας μια καταιγίδα Tumblr από θέσεις και επιχειρήματα φεμινιστικής γνώμης.

Μετά από αυτό, υπήρξε οργή ενάντια στη φεμινιστική αντίδραση. Το ίδιο το μμ έχει σχεδόν κατακλυστεί από τη δική του διαμάχη. Αρκετοί χρήστες έχουν γράψει δημοσιεύσεις που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο υπερεκτιμάται η μισογυνιστική ερμηνεία αυτής της μνήμης έχει γίνει και πώς δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα.

"Πώς είναι το μωρό βόμβα μωρών σεξιστική;" Ο φίλος μου αγαπά τις βόμβες μπανιέρα περισσότερο από ό, τι εγώ. Υποθέτοντας ότι είναι ένα αστείο για τις γυναίκες είναι σεξιστική από μόνη της, διότι είναι στερεότυπα το δικό σας φύλο. - Χρήστης Tumblr mochi-magica
"Δεν βλέπω το πρόβλημα, θεωρώ τον εαυτό μου φεμινιστή και όλα είναι καλά μαζί μου, είμαι επίσης ένοχος για να δείξω τις βόμβες του μπάνιου μου στο instagram". - Tumblr χρήστη olivineeyes
"Υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι που ζουν σε αυτόν τον κόσμο προσβεβλημένοι από κάποιον που βάζει μαρούλι σε μια μπανιέρα νερού". - Tumblr user liberalmeansignorant

Και εκεί το έχετε. Αυτό το τελευταίο απόσπασμα ακριβώς εκεί συνοψίζει πραγματικά ολόκληρο αυτό το κεραμίδι αρκετά τέλεια.

Όπως πολλές κοινότητες στο διαδίκτυο, το Tumblr είναι ένα παράξενο και υπέροχο μέρος που μπορεί να γεμίσει με αντιφατικές απόψεις για τα απλούστερα πράγματα, όταν το περιμένετε λιγότερο. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι σχεδόν πάντα ένα πλήρες χάσιμο χρόνου και ενέργειας για να εμπλακεί σε αυτό.

Έτσι, αυτό ήταν "το τελευταίο μνήμη του 2014". Και καλή απαλλαγή σε αυτό. Όλοι θα είμαστε πολύ καλύτεροι αν μπορούσαμε όλοι να μάθουμε να χρησιμοποιούμε μόνο το Tumblr για να κάνουμε κάτι καλό ή ακόμα και να βγούμε από τον υπολογιστή ή το smartphone εξ ολοκλήρου για να κάνουμε κάτι ελαφρώς πιο παραγωγικό, σαν να κάνουμε μια βόμβα από το μηδέν και να απολαύσουμε τη φυσική αρωματοθεραπεία σε ειρήνη.