Πώς να προσθέσετε μια επαφή στο βιβλίο διευθύνσεων του Gmail

Διατηρήστε τις επαφές σας ενημερωμένες στο Gmail

Η ενημέρωση των επαφών σας στο Google σας κρατά οργανωμένη και παραγωγική. Όταν ανταλλάσσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail με έναν νέο συνεργάτη, φίλο ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσθέστε τον αποστολέα στις Επαφές Google μία φορά και θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές σας.

Προσθέστε έναν αποστολέα στις Επαφές Google

Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον που δεν είναι αυτή τη στιγμή από τις επαφές σας, μπορείτε να ανοίξετε μια οθόνη επαφών για το άτομο από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να καταχωρίσετε έναν αποστολέα ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως επαφή στις επαφές σας στο Gmail:

  1. Ανοίξτε ένα μήνυμα από τον αποστολέα που θέλετε να αποθηκεύσετε ως επαφή στο βιβλίο διευθύνσεων του Gmail.
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομα του αποστολέα στο επάνω μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κάντε κλικ στην εικόνα του avatar του αποστολέα για να ανοίξετε μια οθόνη πληροφοριών.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Στοιχεία επικοινωνίας στην οθόνη πληροφοριών.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί + στην οθόνη επαφών Google που ανοίγει.
  5. Καταχωρίστε το όνομα του αποστολέα και τις πληροφορίες επαφής που έχετε για το άτομο. Δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε όλα τα πεδία. Μπορείτε πάντα να προσθέσετε πληροφορίες αργότερα. Οι παλιότερες εκδόσεις του Gmail εισήγαγαν μερικές από τις πληροφορίες του αποστολέα αυτόματα, αλλά η τρέχουσα έκδοση δεν το κάνει.
  6. Κάντε κλικ Αποθηκεύστε για να αποθηκεύσετε τη νέα επαφή ή περιμένετε, ενώ η Google αποθηκεύει αυτόματα την επαφή.

Η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο μέλλον είναι απλή επειδή το Gmail τραβά τις πληροφορίες από την κάρτα επαφής όταν αρχίζετε να εισάγετε το όνομα ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αποκτήστε πρόσβαση στην επαφή στο Gmail

Όταν είστε έτοιμοι να επεκτείνετε ή να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες που έχετε για την επαφή σας:

  1. Ανοίξτε τις Επαφές στο Gmail. Από την οθόνη αλληλογραφίας, κάντε κλικ στο Gmail κοντά στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Επαφές από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται.
  2. Αρχίστε να πληκτρολογείτε το όνομα ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επαφής στο πεδίο αναζήτησης. Η αυτόματη συμπλήρωση θα επιλέξει την επαφή. Αν το Gmail δεν προτείνει την επαφή που ψάχνετε, κάντε κλικ στη σωστή καταχώρηση στα αποτελέσματα αναζήτησης και πατήστε Enter .
  3. Κάντε όλες τις επιθυμητές αλλαγές ή προσθήκες στο φύλλο της επαφής. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα στο κάτω μέρος της οθόνης επαφών για να δείτε πρόσθετα πεδία.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Σχετικά με τις Επαφές Google

Όταν εισάγετε έναν αποστολέα στις Επαφές Google, οι πληροφορίες συγχρονίζονται σε όλες τις κινητές συσκευές και τα λειτουργικά σας συστήματα, οπότε η επαφή είναι διαθέσιμη σε εσάς όπου κι αν βρίσκεστε και σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείτε, εφόσον ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση που επιτρέπει στο Συγχρονισμό των Επαφών σε κάθε κινητή συσκευή σας. Αφού έχετε μια ομάδα καταχωρήσεων, μπορείτε να τα οργανώσετε, να τα αναθεωρήσετε και να τα συγχωνεύσετε. Με τις Επαφές Google μπορείτε να δημιουργήσετε προσωπικές λίστες αλληλογραφίας για να στέλνετε γρήγορα μηνύματα σε ομάδες ατόμων χωρίς να χρειάζεται να εισάγετε όλες τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.