Επαναφορά κωδικών πρόσβασης με το λογαριασμό διαχειριστή

01 του 06

Ξεχάσατε τον κωδικό σας?

Υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία που σας βοηθούν να παρακολουθείτε και να θυμάστε τους πολλούς κωδικούς πρόσβασης . Ωστόσο, πρέπει πρώτα να μπείτε στον υπολογιστή σας για να τα χρησιμοποιήσετε. Τα Windows XP σάς επιτρέπουν να προσθέσετε έναν υπαινιγμό για τον κωδικό πρόσβασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε τη μνήμη σας εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης, αλλά τι κάνετε αν η υπενθύμιση δεν βοηθά; Είστε κλειδωμένοι από τον υπολογιστή σας για πάντα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απάντηση είναι "όχι". Μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή. Εάν είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας, ίσως να νομίζετε ότι είστε απλά τυχεροί, αλλά μην το παραδώσετε ακόμα.

02 του 06

Χρησιμοποιήστε το λογαριασμό διαχειριστή υπολογιστή

Όταν εγκαταστήσατε αρχικά τα Windows XP, δημιούργησε έναν λογαριασμό διαχειριστή για τον υπολογιστή. Φυσικά, αυτό θα είναι χρήσιμο μόνο αν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης που καταχωρήσατε κατά την αρχική εγκατάσταση των Windows XP (ή αν αφήσατε το λογαριασμό διαχειριστή με έναν κενό κωδικό πρόσβασης, αλλά δεν θα το κάνετε αυτό, σωστά;). Αυτός ο λογαριασμός δεν εμφανίζεται στην κανονική οθόνη υποδοχής των Windows XP, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει, αν το χρειαστείτε. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτόν το λογαριασμό με δύο τρόπους:

  1. Ctrl-Alt-Del : Ενώ βρίσκεστε στην οθόνη υποδοχής των Windows XP, πατώντας τα πλήκτρα Ctrl , Alt και Delete (πατώντας τα ταυτόχρονα και όχι κάθε φορά), δύο φορές στη σειρά, θα καλέσετε τα παλιά τυπικά Windows σύνδεσης.
  2. Ασφαλής λειτουργία : Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ενότητα Εκκίνηση των Windows XP Σε ασφαλή λειτουργία για επανεκκίνηση του υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία, όπου ο λογαριασμός διαχειριστή εμφανίζεται ως χρήστης.

03 του 06

Συνδεθείτε ως διαχειριστής

Ανεξάρτητα από το πώς θα φτάσετε σε αυτό, θα χρειαστεί να κάνετε τα εξής για να συνδεθείτε ως Διαχειριστής, ώστε να μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα κωδικού πρόσβασης.

04 του 06

Άνοιγμα λογαριασμών χρηστών

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη | Πίνακας ελέγχου για να ανοίξετε τον Πίνακα Ελέγχου
2. Επιλέξτε Λογαριασμοί χρηστών από το μενού του πίνακα ελέγχου

05 του 06

Επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης

3. Επιλέξτε τον λογαριασμό χρήστη που πρέπει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης
4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης
5. Πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης (θα πρέπει να πληκτρολογήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης και στα πλαίσια Νέος κωδικός πρόσβασης και Επιβεβαίωση νέων κωδικών πρόσβασης ).
6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK

06 του 06

Προειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις

Αφού ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, θα μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό χρησιμοποιώντας τον νέο κωδικό πρόσβασης. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν επαναφέρετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης. Προκειμένου να προστατεύονται τα ιδιωτικά και κρυπτογραφημένα δεδομένα από το να διαβάζονται από κακόβουλο χρήστη ή κακόβουλο χρήστη με δικαιώματα διαχειριστή, οι ακόλουθες πληροφορίες δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες μετά την επαναφορά του κωδικού πρόσβασης με αυτόν τον τρόπο: