Απενεργοποίηση αποθήκευσης κωδικού αυτόματης συμπλήρωσης

Οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια

Δεν θα ήταν υπέροχο αν δεν είχατε να θυμάστε 25 διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης; Μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό να καθίσετε και να προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον τραπεζικό ιστότοπό σας ή στον λογαριασμό σας eBay ή σε κάποιο άλλο ιστότοπο στον οποίο έχετε εγγραφεί και να προσπαθήσετε να θυμηθείτε ποιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιήσατε για αυτόν το λογαριασμό.

Ο Internet Explorer προσφέρει ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του ζητήματος. Δυστυχώς, αποτελεί επίσης κίνδυνο για την ασφάλεια. Η δυνατότητα Αυτόματης συμπλήρωσης στον Internet Explorer μπορεί να αποθηκεύσει διευθύνσεις Web , να σχηματίσει δεδομένα και να έχει πρόσβαση σε διαπιστευτήρια όπως ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης. Αυτές οι πληροφορίες θα εισαχθούν στη συνέχεια κάθε φορά που επισκέπτεστε ξανά τον ιστότοπο.

Το ζήτημα είναι ότι τα διαπιστευτήρια θα εισαχθούν επίσης αυτόματα για οποιονδήποτε άλλον που κάθεται στον υπολογιστή σας και έχει πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους. Καταστρέφει το σκοπό της κατοχής ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης εάν αυτά έχουν ήδη εισαχθεί αυτόματα από τον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να ελέγξετε τις πληροφορίες που αποθηκεύει η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης του Internet Explorer ή να απενεργοποιήσετε πλήρως την Αυτόματη συμπλήρωση ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Σε ένα παράθυρο προγράμματος περιήγησης Internet Explorer, κάντε κλικ στο Εργαλεία
  2. Κάντε κλικ στις Επιλογές Internet
  3. Στην κονσόλα διαμόρφωσης Επιλογές Internet, κάντε κλικ στην καρτέλα Περιεχόμενο .
  4. Στην ενότητα Αυτόματη συμπλήρωση, κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις
  5. Μπορείτε να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε διαφορετικούς τύπους πληροφοριών για αποθήκευση στο AutoComplete:
    • Οι διευθύνσεις Web αποθηκεύουν τις διευθύνσεις URL που πληκτρολογείτε και προσπαθούν αυτόματα να τις ολοκληρώσουν την επόμενη φορά, οπότε δεν χρειάζεται να πληκτρολογείτε ολόκληρο το θέμα κάθε φορά.
    • Τα έντυπα αποθηκεύουν δεδομένα όπως τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας για να προσπαθήσετε να βοηθήσετε να συμπληρώσετε πεδία φόρμας, ώστε να μην χρειάζεται να πληκτρολογείτε ξανά τις ίδιες πληροφορίες κάθε φορά
    • Τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης στις φόρμες αποθηκεύουν τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης για ιστότοπους που επισκέπτεστε και τις εισάγουν αυτόματα όταν επισκέπτεστε ξανά τον ιστότοπο. Υπάρχει μια δευτερεύουσα επιλογή για να ελέγξετε ώστε ο Internet Explorer να σας ζητήσει κάθε φορά αντί να αποθηκεύει αυτόματα κωδικούς πρόσβασης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, αλλά όχι να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης για πιο ευαίσθητους ιστότοπους όπως ο τραπεζικός σας λογαριασμός.
  6. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε εντελώς την αυτόματη συμπλήρωση αποεπιλέγοντας κάθε πλαίσιο
Σημείωση Γενικά Διαγράψτε το Ιστορικό του προγράμματος περιήγησης

Σημείωση : Εάν χρησιμοποιείται ένας λογαριασμός διαχειριστή για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης των Windows για ένα λογαριασμό χρήστη , όλες οι αποθηκευμένες πληροφορίες όπως οι κωδικοί πρόσβασης θα διαγραφούν. Αυτό γίνεται για να εμποδίσετε έναν Διαχειριστή να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σας, αλλάζοντας τον κωδικό πρόσβασής σας.

Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης φαίνεται σαν μια ωραία ιδέα. Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε την Αυτόματη συμπλήρωση διευθύνσεων Web, ώστε να χρειάζεται μόνο να πληκτρολογήσετε μια μακρά διεύθυνση URL μια φορά και στη συνέχεια ο Internet Explorer θα τις θυμάται την επόμενη φορά. Ωστόσο, η αποθήκευση κωδικών πρόσβασης στο AutoComplete είναι μια κακή ιδέα, εκτός αν έχετε κάποιο άλλο τρόπο να διασφαλίσετε ότι κανείς, αλλά δεν θα έχετε ποτέ πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Εάν θυμηθείτε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης είναι ένα πρόβλημα, συνιστούμε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης και να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια μία από τις προτάσεις από την αποθήκευση και την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης .