Οι επιστροφές παιχνιδιών βίντεο δεν αποτελούν έγκλημα

Οι παίκτες θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψουν τα παιχνίδια με ευκολία

Το θέμα των επιστροφών βιντεοπαιχνιδιών παραμένει ένα καυτό θέμα στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Η πολιτική επιστροφής χρημάτων του Google Play έχει δει τσιμπήματα κατά τη διάρκεια των ετών, για παράδειγμα: αυτό που κάποτε ήταν ένα παράθυρο επιστροφής χρημάτων 24 ωρών από τότε έχει προσαρμοστεί σε δύο ώρες. Αυτή η πολιτική επιστροφής χρημάτων διασφαλίζει ότι μια εφαρμογή θα λειτουργήσει και θα παραδώσει ό, τι υπόσχεται στους χρήστες. Αλλά τι γίνεται για τις επιστροφές πέρα ​​από το τυπικό σενάριο "αν σπάσει νωρίς", ιδίως για τα παιχνίδια; Τι συμβαίνει εάν ένα παιχνίδι δεν αξίζει τα λεφτά και ο παίκτης έχει ήδη βυθίσει μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτό; Αυτό είναι το ζήτημα που τίθεται από την επιστροφή του ουρανού Noob's imbroglio. Οι άνθρωποι που βάζουν 50 ώρες στο παιχνίδι ζητούν και παίρνουν επιστροφές από το Steam και ακόμη και από τη Sony. Χορηγήθηκε, ορισμένα αιτήματα επιστροφής οφειλόταν σε τεχνικά ζητήματα που συνέχισαν να εμφανίζονται. Αλλά πολλοί άλλοι επιδιώκουν επιστροφές εξαιτίας δυσαρέσκειας ή αισθητικής παραπλάνησης από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Sky No Man's Sky που συμπεριλήφθηκαν. Τόσοι πολλοί χρήστες του Steam ισχυρίστηκαν ότι λαμβάνουν επιστροφές εκτός της εν λόγω βαλβίδας, προειδοποιώντας ότι εξακολουθεί να ισχύει η τυπική πολιτική επιστροφής χρημάτων.

Οι προγραμματιστές έχουν επιφυλακτικά σε αυτό το σενάριο επιστροφής χρημάτων - ένας πρώην υπάλληλος της Sony ανέφερε τους ανθρώπους που επέστρεψαν παιχνίδια μετά από 50 ώρες ως κλέφτες.

Αλλά είναι; Γιατί δεν θα πρέπει μια πολιτική επιστροφής να προστατεύει τους ανθρώπους σε ακόμη μάλλον περίεργες περιστάσεις όπως αυτό;

Οι κριτικές επιστροφής χρημάτων δεν είναι νέες

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε δει προγραμματιστές να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις επιστροφές πριν, και κάποιοι έχουν απαιτήσει υψηλότερα ποσοστά επιστροφών μετά την καθιέρωση πολιτικών επιστροφής χρημάτων στο Steam. Ωστόσο, άλλοι ισχυρίστηκαν ότι είδαν αυξήσεις στις πωλήσεις και ότι λύνουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που δημιούργησε. Οι εύκολες πολιτικές επιστροφής χρημάτων έχουν τη δυνατότητα για κατάχρηση, αλλά και για μεγαλύτερη ικανοποίηση από τους παίκτες. Ενώ οι επιστροφές δεν βοήθησαν όλους τους προγραμματιστές, αν έβγαζαν κανέναν από την επιχείρηση, οι πιθανότητες θα ήταν να γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Λίγα παιχνίδια ταιριάζουν στο παράθυρο όπου οι παίκτες μπορούν να πάρουν το σύνολο της εμπειρίας εντός της ώρας ή δύο όρια που πολλές υπηρεσίες που παρέχονται. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιθανό ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αγοράσουν παιχνίδια σε πλατφόρμες με πιο γενναιόδωρες πολιτικές επιστροφής επειδή γνωρίζουν ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή.

Ένα παράδειγμα είναι ο Street Fighter 5 στον Η / Υ. Αγοράσαμε το παιχνίδι μέσω ενός αντιπροσώπου τρίτου μέρους για να εξοικονομήσουμε μερικά δολάρια, αλλά ευχόμαστε να είχαμε αγοράσει μέσω του Steam. Μεγαλώσαμε απογοητευμένοι από την έλλειψη του παιχνιδιού με περιεχόμενο με μονόδρομο και την κακή λειτουργία πολλών παικτών. Ευχόμαστε ότι είχαμε αγοράσει στο Steam, πληρώνοντας μερικά ακόμα δολάρια για να πάρουμε το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων. Αλλά οι απογοητεύσεις μας ανατράφηκαν μετά από περισσότερο από 2 ώρες παιχνιδιού. Αν μπορούσαμε να έχουμε πάρει τα χρήματά μας πίσω, θα είχαμε. Παρόλο που οι απογοητεύσεις μας έφτασαν σε πάνω από 2 ώρες παιχνιδιού, με πείθει για το γιατί οι ευέλικτες πολιτικές επιστροφής είναι εξαιρετικές. Μερικές φορές 2 ώρες δεν αρκούν για να κάνουν μια καλή απόφαση, και δεν είναι όλα τα ίδια παιχνίδια.

Γιατί τα βιντεοπαιχνίδια πρέπει να είναι επιστρέψιμα

Ίσως οι ώρες αναπαραγωγής 50 ωρών είναι υπερβολικές όταν πρόκειται για αιτήσεις επιστροφής χρημάτων. Αλλά υπάρχει κάτι βαθύτερο στην έννοια των μακροχρόνιων παικτών παιχνιδιών που είναι δυσαρεστημένοι με την εμπειρία στο σημείο να μοιράζονται κακές κριτικές ή απαιτούν επιστροφές. Συγκεκριμένα, τα βιντεοπαιχνίδια και οι δημιουργοί τους τείνουν να είναι κακοί για την προώθηση των παιχνιδιών και όλων των ειδών τα χαρακτηριστικά, προτού ίσως το τελικό προϊόν αισθάνεται αδιάφορο. Το No Sky's Man είναι ένα ακραίο παράδειγμα αυτού του παιχνιδιού - το παιχνίδι ήταν γνωστό ως το επόμενο μεγάλο πράγμα, πριν πάρει μέτρια σχόλια που εμφανίστηκαν μόνο μετά την εκτόξευση. Γιατί να τρελαίνετε τους παίκτες για να δώσετε στο παιχνίδι ένα κούνημα και να μην σας αρέσει; Δεν η βιομηχανία που προωθούσε το παιχνίδι σε κανένα τέλος δεν αξίζει κάποια ευθύνη;

Το τρελό πράγμα είναι ότι στο λιανικό εμπόριο, αυτή η κατάσταση των ανθρώπων που επιστρέφουν τα προϊόντα μετά από λίγο δεν είναι όλα αυτά τα ασυνήθιστα. Μια πολιτική απεριόριστης επιστροφής χρημάτων τύπου REI είναι πάρα πολύ για να ζητήσετε από τις αγορές. Και τα τηλεοπτικά παιχνίδια προσφέρουν πρόσφατα στους παίκτες την επιλογή να επιστρέψουν παιχνίδια που τους αρέσουν. Αλλά σκεφτείτε γιατί οι θέσεις έχουν φιλελεύθερες πολιτικές επιστροφής - είναι επειδή θέλουν οι άνθρωποι να είναι σίγουροι για την αγορά πράγματα. Ενώ οι άνθρωποι μπορούν να καταχραστούν αυτές τις πολιτικές, πολλοί άνθρωποι απλά θέλουν την ικανοποίηση να γνωρίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν γνώμη. Θεωρήστε ότι τα παιχνίδια είναι τόσο τέχνης όσο και τεχνικό προϊόν. Μερικές φορές το τεχνικό προϊόν δεν λειτουργεί όπως προορίζεται στο σημείο όπου επηρεάζει την απόλαυση του χρήστη. Γιατί οι χρήστες δεν πρέπει να προσφύγουν για ικανοποίηση;

Η στάση που βλέπω ως επί το πλείστον από τους παίκτες σχετικά με τις επιστροφές είναι ότι υπάρχει ο φόβος να εξαπατηθούν. Και οι δύο επικριτές και οι προγραμματιστές πρέπει να αποδεχτούν ότι με την δυνατότητα για οποιονδήποτε να πουλήσει παιχνίδια, ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι υψηλότερος. Ζούμε μάλιστα σε μια εποχή παιχνιδιών ταχείας προσπέλασης και crowdfunding όπου ένα παιχνίδι μπορεί να μην φτάσει ποτέ στην καρδιά του. Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον κίνδυνο ότι ένα παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει στο σύστημά τους - και αυτό θα μπορούσε να συμβεί πολύ πέρα ​​από το σημείο όπου εισέρχονται πολλές πολιτικές επιστροφής χρημάτων. Μερικά παιχνίδια είναι μικρές εμπειρίες, άλλοι έχουν την πρόθεση οι παίκτες να περάσουν δεκάδες και εκατοντάδες ώρες τους. Το σημείο μη επιστροφής πρέπει να διαφέρει ανάλογα με το παιχνίδι.

Ενώ νομίζω ότι η κριτική του Noan's Sky και του Sean Murray ως "ψεύτης" είναι υπερβολική αν λείπει ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό, γιατί οι χρήστες δεν μπορούν να στραφούν; Η ψηφιακή διανομή το καθιστά έτσι ώστε οι συναλλαγές να μπορούν να αντιστραφούν με ευκολία. Επιστρέφοντας ένα πακέτο που άνοιξε φυσικά είναι ένα ζήτημα, η κατάργηση ενός παιχνιδιού από έναν λογαριασμό χρήστη είναι άλλο.

Η πιθανή κατάχρηση είναι λιγότερο ανησυχητική σε σύγκριση με την ευχαρίστηση των χρηστών

Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα πρόβλημα σε πλατφόρμες όπως το Android. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι προγραμματιστές έχουν προβλήματα με τις δοκιμές εξαιτίας των πολλών συσκευών Android που υπάρχουν. Οι επιστροφές χρησιμεύουν ως bonus για την ψηφιακή διανομή. Οι χρήστες, στην απόκτηση φυσικών δικαιωμάτων στα παιχνίδια, έχουν μεγαλύτερη προστασία. Και οι προγραμματιστές, αναγνωρίζοντας ότι η δοκιμή είναι ένα δύσκολο έργο, γνωρίζουν ότι οι χρήστες μπορούν να πάρουν ανακούφιση επειδή φέρουν κάποια από τα βάρη των δοκιμών. Το υπόλοιπο είναι άδικο για πολύ καιρό και τώρα οι καταναλωτές αποκτούν μερικά δικαιώματα.

Ναι, οι πολιτικές φιλελεύθερων επιστροφών έχουν μεγάλες δυνατότητες κατάχρησης. Ακόμα πιο ακραίες περιπτώσεις όπως οι χρήστες των 50 ωρών αξίζουν την εξέταση και όχι τις κατηγορηματικές κατηγορίες για κλοπή. Εξετάστε αν κάποιος παίζει ένα παιχνίδι για 50 ώρες και επιθυμεί επιστροφή χρημάτων. Ίσως προσπαθούν να εξαπατήσουν το σύστημα για να πάρουν δωρεάν παιχνίδια. Αλλά η λογική για κάποιους χρήστες είναι ότι αν ήξεραν ότι η εμπειρία θα ήταν buggy και δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες τους, δεν θα αγόραζαν το παιχνίδι. Αυτό είναι όπου τα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να εντοπίσουν πιθανά ζητήματα. Οι βασικές οδηγίες επιστροφής είναι έξυπνες, αλλά δεν πρέπει να είναι άκαμπτες και αμετάβλητες, αφού τα παιχνίδια δεν είναι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει το παιχνίδι "ελεύθερο για αναπαραγωγή"

