Τι να μην Δημοσίευση στο Facebook Ενώ βρίσκεστε σε διακοπές

Μη γυρνάτε σπίτι σε ένα άδειο σπίτι

Υπάρχει κάτι που οι άνθρωποι αγαπούν περισσότερο από το να πηγαίνουν σε ωραίες διακοπές; Είτε πρόκειται για ένα τροπικό νησί όπου σας σερβίρουν ποτά με φανταχτερά μικρές ομπρέλες μέσα τους, ή ίσως ένα οικογενειακό ταξίδι στην Disney World που έχετε εξοικονομήσει εδώ και μήνες, όποια κι αν είναι η περίπτωση, όλοι αγαπάμε τις διακοπές.

Μας αρέσει επίσης να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες διακοπών μας με άλλους μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, όπως το Facebook. Θέλουμε να κάνουμε τους φίλους μας να ζηλεύουν ότι μαζεύονται στη δουλειά ενώ τρώμε ένα φανταστικό γεύμα σε ένα εστιατόριο 5 αστέρων; Φυσικά, το κάνουμε, αλλά υπάρχει ένας σωστός τρόπος και ένας λάθος τρόπος για να το κάνετε, και αν δεν είστε προσεκτικοί, θα μπορούσατε να επιστρέψετε από τις διακοπές σας και να βρείτε το σπίτι σας χωρίς τιμαλφή.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μοιραστείτε τις εμπειρίες διακοπών σας στο Facebook χωρίς να προσθέσετε αδικαιολόγητο κίνδυνο για εσάς και την προσωπική ασφάλεια της οικογένειάς σας:

1. Μην δημοσιεύετε αναβαθμίσεις κατάστασης σχετικά με τις διακοπές σας ενώ συνεχίζετε τις διακοπές σας

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείτε να κάνετε είναι να αναρτήσετε οτιδήποτε σχετικά με τις διακοπές σας, ενώ είστε ακόμα σε αυτό. Ένας κλέφτης που τράβηξε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ή ίσως ένας φίλος με αδελφού αδελφού, ο οποίος τυχαίνει να βλέπει τις διακοπές σας, θα είναι σε θέση να βάλει δύο και δύο μαζί και να συμπεράνει ότι δεν είστε στο σπίτι από τότε που αποστέλλετε τις διακοπές σας.

Θα συνειδητοποιήσουν ότι, δεδομένου του παραπάνω γεγονότος, έχουν αρκετό χρόνο να ληστέψουν το σπίτι σας, καθώς δεν πρόκειται να επιστρέψετε σύντομα. Ποτέ μην υποθέτετε ότι η θέση κατάστασής σας εξέρχεται σε "φίλους μόνο", καθώς ο φίλος σας μπορεί να έχει αφήσει το λογαριασμό του στο Facebook συνδεδεμένο σε έναν υπολογιστή στην τοπική βιβλιοθήκη, επιτρέποντας στους πλήρους ξένους να δουν τις αναρτήσεις κατάστασης.

Κατώτατη γραμμή: Αν δεν μοιραστείτε τα στοιχεία των διακοπών σας με ένα δωμάτιο γεμάτο αγνώστους, μην το μοιραστείτε στο Facebook μέχρι να επιστρέψετε με ασφάλεια στο σπίτι σας.

Ελέγξτε το άρθρο μας σχετικά με τους κινδύνους της υπερφόρτωσης του Facebook για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα.

2. Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες ενώ βρίσκεστε σε διακοπές

Μόλις τραβήξατε και δημοσιεύσατε μια εικόνα του παρακμιακού επιδόρπιο που πρόκειται να απολαύσετε ενώ βρίσκεστε στο φανταχτερό εστιατόριο στις διακοπές σας;

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου, μόλις δώσατε τη σημερινή σας θέση στις πληροφορίες geotag που βασίζονται στο GPS και ενσωματώνονται στα μεταδεδομένα της εικόνας όταν την πήρατε. Αυτές οι πληροφορίες γεωγραφικού περιγράμματος μπορούν να επιτρέψουν στο Facebook να γνωρίζει πού λήφθηκε η εικόνα, η οποία και πάλι, ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου , θα μπορούσε να προσφέρει τόσο στους φίλους όσο και στους ξένους την τρέχουσα τοποθεσία σας.

Διαβάστε το άρθρο μας: Γιατί οι Stalkers αγαπούν τους Geotags σας για λεπτομέρειες σχετικά με τους κινδύνους που προκαλούν οι φωτοτυπίες στην προσωπική σας ασφάλεια και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό.

3. Μην επισημάνετε τους φίλους σας ενώ βρίσκεστε και συνεχίζετε τις διακοπές σας

Διακοπές με φίλους ή οικογένεια; Δεν θα πρέπει πιθανώς να τα επισημάνετε στις εικόνες ή στις ενημερώσεις κατάστασης, ενώ όλοι είστε ακόμα σε διακοπές, διότι έτσι θα υποδείξετε την τρέχουσα τοποθεσία τους. Πιθανόν δεν θέλουν αυτές οι πληροφορίες να αποκαλύπτονται για τους ίδιους για τους ίδιους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Περιμένετε μέχρι ο καθένας να είναι ασφαλώς στο σπίτι και στη συνέχεια να τον επισήμανε αργότερα αν θέλει να επισημανθεί με ετικέτα.

Φοβούμενος να ετικετοποιηθεί από κάποιον άλλο; Ενεργοποιήστε τη λειτουργία προστασίας προσωπικών δεδομένων του Ετικετογράφου Facebook για να εμποδίσετε την προσθήκη ετικετών από κάποιον άλλο χωρίς την άδειά σας.

4. Μην δημοσιεύετε επερχόμενα ταξιδιωτικά σχέδια

Η δημοσίευση επερχόμενων σχεδίων ταξιδιού και δρομολογίων στο Facebook μπορεί επίσης να είναι πολύ επικίνδυνη.

Εάν δημοσιεύσετε ότι πρόκειται να βρίσκεστε κάπου σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, τότε οι εγκληματίες θα μπορούσαν να σας περιμένουν ή θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να ξέρουν πόσο χρόνο πρέπει να κλέψουν το σπίτι σας προτού επιστρέψετε στην πατρίδα σας.

Η οικογένειά σας και ο εργοδότης σας πρέπει να είναι οι μόνοι άνθρωποι που πρέπει να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες σχετικά με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, μην δημοσιεύετε τις πληροφορίες στο Facebook.