Δημιουργία ασφαλών κωδικών πρόσβασης

Συμβουλές για τη δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης που μπορείτε να θυμηθείτε

Ένα από τα προβλήματα με τους κωδικούς πρόσβασης είναι ότι οι χρήστες τους ξεχνούν. Σε μια προσπάθεια να μην τους ξεχάσουν, χρησιμοποιούν απλά πράγματα όπως το όνομα του σκυλιού τους, το όνομα και η ημερομηνία γέννησης του γιου τους, το όνομα του τρέχοντος μήνα - οτιδήποτε θα τους δώσει μια ένδειξη για να θυμηθεί ποιος είναι ο κωδικός τους.

Για τον περίεργο χάκερ ο οποίος κατά κάποιον τρόπο έχει αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα του υπολογιστή σας, αυτό ισοδυναμεί με το κλείδωμα της πόρτας σας και την έξοδο από το κλειδί κάτω από την θήκη. Χωρίς να καταφύγετε σε εξειδικευμένα εργαλεία, ένας χάκερ μπορεί να ανακαλύψει τα βασικά σας προσωπικά στοιχεία - το όνομα, τα ονόματα των παιδιών, τα γενέθλια, τα ονόματα των κατοικίδιων ζώων κ.λπ. και να τα δοκιμάσετε ως δυνητικούς κωδικούς πρόσβασης.

Για να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης που είναι εύκολο να θυμάστε, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

Μην χρησιμοποιείτε προσωπικές πληροφορίες

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε προσωπικές πληροφορίες ως μέρος του κωδικού πρόσβασής σας. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να μαντέψει πράγματα όπως το επώνυμό σας, το όνομα του κατοικίδιου ζώου, την ημερομηνία γέννησης του παιδιού και άλλες παρόμοιες λεπτομέρειες.

Μην χρησιμοποιείτε πραγματικές λέξεις

Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία για να βοηθήσετε τους εισβολείς να μαντέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας. Με τη σημερινή υπολογιστική ισχύ, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να δοκιμάσετε κάθε λέξη στο λεξικό και να βρείτε τον κωδικό πρόσβασής σας, οπότε είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε πραγματικές λέξεις για τον κωδικό πρόσβασής σας .

Αναμείξτε διαφορετικούς τύπους χαρακτήρων

Μπορείτε να κάνετε έναν κωδικό πρόσβασης πολύ πιο ασφαλή, αναμειγνύοντας διαφορετικούς τύπους χαρακτήρων. Χρησιμοποιήστε μερικά κεφαλαία γράμματα μαζί με πεζά γράμματα, αριθμούς και ακόμη και ειδικούς χαρακτήρες όπως '&' ή '%'.

Χρησιμοποιήστε μια φράση πρόσβασης

Αντί να προσπαθήσετε να θυμηθείτε έναν κωδικό που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους χαρακτήρων που δεν είναι επίσης μια λέξη από το λεξικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φράση πρόσβασης. Σκεφτείτε μια πρόταση ή μια γραμμή από ένα τραγούδι ή ένα ποίημα που σας αρέσει και δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας το πρώτο γράμμα από κάθε λέξη.

Για παράδειγμα, αντί να έχετε μόνο έναν κωδικό πρόσβασης όπως 'yr $ 1Hes', θα μπορούσατε να πάρετε μια πρόταση όπως "Μου αρέσει να διαβάζω το δικτυακό τόπο About.com / Internet Security " και να τη μετατρέψετε σε έναν κωδικό πρόσβασης όπως 'il2rtA! Nsws' , Αντικαθιστώντας τον αριθμό «2» με τη λέξη «προς» και χρησιμοποιώντας ένα θαυμαστικό αντί του «i» για το «Internet», μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τύπους χαρακτήρων και να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης που είναι δύσκολο να σπάσει, αλλά πολύ πιο εύκολο να θυμηθείτε.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικού πρόσβασης

Ένας άλλος τρόπος για να αποθηκεύσετε και να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης με ασφάλεια είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο διαχείρισης κωδικών πρόσβασης . Αυτά τα εργαλεία διατηρούν μια λίστα με ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης σε κρυπτογραφημένη μορφή. Μερικοί θα συμπληρώσουν αυτόματα και τις πληροφορίες ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης σε ιστότοπους και εφαρμογές.

Η χρήση των παραπάνω συμβουλών θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε πιο ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης, αλλά θα πρέπει ακόμα να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές: