Γιατί η κοινή χρήση της τοποθεσίας σας στα κοινωνικά μέσα είναι ένα κακό πράγμα

Δεν θεωρούμε συχνά την τρέχουσα τοποθεσία μας ως ευαίσθητη πληροφορία, αλλά όπως θα δείτε σε αυτό το άρθρο, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα δεδομένα που πρέπει να εξετάσετε κατά την προστασία σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης μας έδωσαν όλα κυριολεκτικά στο κοινό. Κάθε φορά που δημοσιεύετε μια φωτογραφία ή μια ενημέρωση κατάστασης στο Facebook , κάνετε ένα τιτίβισμα , κάνετε check-in σε μια τοποθεσία κ.λπ., μοιράζεστε την τοποθεσία σας με ενδεχομένως ένα τεράστιο ακροατήριο.

Γιατί είναι αυτό κακό; Ας ρίξουμε μια ματιά σε διάφορους λόγους για τους οποίους η κοινή χρήση της τρέχουσας, της μελλοντικής ή της προηγούμενης τοποθεσίας σας μπορεί να είναι επικίνδυνη.

1. Λέει τους ανθρώπους που βρίσκεστε

Όταν δημοσιεύετε μια ενημέρωση κατάστασης, μια εικόνα κ.λπ., επισημαίνετε την τρέχουσα τοποθεσία σας. Αυτό λέει στους ανθρώπους που είστε τώρα. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου, αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να βγουν σε εκατομμύρια αγνώστους. Ακόμα κι αν έχετε μόνο αυτή την πληροφορία να μοιραστεί με τους "φίλους σας", δεν μπορείτε να εγγυηθούμε ότι αυτές οι πληροφορίες δεν θα βρουν το δρόμο τους σε μη-φίλους ή άγνωστους.

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε αριθμό σεναρίων, εδώ είναι μερικά μόνο από αυτά:

Υπάρχουν αμέτρητα άλλα παρόμοια σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους ξένους να βλέπουν πληροφορίες που προορίζονταν μόνο για φίλους. Θα πρέπει να εξετάσετε αυτές τις δυνατότητες προτού μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας.

2. Λέει άτομα όπου δεν είστε

Όχι μόνο οι πληροφορίες κατάστασης σας λένε σε κάποιον που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, αλλά σας λέει και πού δεν είστε. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνες στα χέρια των εγκληματιών, εδώ γιατί:

Απολαύστε τις πρώτες διακοπές που είχατε εδώ και χρόνια, βρίσκεστε χιλιάδες μίλια μακριά στις Μπαχάμες και θέλετε να καυχηθείτε για ένα φανταχτερό ποτό ομπρέλας που μόλις παραγγείλατε, ώστε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία από το Facebook, το Instagram ή κάποια άλλου ιστότοπου. Εντελώς ακίνδυνο, σωστά; Λανθασμένος!

Αν παίρνετε μια φωτογραφία και την δημοσιεύετε στο Facebook από χιλιάδες μίλια μακριά, έχετε μόλις πει δυνητικά εκατομμύρια αγνώστους ότι δεν είστε στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι το σπίτι σας είναι δυνητικά μη κατειλημμένο και έχετε αφήσει επίσης ξένους να γνωρίζουν ότι είστε τουλάχιστον 10 με 12 ώρες από την επιστροφή στο σπίτι.

Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να νοικιάσετε ένα κινούμενο φορτηγό και να πάρετε ό, τι θέλουν από το σπίτι σας. Δείτε το άρθρο μας σχετικά με το τι να μην δημοσιεύσετε στα κοινωνικά μέσα ενώ βρίσκεστε σε διακοπές και επίσης να διαβάσετε σχετικά με το πώς οι εγκληματίες μπορούν να καταθέσουν το Σώμα σας Χρησιμοποιώντας τους Χάρτες Google για λεπτομέρειες σχετικά με το πώς οι απατεώνες γνωρίζουν ποια πύλη είναι κλειδωμένη προτού φτάσουν ποτέ στο πόδι σας.

3. Μπορεί να αποκαλύψει πού βρίσκονται τα τιμολόγιά σας

Όταν τραβήξετε μια φωτογραφία με το Smartphone σας, ίσως να μην το συνειδητοποιήσετε, αλλά είναι επίσης πιθανό να καταγράψετε την ακριβή θέση του GPS σε ό, τι συμβαίνει να τραβάτε μια φωτογραφία ( geotag ).

Πώς τελείωσε αυτή η ρύθμιση με αυτόν τον τρόπο; Η απάντηση: Κατά την πρώτη ρύθμιση του τηλεφώνου σας, ίσως απαντήσατε "ναι" όταν η εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας ρωτούσε "θα θέλατε να καταγράψετε τη θέση των φωτογραφιών που τραβάτε; (μέσω αναδυόμενου πλαισίου). Αφού γίνει αυτή η ρύθμιση, δεν έχετε ενοχλήσει ποτέ να το αλλάξετε και από τότε το τηλέφωνό σας καταγράφει πληροφορίες τοποθεσίας στα μεταδεδομένα κάθε φωτογραφίας που τραβάτε.

Γιατί αυτό θα ήταν κακό; Για αρχάριους, περιορίζει περαιτέρω τη θέση σας. Ενώ η ενημέρωση κατάστασης σας δίνει τη γενική σας θέση, η γεωγραφική σας εικόνα δίνει μια πολύ πιο ακριβή τοποθεσία. Πώς θα μπορούσαν οι εγκληματίες να χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες; Ας υποθέσουμε ότι δημοσιεύσατε μια φωτογραφία για κάτι που πουλάτε σε μια online ομάδα πωλήσεων γκαράζ στο Facebook ή σε μια άλλη ιστοσελίδα, οι εγκληματίες γνωρίζουν τώρα την ακριβή τοποθεσία του πολύτιμου αντικειμένου που μόλις δημοσιεύσατε εξετάζοντας τα δεδομένα θέσης που βρίσκονται στα μεταδεδομένα του αρχείου εικόνας .

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας αρκετά εύκολα. Εδώ είναι πώς να το κάνετε στο iPad σας , και πώς να το κάνετε στο iPhone ή στο Android .

4. Μπορεί να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με άλλους ανθρώπους που είστε με:

Έχουμε μάθει λίγο για την ιδιωτικότητα της τοποθεσίας και γιατί είναι σημαντικό. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την ασφάλεια των ανθρώπων που είναι μαζί σας όταν τραβήξετε την εικόνα με γεωγραφική ετικέτα ή όταν τα επισημάνετε σε μια ενημέρωση κατάστασης από μια κοινή διακοπή. Η επισήμανση τους τις τοποθετεί μαζί σας και είναι επικίνδυνη για τους ίδιους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.