Η ιστορία του Sonic για τη 25η επέτειο της σειράς

Ο κλασικός χαρακτήρας της Sega έχει δει τα σκαμπανεβάσματα και τις πτώσεις του

Το franchise Sonic the Hedgehog γύρισε 25 τον Ιούνιο του 2016, και είναι ειλικρινά το είδος μιας κατάπληξης που η Sega και το franchise έχουν φτάσει μέχρι τώρα. Μόλις το counter της Mario πίσω στην ημέρα, οι αποτυχίες του Sega με τον Sega Saturn , συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας να φτιάξουν ένα παιχνίδι Sonic για το σύστημα, οδήγησαν στην ενδεχόμενη κατάρρευση της Sega ως κατασκευαστή υλικού και να γίνουν τρίτοι εκδότη για άλλα συστήματα. Από τότε, ο Sonic έχει μπερδευτεί με τον αντίπαλό του Mario σε crossover παιχνίδια, με τίτλους αποκλειστικούς αποκλειστικά για την πλατφόρμα! Αυτό που κάποτε ήταν βλάσφημο είναι πλέον συνηθισμένο. Ο Sonic ζει τώρα ως χαρακτήρας πρόθυμος να πάει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα που έχει τον ίδιο και τους φίλους του.

Οι παλιές καλές μέρες

Το Sonic franchise ξεκίνησε υπέροχα, με το αρχικό παιχνίδι Sonic the Hedgehog να χαρακτηρίζεται από ένα γρήγορο χαρακτήρα με στάση που αντιτάχθηκε στον Mario. Επίσης, το παιχνίδι πήρε μια πολύ διαφορετική πινελιά στο Mario, με επίπεδα που είχαν εξερεύνηση σε αυτά, με μυστικά για να βρουν και πολλαπλά μονοπάτια. Οι εμπειρογνώμονες ανταμείφθηκαν για τη φλόγα μέσα από τα επίπεδα. Και η Chaos Emerald συλλογή ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να επιστρέψουν ξανά και ξανά για χάρη της ολοκλήρωσης. Το Sonic 2 πρόσθεσε έναν συνεργάτη για το Sonic in Tails, με βελτιωμένο σχεδιασμό επιπέδου και ροή παιχνιδιών βοηθώντας τη σειρά αυτή να συνεχιστεί με εκπληκτικό τρόπο. Ενώ οι spinoffs όπως το Sonic Spinball δεν έζησαν μέχρι τα 2 πρώτα παιχνίδια, το Sonic 3 και το δεύτερο μισό του, το Sonic & Knuckles, το οποίο συνδυάστηκε σχηματίζοντας το πραγματικό παιχνίδι Sonic 3, Sonic 3 & Knuckles, ήταν μια τεράστια εμπειρία που παραμένει τεράστια, με μερικά από τα καλύτερα επίπεδα και τη μουσική του συνόλου του franchise.

Sonic αγώνες στη σύγχρονη εποχή

Όμως, δυστυχώς, η Sonic έχει δει καλύτερες μέρες. Η τελευταία καθοριστική Sonic εμπειρία μπορεί να ήταν η Sonic Adventure στο Dreamcast, και μάλιστα αυτό ήταν ένα θησαυρό των ασθενών πράγματα που έρχονται. Μέρος του προβλήματος είναι, ειλικρινά, ότι το franchise θα μπορούσε να έχει εξαντλήσει το φυσικό αέριο μετά από Sonic 3 και Knuckles. Ο Sega απέτυχε να κάνει ένα Sonic παιχνίδι για τον Κρόνο πέρα ​​από τη σύνταξη Sonic Jam, καθώς το Sonic X-Treme έγινε vaporware. Η Sonic Adventure είναι ένα αδιαμφισβήτητο κλασικό, από το καταπληκτικό επίπεδο ανοίγματος με την ακολουθία κυνηγιού orca, και μια ενδιαφέρουσα χρήση των επιπέδων που αισθάνθηκαν σαν να ήταν μέρος των μαζικών κόσμων, όπως τα πρωτότυπα παιχνίδια ήταν εξαιρετικά στο να κάνουν.

