Πώς να μορφοποιήσετε το C από την κονσόλα αποκατάστασης

Μορφή C Από την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) στα Windows XP & 2000

Ένας από τους πολλούς τρόπους μορφοποίησης του C είναι η χρήση της εντολής μορφοποίησης από την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) , προσβάσιμη από CD εγκατάστασης των Windows XP ή Windows 2000. Πρέπει να έχετε τα Windows XP ή τα Windows 2000 στη μονάδα δίσκου C.

Σημαντικό: Πρέπει να έχετε πρόσβαση σε ένα CD εγκατάστασης των Windows XP ή σε ένα CD εγκατάστασης των Windows 2000 για να διαμορφώσετε το C με αυτόν τον τρόπο. Ο δανεισμός ενός δίσκου ενός φίλου είναι καλό, αφού δεν θα εγκαταστήσετε τα Windows.

Εάν δεν μπορείτε να κατεβάσετε τα χέρια σας σε ένα CD εγκατάστασης των Windows XP ή 2000 ή δεν έχετε ένα από αυτά τα λειτουργικά συστήματα στη μονάδα δίσκου C, τότε δεν θα μπορείτε να μορφοποιήσετε το C από την Κονσόλα αποκατάστασης. Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να διαμορφώσετε τη μορφή C για περισσότερες επιλογές.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου C χρησιμοποιώντας την Κονσόλα αποκατάστασης

Σημείωση: Η Κονσόλα αποκατάστασης δεν εγκαθιστά τα Windows και δεν θα χρειαστείτε κάποιο κλειδί προϊόντος για να χρησιμοποιήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: Θα μπορούσε να χρειαστούν έως και αρκετά λεπτά για να μορφοποιηθεί το C χρησιμοποιώντας την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console)

Πώς να μορφοποιήσετε το C από την κονσόλα αποκατάστασης

  1. Εισαγάγετε την κονσόλα αποκατάστασης .
    1. Εάν δεν γνωρίζετε ήδη πώς να ξεκινήσετε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console), κάντε κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο. Η διαδικασία είναι λίγο συγκεχυμένη, αλλά αν μπορείτε να ακολουθήσετε οδηγίες βήμα προς βήμα, θα είστε εντάξει.
  2. Στη γραμμή εντολών, που εμφανίζεται εδώ στις οδηγίες που συνδέονται στο Βήμα 1, πληκτρολογήστε τα παρακάτω και, στη συνέχεια, πατήστε Enter :
    1. format c: / fs: NTFS Η εντολή μορφοποίησης που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο θα διαμορφώσει το C με το σύστημα αρχείων NTFS, το σύστημά του που συνιστά τα αρχεία που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες εκδόσεις των Windows.
    2. Σημαντικό: Η μονάδα δίσκου στην οποία είναι αποθηκευμένα τα Windows, η οποία είναι συνήθως C, μπορεί στην πραγματικότητα να μην αναγνωρίζεται ως μονάδα δίσκου C από την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console). Στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά αν έχετε πολλά διαμερίσματα , είναι πιθανό η πρωτεύουσα μονάδα δίσκου σας να αναγνωρίζεται με διαφορετικό γράμμα από ό, τι συνηθίζετε να βλέπετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαμορφώσει τη σωστή μονάδα δίσκου!
  3. Πληκτρολογήστε Y και στη συνέχεια πατήστε Enter όταν σας ζητηθεί η ακόλουθη προειδοποίηση:
    1. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα δεδομένα σε μη μετακινούμενο δίσκο C: θα χαθούν! Συνεχίστε με τη μορφή (Y / N); Πάρτε αυτό σοβαρά! Δεν μπορείτε να αλλάξετε γνώμη αφού πατήσετε Enter ! Βεβαιωθείτε ότι θέλετε να μορφοποιήσετε το C, το οποίο θα διαγράψει τα πάντα στη μονάδα δίσκου C και θα αποτρέψει την εκκίνηση του υπολογιστή σας μέχρι να εγκαταστήσετε ένα νέο λειτουργικό σύστημα.
  1. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η μορφή της μονάδας C σας.
    1. Σημείωση: Η μορφοποίηση μιας μονάδας οποιουδήποτε μεγέθους θα χρειαστεί κάποιο χρόνο. η μορφοποίηση μιας μεγάλης μονάδας δίσκου μπορεί να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα .
  2. Αφού ο μετρητής μορφής φθάσει το 100% , ο υπολογιστής σας θα σταματήσει για μερικά δευτερόλεπτα.
    1. Μόλις εμφανιστεί η ερώτηση, μπορείτε να καταργήσετε το CD εγκατάστασης των Windows και να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να βγείτε από την Κονσόλα αποκατάστασης ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο.
  3. Αυτό είναι! Μόλις μορφοποιήσατε τη μονάδα δίσκου C.
    1. Σημαντικό: Καταργείτε ολόκληρο το λειτουργικό σας σύστημα όταν μορφοποιείτε το C. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και επιχειρείτε να εκκινήσετε από τον σκληρό σας δίσκο , δεν θα λειτουργήσει επειδή δεν υπάρχει πλέον τίποτα για φόρτωση.
    2. Τι θα πάρετε αντ 'αυτού είναι ένα μήνυμα λάθους "NTLDR λείπει" , που σημαίνει ότι δεν βρέθηκε κανένα λειτουργικό σύστημα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφοποίηση του C από την κονσόλα αποκατάστασης

Όταν μορφοποιείτε το C από την Κονσόλα αποκατάστασης, δεν διαγράφετε πραγματικά καμία πληροφορία, το μόνο που κάνετε είναι να το αποκρύψετε από το επόμενο εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο αν θέλετε πραγματικά να καταστρέψετε τα δεδομένα στη μονάδα, αποτρέποντάς την από την ανάκτηση.