Πώς μπορείτε να προσθέσετε πολλές επαφές σε μια ομάδα Gmail ταυτόχρονα

Το Gmail διευκολύνει την αποστολή ομάδων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλές διευθύνσεις ταυτόχρονα. Αν διαπιστώσετε ότι πρέπει να προσθέσετε περισσότερους ανθρώπους σε μια υπάρχουσα ομάδα ή μια λίστα αλληλογραφίας, είναι τόσο απλό όσο επιλέγετε ποιος πρέπει να είναι μέλος της ομάδας και, στη συνέχεια, επιλέξτε την ομάδα στην οποία θα τις τοποθετήσετε.

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να προσθέσετε άτομα σε μια ομάδα στο Gmail . Η πρώτη μέθοδος είναι πολύ πιο γρήγορη από τη δεύτερη, αλλά η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιεί τη νεότερη διεπαφή Επαφών Google.

Πώς να προσθέσετε παραλήπτες σε μια ομάδα Gmail

Για να προσθέσετε τις υπάρχουσες επαφές σε μια ομάδα:

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση επικοινωνίας.
  2. Επιλέξτε τις επαφές που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα. Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα αρκετές στη σειρά επιλέγοντας μία και στη συνέχεια κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift για να κάνετε κλικ ή να πατήσετε άλλη επαφή στη λίστα.
  3. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος κάτω από το εικονίδιο τριών προσώπων στο μενού στην κορυφή του Gmail για να επιλέξετε την ομάδα στην οποία θέλετε να προσθέσετε τις διευθύνσεις. Μπορείτε να επιλέξετε πολλές ομάδες αν θέλετε.

Η παρακάτω μέθοδος για την προσθήκη ατόμων σε μια ομάδα Gmail λειτουργεί για επαφές που έχετε ήδη καθώς και για επαφές που δεν περιλαμβάνονται στο βιβλίο διευθύνσεών σας.

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση επικοινωνίας.
  2. Επιλέξτε μια ομάδα από τα αριστερά επιλέγοντάς την μία φορά.
  3. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Προσθήκη στο [όνομα ομάδας] δίπλα στην επιλογή Περισσότερα . Αντιπροσωπεύεται από ένα μικρό εικονίδιο ενός ατόμου μαζί με ένα σύμβολο + .
  4. Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό το πλαίσιο ή ξεκινήστε να πληκτρολογείτε ένα όνομα για να συμπληρώσετε αυτόματα τη διεύθυνση Gmail. Ξεχωρίστε πολλαπλές καταχωρήσεις με κόμμα. Το Gmail θα πρέπει να προσθέσει αυτόματα το κόμμα αφού προστεθεί κάθε παραλήπτης.
  5. Επιλέξτε Προσθήκη στο κάτω μέρος του πλαισίου κειμένου για να προσθέσετε αυτές τις διευθύνσεις ως νέα μέλη της ομάδας.

Οι Επαφές Google είναι μια νεότερη έκδοση του Contact Manager. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε επαφές σε μια ομάδα του Gmail χρησιμοποιώντας την Επαφές Google:

  1. Ανοίξτε τις Επαφές Google.
  2. Βάλτε ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα από κάθε επαφή που θέλετε να προσθέσετε στην ομάδα. Μπορείτε να τα αναζητήσετε χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης στο πάνω μέρος της σελίδας.
  3. Εάν προσθέτετε μια νέα επαφή στην ομάδα (μια επαφή που δεν βρίσκεται ήδη στη λίστα διευθύνσεών σας), ανοίξτε πρώτα την ομάδα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το σύμβολο συν ( + ) κάτω δεξιά για να καταχωρίσετε τα νέα στοιχεία επικοινωνίας. Στη συνέχεια, μπορείτε να παραλείψετε αυτά τα δύο τελευταία βήματα.
  4. Από το νέο μενού που εμφανίζεται στην κορυφή των Επαφών Google, κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί Διαχείριση ετικετών (το εικονίδιο μοιάζει με ένα μεγάλο δεξιό βέλος).
  5. Επιλέξτε τις ομάδες από τη λίστα στις οποίες πρέπει να προστεθούν οι επαφές.
  6. Κάντε κλικ ή πατήστε ξανά το κουμπί Διαχείριση ετικετών για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές.

Συμβουλές για ομάδες Gmail

Το Gmail δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε αμέσως μια νέα ομάδα παραληπτών σε ένα μήνυμα. Για παράδειγμα, αν έχετε λάβει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πολλά άτομα σε ένα μήνυμα ομάδας, δεν μπορείτε να τα προσθέσετε γρήγορα σε μια νέα ομάδα. Πρέπει να προσθέσετε κάθε διεύθυνση ως νέα επαφή ξεχωριστά και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παραπάνω μεθόδους για να συνδυάσετε αυτούς τους παραλήπτες στην ίδια ομάδα.

Το ίδιο ισχύει και αν έχετε πληκτρολογήσει πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα πεδία To , Cc ή Bcc και, στη συνέχεια, θέλετε να τα προσθέσετε σε μια ομάδα. Μπορείτε να τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω από κάθε διεύθυνση, να τα προσθέσετε ως επαφές και στη συνέχεια να τα προσθέσετε σε μια ομάδα, αλλά δεν μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα κάθε διεύθυνση σε μια νέα ομάδα αυτόματα.