Δυστυχώς, τα χτυπήματα της Sonic Adventure στην τρισδιάστατη μετάβαση έληξαν με προβλήματα που η Sonic Team μόλις δεν κατάφερε να περάσει. Τα θέματα της φωτογραφικής μηχανής, η υπερβολική αφθονία των αποβαθρών και οι φοβερές ιστορίες οδήγησαν σε παιχνίδια με ολοένα και μικρότερες αποδόσεις. Η σειρά θα μπορούσε να έχει κλουβί στο Shadow the Hedgehog, η οποία έδωσε στον πρωταγωνιστή κακοποιό του ένα πυροβόλο όπλο και μια άγρια ​​άγρια ​​ιστορία. Αλλά στη συνέχεια χτύπησε το Sonic the Hedgehog '06 και όχι μόνο το παιχνίδι είχε περισσότερα από τα προβλήματα που είχαν τα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά ο Sonic φίλησε μια ανθρώπινη πριγκίπισσα και δεν υπήρχε σαφώς κατώτατο σημείο. Το franchise είχε γίνει επίσημα αστείο, αν και τα παιχνίδια Game Boy Advance και Nintendo DS ήταν σταθεροί αλλά λανθασμένοι τίτλοι. Στη συνέχεια, το Sonic Unleashed χτυπήθηκε και τα επίπεδα 2.5D του εμφάνισαν κάποια υπόσχεση για μελλοντικά παιχνίδια, αν και οι ακολουθίες "washog" έδειξαν ότι τα σύγχρονα Sonic παιχνίδια ήταν 1 βήμα μπροστά, 2 βήματα πίσω.

Οι ηχητικές γενιές ήταν μια κούρσα προς τα πάνω, καθώς αγκάλιασε πλήρως το γεγονός ότι η δύναμη της σειράς ήταν να γιορτάζει την ιστορία της, με νέα 2.5D και 3D επίπεδα χτισμένα γύρω από τα κλασσικά επίπεδα. Το Sonic 4 σχεδιάστηκε για να είναι μια νέα σειρά 2D του franchise, αλλά, δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι μερικά από τα αρχικά ταλέντα από τα παιχνίδια της Genesis επέστρεφαν, η σπίθα δεν ήταν ακριβώς εκεί. Η Dimps, ο κύριος του έργου, ήξερε πώς να κάνει Sonic παιχνίδια, διατηρώντας το franchise επιπλέουν στα 2D παιχνίδια, αλλά τα ελαττώματά τους ήταν άμεσα εμφανή: η υπερβολική εξάρτηση από την ταχύτητα και τα άβαρες λάκκους οδήγησε σε παιχνίδια που ήταν όλο και πιο προβληματικά, παρά την υπόσχεση. Το Sonic 4 Episode 1 είχε μια ταραχώδη εξέλιξη, έχοντας πάρει μια μεγάλη αναθεώρηση πριν από την απελευθέρωσή του, που στην πραγματικότητα δεν έπληξε την έκδοση για κινητά, με 2 επίπεδα που απομένουν στις εκδόσεις κινητών που κόπηκαν από τις εκδόσεις της κονσόλας. Sonic 4 Επεισόδιο 2 ήταν μια βελτίωση, δεδομένου ότι εισήγαγε Tails και μερικά νέα στοιχεία, αλλά αυτό ήταν φαινομενικά όπου αυτό το νέο σύνολο των παιχνιδιών είχε οριστεί να τελειώσει.

Αυτή τη στιγμή, το franchise ξεκινάει από τα νέα παιχνίδια με τα παιχνίδια Sonic Boom στα συστήματα Nintendo με κακόφημους σχεδιασμούς χαρακτήρων για να πάνε μαζί με κακή ποιότητα παιχνιδιού. Υπάρχουν υπαινιγμοί ότι τα νέα παιχνίδια βρίσκονται σε εξέλιξη και ένας λογαριασμός Twitter που βγαίνει από κάποια κακόβουλα εγκαύματα, αλλά αν και το franchise θα ανακτήσει ποτέ την παλιά του δόξα, δεν έχει ακόμη δει.

Ανακτώντας παλιά δόξα στο κινητό

Έχουν κυκλοφορήσει διάφορα παιχνίδια Sonic στο κινητό. Και τα δύο επεισόδια του Sonic the Hedgehog 4 έχουν κυκλοφορήσει για την πλατφόρμα. Το πρώτο επεισόδιο είναι λίγο τραχύ επειδή δεν έχει μερικές από τις αλλαγές που ήρθαν στις εκδόσεις της κονσόλας αργότερα, όπου η φυσική άλλαξε με βάση την κριτική μιας πρώιμης έκδοσης του παιχνιδιού. Επίσης, δύο επίπεδα τα οποία επικρίθηκαν στις πρώτες κατασκευές παρέμειναν στο κινητό επειδή θεωρούνταν καλύτερη προσαρμογή, τουλάχιστον έτσι συμβαίνει η ιστορία. Το Επεισόδιο 2 είναι ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι, αν και οι αποφάσεις σχεδιασμού των μεγάλων σχεδιαστικών έργων του Dimps για τα ηχητικά παιχνίδια μπαίνουν στο παιχνίδι, ειδικά με τη χρήση της επιτόπιας επίθεσης που παρουσιάστηκε στα 3D παιχνίδια που χρησιμοποιούνται εδώ στο 2D. Το Sonic Dash είναι ένας δρομέας με ρυθμούς Temple Run που έχει μερικές στιγμές δροσερό αλλά είναι σε μεγάλο βαθμό μη απαραίτητο. Το Sonic Jump είναι ένα περίεργο παιχνίδι, βασισμένο σε μια παλαιότερη έκδοση του κινητού τηλεφώνου που έφερε σε αργότερα κινητές πλατφόρμες, η οποία επικεντρώνεται γύρω από το άλμα και την κάθετη εξέλιξη στο όνομα των υψηλών σκορ, φαινομενικά να κυνηγήσει το μανία Doodle Jump.

Είναι διασκεδαστικό, αλλά και πάλι ασήμαντο.

Τα βασικά παιχνίδια που πρέπει να παίξετε είναι οι κινητές εκδόσεις Sonic 1, Sonic 2 και Sonic CD. Η ιστορία αυτών των λιμανιών είναι αρκετά συναρπαστική. Έχουν επικεφαλής τον Christian Whitehead και τον Simon Thomley, επίσης γνωστό ως Taxman και Stealth στην κοινότητα fan του Sonic. Είναι μέρος μιας κοινότητας ερευνητών και εμμονήσ φανατικών που έχουν αποσυμπιέσει κλασικά παιχνίδια που έχουν συλλέξει διαρροές beta παιχνιδιών παιχνιδιών και έχουν αποκαλύψει όλα τα είδη πληροφοριών σχετικά με το franchise που απλώς δεν υπάρχει στην ίδια ικανότητα για τη σειρά Mario. Εργάστηκαν σε έναν κινητήρα γνωστού ως Retro Engine, ο οποίος σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει κλασικά παιχνίδια 2D σε ένα κιτ εξέλιξης που θα μπορούσε να τα προσαρμόσει στις σύγχρονες πλατφόρμες. Sonic CD, που κυκλοφόρησε αρχικά για το Sega CD add-on στο Sega Genesis, ήταν μια απόδειξη της έννοιας που έγινε στον κινητήρα.

Στη συνέχεια, εκπληκτικά, η Sega συρρέει Whitehead και Thomley για να κάνει ένα λιμάνι Sonic CD για κινητά, κονσόλα και επιφάνεια εργασίας. Και τελείωσε η οριστική έκδοση του παιχνιδιού, καθώς προστέθηκε σε χαρακτήρες που δεν εμφανίστηκαν μέχρι τις μεταγενέστερες εκδόσεις του franchise, είχε τόσο την ιαπωνική soundtrack όσο και το αμερικανικό soundtrack του Spencer Nilsen. Αργότερα, έφεραν το πρωτότυπο Sonic the Hedgehog στο Android, εισάγοντας νέους χαρακτήρες και την παύλα περιστροφής μετακινούνται στο κλασικό πρωτότυπο. Το Sonic the Hedgehog 2 δεν είχε πολλά να προσθέσει που δεν είχαν προστεθεί ήδη από τότε που ο Knuckles προστέθηκε στο Sonic 2 μέσω της κασέτας κλειδώματος των Sonic και Knuckles. Οι ουρές είχαν την δυνατότητα να πετούν, κάτι που δεν ήταν διαθέσιμο στους παίκτες στην έκδοση Genesis. Αυτό που προστέθηκε ήταν ένα πραγματικά δροσερό αυγό του Πάσχα: η ζώνη Hidden Palace, εμφανιζόμενη μόνο σε βήτα κατασκευές του παιχνιδιού, τελείωσε με μια μυστική είσοδο που προστέθηκε στο Mystic Cave Zone. Ίσως ο πραγματικός σκοπός του κρυμμένου παλατιού στο Sonic 2 έχασε σε κάποιο σημείο, αλλά είναι ακόμα αναμφισβήτητα δροσερό να παίξει μέσα από αυτό το χαμένο κομμάτι της ηχητικής ιστορίας.

Δυστυχώς, ο τελικός της τριλογίας του Genesis, Sonic 3 με τη συνέχεια Sonic και Knuckles (τα δεδομένα αποθήκευσης για τα συνδυασμένα Sonic 3 και Knuckles υπάρχουν στην κασέτα Sonic 3 και υπάρχουν ζώνες Sonic και Knuckles στο επίπεδο Sonic 3 select, για την υπόθεση ότι η Sonic 3 έσπευσαν), είναι απίθανο να απελευθερώσει ποτέ. Οι Whitehead και Thomley κυκλοφόρησαν μια απόδειξη της έννοιας, αλλά πέρα ​​από αυτό δεν υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να προστεθούν στο παιχνίδι, υπάρχουν επίσης πιθανά νομικά ζητήματα. Σημαντικά τμήματα της μουσικής του παιχνιδιού απαρτίζονται από τον Michael Jackson σε μια αδιαμφισβήτητη ικανότητα, όταν άρχισαν τα νομικά του προβλήματα. Τώρα που η μουσική του είναι στα χέρια της δισκογραφικής του εταιρείας, ενδέχεται να υπάρχουν ζητήματα αδειοδότησης γύρω από τη μουσική. Η θύρα PC του Sonic 3 πίσω από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε αντικαταστήσει τη μουσική και ενώ υπάρχουν προσομοιώσεις των Sonic 3 και Knuckles, νομικά ζητήματα μπορεί να εμποδίσουν την εμφάνιση ενός λιμένα Whitehead και Thomley. Επίσης, μπορεί να υπάρχει λιγότερη νοσταλγία για το Sonic 3 από άλλα παιχνίδια - πωλούσε δραματικά λιγότερα αντίγραφα από ό, τι τα Sonic 1 και 2, αν και αυτά είχαν το πλεονέκτημα ότι ήταν πακέτα παιχνιδιών με Genesis και κυκλοφόρησαν νωρίτερα στη διάρκεια της κονσόλας .

Άλλα κλασικά παιχνίδια Sonic έχουν λιγότερη αγάπη γι 'αυτά. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά για ένα ενισχυμένο λιμάνι Sonic Spinball ή Sonic 3D Blast.

Τα νέα παιχνίδια Sonic βρίσκονται σε εξέλιξη και το κατά πόσον τα κινητά θα διαδραματίσουν κάποιο ρόλο παραμένει προς το παρόν. Το όνειρο πολλών οπαδών Sonic είναι για τους Whitehead και Thomley να πάρουν μια ρωγμή στο να κάνουν ένα Sonic παιχνίδι για τον εαυτό τους. Τα ταλαντούχα στούντιο όπως το Galaxy Trail, που κάνουν την σειρά Sonic-esque Planet Freedom, θα είναι ψηλά στον κατάλογο. Αλλά θα δούμε τι έψαξε η Sega για το μπλε θόλωμα. Η σειρά έπεσε ψηλά μία φορά - με τον σωστό προγραμματιστή στο τιμόνι, ο Sonic θα μπορούσε να ξανακερδίσει μερικές από την παλιά του δόξα.