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα και ονομάζεται ελεύθερο για παιχνίδι. Παιχνίδια όπου οι χρήστες πληρώνουν μόνο όταν θέλουν να πληρώσουν ανακουφίζουν τυχόν ανησυχίες του Sky No Man και άλλα μακροχρόνια παιχνίδια. Οι χρήστες έχουν την εμπειρία από πρώτο χέρι με το παιχνίδι και αν θέλουν να δαπανήσουν χρήματα σε αυτό. Υπάρχουν λιγότερες ανάγκες για επιστροφές όταν οι χρήστες αποφασίζουν πότε πρέπει να δαπανήσουν. Εάν ο ουρανός του No Man's ήταν ελεύθερος να παίξει, λιγότεροι άνθρωποι θα έπαιρναν όπλα για να ξοδέψουν χρήματα γι 'αυτό γιατί μόνο οι άνθρωποι που ήθελαν να πληρώσουν θα είχαν πληρώσει.

Επίσης, τα πληρωμένα παιχνίδια που είναι μακροχρόνιες εμπειρίες αποτελούν κίνδυνο για τους παίκτες. Μία στάση που βλέπω είναι κριτική και προγραμματιστές λέγοντας ότι οι παίκτες που δίνουν παιχνίδια σε Steam κακές κριτικές μετά από να παίζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι γελοίο. Ίσως, δεν ξέρουν τι θέλουν. Μια τέτοια στάση αισθάνεται κυνική και υποτιμητική. Τόσα πολλά παιχνίδια σήμερα είναι μακροχρόνιες εμπειρίες που μπορεί να έχουν ζητήματα που δεν προκύπτουν μέχρι αργότερα. Ή ίσως κάτι που φαίνεται πολλά υποσχόμενο από νωρίς δεν φτάνει ποτέ στην καρδιά. Τα σχόλια των χρηστών είναι συχνά υπερβολικά δραματικά. Ακόμα δεν λέει κάτι για ένα παιχνίδι που η κορυφή, οι πιο αφοσιωμένοι παίκτες, θα μπορούσε να λυπηθεί για την εμπειρία αυτού του είδους η μακροπρόθεσμη πραγματικότητα μιλά για μια μεγάλη ανησυχία σχετικά με παιχνίδια ελεύθερα για παιχνίδι; Αυτά τα παιχνίδια είναι ανοιχτά και συχνά οι παίκτες δεν σταματούν όταν δεν μπορούν να παίξουν πια, αλλά επειδή η εμπειρία σταματά να είναι ικανοποιητική.

Ωστόσο, είναι αυτή η επιθυμία να έχουμε ευχαριστημένους, ικανοποιημένους παίκτες, που θα πρέπει να είναι ο απώτερος στόχος για τους προγραμματιστές παιχνιδιών και τη βιομηχανία στο σύνολό της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια πολιτική φιλελεύθερων επιστροφών είναι καλό - διατηρεί τους ανθρώπους ευτυχισμένους και πρόθυμους να υποστηρίξουν παιχνίδια. Οι παίκτες έχουν παραδώσει το δικαίωμα στην φυσική ιδιοκτησία των παιχνιδιών, πρέπει να φέρουν μεγαλύτερο βάρος από τη διασφάλιση της ποιότητας, και μερικές φορές πρέπει να ξοδεύουν μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα παιχνίδι πριν να γίνει ικανοποιητικό. Σε αντάλλαγμα, θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να επιδιώξουν την ικανοποίηση για τα παιχνίδια που τους αποτυγχάνουν, μέσα σε λογική. Επίσης, για να μην ξεχνάμε ότι το καλύτερο αντίδοτο στην πειρατεία είναι η ευκολία πρόσβασης στο περιεχόμενο, η επιλογή μου φαίνεται ξεκάθαρη. Οι πολιτικές επιστροφής χρημάτων είναι καλές για τους παίκτες και για τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών στο σύνολό της.