Τα καλύτερα παιχνίδια Rogue για Android

Από παραδοσιακά σε δημιουργικά, τα καλύτερα RPGs permadeath στο Android

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα μοντέρνα παιχνίδια roguelike για συσκευές Android. Αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως turn-based gameplay, πλακάκια με βάση τα γραφικά, και τα διαδικαστικά δημιουργημένα επίπεδα. Αλλά μην πιστεύετε ότι αυτά τα παιχνίδια είναι cookie-cutter? Μπορούν να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους και να προσφέρουν ποικίλες εμπειρίες τυχερών παιχνιδιών.

Το είδος παιχνιδιού Roguelike

Ο όρος roguelike περιγράφει ένα είδος παιχνιδιών σε στυλ ρόλων που έχουν χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από το επώνυμο παιχνίδι "Rogue" που ήταν δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Χαρακτηρίζονται από gameplay crawl dungeon μέσα από επίπεδα που αλλάζουν, κάνοντας κάθε play-through μια μοναδική εμπειρία. Αρχίζετε με έναν χαρακτήρα βάσης και τα δημιουργείτε, όπως με την απόκτηση ειδών και εξοπλισμού. Τα παιχνίδια του Roguelike χαρακτηρίζονται από permadeath, πράγμα που σημαίνει ότι αν ο χαρακτήρας σας πεθάνει, πρέπει να ξεκινήσετε πάλι από τη βάση και πάλι. Η ιδέα είναι ότι δεν μπορείτε να μάθετε ένα παιχνίδι μέσω της απομνημόνευσης ρόλων. Αντ 'αυτού, πρέπει να εξασκηθείτε και να αποκτήσετε εξειδίκευση για να το κάνετε καλά.

Οι σύγχρονοι προγραμματιστές παιχνιδιών έλαβαν τις αρχές των παιχνιδιών roguelike και ανέπτυξαν νέα παιχνίδια γύρω τους, επεκτείνοντάς τα σε άλλα είδη τυχερών παιχνιδιών και τροποποιώντας τις παραμέτρους για να δημιουργήσουν διαφορετικές εμπειρίες. Αυτό έχει οδηγήσει σε άλλους όρους για να περιγράψει αυτά τα παιχνίδια, όπως roguelite και roguelike-όπως.

01 από 05

Πυραυλικές ψυχές

Rocketcat Games

Αυτό το παιχνίδι ίσως αντιπροσωπεύει το καλύτερο μισό σημείο μεταξύ του κλασικού παιχνιδιού roguelike και της σύγχρονης ερμηνείας των αρχών του. Είναι ένα RPG δράσης στο οποίο έχετε περιορισμένη υγεία και ικανότητες για να το κάνετε μέσα από πολλά απίστευτα επικίνδυνα μπουντρούμια, ξεκινώντας φρέσκο ​​κάθε φορά που παίζετε. Το νόμισμα που συλλέγετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναβάθμιση των βασικών σας στατιστικών, δίνοντας σας λίγο περισσότερο πλεονέκτημα κάθε φορά που επιστρέφετε στο παιχνίδι.

"Wayward Souls" είναι μια τεταμένη αλλά διασκεδαστική εμπειρία, που σας κάνει να γνωρίζετε κάθε λάθος που κάνετε, αναγκάζοντάς σας να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τους χαρακτήρες σας καλύτερα. Με την ποικιλία των τύπων χαρακτήρων και τη δυσκολία να φτάσει στο επόμενο μπουντρούμι, έχει το είδος του βάθους που θα συνεχίσει να παίζει για πολύ καιρό χωρίς ανία. Αλλά αν αποδειχθεί ότι είναι πολύ δύσκολο, υπάρχουν κωδικοί εξαπατήσει!

Εάν έχετε παίξει το άλλον Action-RPG Mage Gauntlet της Rocketcat, θα βρείτε καλύτερα χειριστήρια και συστήματα σε "Wayward Souls", μαζί με μεγαλύτερη αναπαραγωγή και περισσότερους τύπους χαρακτήρων που θα χρησιμοποιήσετε. Είναι μια δραματική βελτίωση. Περισσότερο "

02 του 05

Hoplite

Κάρτερ Ντότσον

Το "Hoplite" είναι πολύ πιο κοντά στον αρχικό ορισμό του roguelike. είναι ένα turn-based παιχνίδι, και δεν υπάρχουν πλεονεκτήματα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας πριν παίξετε. Μπορείτε να ελέγξετε έναν Έλληνα στρατιώτη οπλισμένο με σπαθί, ασπίδα και δόρυ, προσπαθώντας να προχωρήσετε μέσα από ένα επικίνδυνο μπουντρούμι και να αποκτήσετε το χρυσό ύφασμα του θρύλου.

Το παιχνίδι θέτει πολλούς κινδύνους στο δρόμο σας. Οι εχθροί έχουν ιδιαίτερες συμπεριφορές που πρέπει να μάθουν και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας με σύνεση. Το ρίχνοντας το δόρυ σας μπορεί να σας βοηθήσει, αλλά πρέπει να πάρετε το pick up και εν τω μεταξύ χάνετε την ικανότητα να πετάξετε μέσα από τους εχθρούς. Η ασπίδα σας είναι χρήσιμη, θα είστε χωρίς αυτό για λίγες στροφές.

Μέσα από αποφασιστικότητα και προσπάθεια, θα πρέπει να είστε σε θέση να πάρετε τελικά το χρυσό μαλλί. Το σκορ σας παρακολουθείται και αν περάσετε τις ευλογίες αναβάθμισης κατά μήκος του δρόμου, μπορείτε να πάρετε περισσότερους πόντους και να παραλείψετε το τρίχωμα να προχωρήσει ακόμα περισσότερο αναζητώντας υψηλότερο σκορ. Και υπάρχουν πολλά που σας περιμένουν αν θέλετε να συνεχίσετε - και αυτό είναι χωρίς να αναφέρουμε τον τρόπο πρόκλησης.

Hoplight είναι επίσης διαθέσιμη στην iOS, όπου το παιχνίδι έχει πάρει την πρόσθετη προσοχή και την αναγνώριση. Περισσότερο "

03 του 05

Ο Συνεταιρισμός Εφιάλτης

Κάρτερ Ντότσον

Αυτό το roguelike από το now-defunct Lucky Frame είναι πιθανότατα λίγο πιο κοντά σε αυτό που θα παίρνατε εάν ο Threes ήταν roguelike, και είναι ένας τόνος διασκέδασης. Μπορείτε maneuver ομάδες ήρωες γύρω, προσπαθώντας να νικήσει και να αποφύγει τους εχθρούς, όπως είναι απαραίτητο. Κάνετε το δρόμο σας μέσα από 16 ορόφους του μπουντρουμιού χρησιμοποιώντας τις ικανότητές σας, μαζεύοντας νέα μέλη του κόμματος, χρυσό και φίλτρα καθώς πηγαίνετε.

"Ο Συνεταιρισμός Εφιάλτης" έχει μια μοναδική αίσθηση χάρη στον τρόπο με τον οποίο ελέγχετε τον καθένα ταυτόχρονα και τον αριθμό των επιπέδων που πρέπει να το πετύχετε. Αρχικά κυκλοφόρησε για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά είναι πιθανώς το καλύτερο για κινητά. Μπορείτε να το αναπαράγετε σε λειτουργία πορτραίτου σε smartphones ή σε κατάσταση οριζόντιας λειτουργίας σε δισκία και λειτουργεί καλά είτε με τον τρόπο. Περισσότερο "

04 του 05

Quadropus Rampage

Butterscotch Shenanigans

Αυτή η δράση-roguelike δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ σοβαρά. Είναι αρωματισμένο με ένα μοναδικό στυλ και χιούμορ, αλλά η δράση είναι θανατηφόρα σοβαρή, καθώς συλλέγετε ισχυρά όπλα και ικανότητες ενώ παράλληλα σπάζετε και περπατάτε τον δρόμο σας μέσα από τους εχθρούς στην αποστολή σας για να νικήσετε τον κόμικ που ονομάζεται νέμεσις σας, Pete.

Υπάρχει ένας τελικός στόχος, αλλά με πολλές αναβαθμίσεις και επαναληψιμότητα, η επίτευξη αυτού του στόχου θα σας αφήσει μόνο να θέλετε να κάνετε κατάδυση ξανά. Το "Quadropus Rampage" είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από ίσως "Wayward Souls", αλλά είναι ακόμα αρκετά προκλητικό.

Οι προγραμματιστές, Butterscotch Shenanigans, προσφέρουν άλλα παιχνίδια όπως τα Crashlands και υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ για την παραγωγή του Steam, καθώς ένας από τους προγραμματιστές είχε να αντιμετωπίσει δύο περιόδους καρκίνου κατά την ανάπτυξή του. Περισσότερο "

05 του 05

Εκεί: Ω Έκδοση

Mi-Clos

Αν θέλετε κάτι με αφηγηματική εμπειρία, το "Out There: Omega Edition" του Mi-Clos είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Η προϋπόθεση: Είστε ένας εξερευνητής χαμένου χώρου, προσπαθώντας να το φτιάξετε από τον πλανήτη στον πλανήτη, γεμίζοντας ξανά τους χαμένους σας πόρους καθώς ταξιδεύετε. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τους εξωγήινους αγώνες, να αναλάβετε κινδύνους στη διάνοιξη περισσότερων πόρων και να αποκαλύψετε ένα μυστήριο σε ολόκληρο τον γαλαξία που χάσατε, ξεκινώντας από μια νέα αρχή κάθε φορά.

Η αρχική απελευθέρωση του παιχνιδιού ήταν μεγάλη και έκτοτε μια μεγάλη ενημερωμένη έκδοση Omega Edition χτίστηκε σε αυτό το μεγαλείο με δραματικά ανανεωμένη τέχνη, βελτιώσεις στο gameplay και μια νέα λειτουργία παιχνιδιού στην οποία μπορείτε να βρείτε τα πλοία που έχετε χάσει πριν. Σίγουρα ελέγξτε αυτό το ένα έξω. Περισσότερο "

Εσείς αμαρτήματα όπως οι επιλογές μας;

Είστε περισσότερο παραδοσιακός ανεμιστήρας, ή υπήρξε μια πιο σύγχρονη ερμηνεία των roguelikes που χάσαμε; Πείτε μας στα σχόλια.