Είναι το VoIP Πάντα Φθηνότερο;

Περιπτώσεις όπου το VoIP δεν είναι πάντα φθηνότερο από το παραδοσιακό τηλέφωνο

Η επικοινωνία μέσω VoIP είναι πάντα φθηνότερη από άλλες παραδοσιακές μεθόδους τηλεφώνου; Τις περισσότερες φορές ναι, αλλά όχι πάντα.

Το VoIP από μόνο του είναι η εναλλακτική λύση που μειώνει το κόστος, επειδή αξιοποιεί την υπάρχουσα δομή IP (π.χ. το Διαδίκτυο) για να διοχετεύει «πακέτα φωνής» σε σύγκριση με το PSTN όπου πρέπει να αφιερωθεί μια γραμμή. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι επικοινωνούντες που χρησιμοποιούν VoIP για επικοινωνία το κάνουν κυρίως επειδή είτε καθιστούν τις κλήσεις βρωμιά φτηνές ή χωρίς να είναι ελεύθερες.

Ωστόσο, ενώ το VoIP είναι από μόνο του ένα cheapener, απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να προσφέρει την αξία του. Συχνά, η μη τήρηση των βασικών απαιτήσεων για ένα σύστημα VoIP καθιστά επιτέλους πιο δαπανηρή την επικοινωνία μέσω VoIP από ό, τι διαφορετικά. Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ένα τέτοιο σενάριο, όπως η σύνδεση στο Internet (που μπορεί να είναι ακριβή σε ορισμένες περιπτώσεις), το υλικό, η κινητικότητα, η φύση της κλήσης, η απόσταση, το σχέδιο υπηρεσίας, οι περιορισμοί που επιβάλλονται από την κυβέρνηση κ.λπ. Λέω ως δικηγόρος VoIP, κάθε φορά που το VoIP γίνεται ακριβότερο, δεν είναι στην πραγματικότητα το VoIP που είναι πιο ακριβό, αλλά η χρήση του.

Εδώ είναι μερικά σενάρια όπου το VoIP δεν θα είναι η φθηνότερη μέθοδος επικοινωνίας:

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους η χρήση VoIP μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα αντίθετο προς την πρόθεση. Το μήνυμα είναι να σκεφτείτε και να σχεδιάσετε καλά πριν από τη συμμετοχή σε μια συνδρομή VoIP, υλικό VoIP ή συνήθεια. Είναι σημαντικό να είστε καλά ενημερωμένοι επίσης. Εάν προσγειώσατε σε αυτόν τον ιστότοπο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το VoIP, είστε στη σωστή κατεύθυνση.