Πώς να μετακινήσετε μηνύματα μεταξύ των καρτελών εισερχομένων στο Gmail

Χρησιμοποιήστε καρτέλες στο Gmail για να κατηγοριοποιήσετε τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Πολλοί χρήστες ενεργοποιούν τις καρτέλες που προσφέρει η Google για τη διοργάνωση εισερχόμενων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Εμφανίζονται στην κορυφή της οθόνης αλληλογραφίας, δίπλα στο Primary, και περιλαμβάνουν το Social, Προσφορές, Ενημερώσεις και Φόρουμ.

Συνήθως, το φιλτράρισμα στις καρτέλες είναι ακριβές, αλλά περιστασιακά μπορεί να βρείτε ένα σημαντικό μήνυμα κρυφό από την αρχική προβολή στην καρτέλα "Ενημερώσεις" ή ένα ενημερωτικό δελτίο που γεμίζει την καρτέλα "Εισερχόμενα κύριας" του Gmail.

Κάθε φορά που έχει γίνει η ταξινόμηση του Gmail δεν σας ταιριάζει, διορθώστε το - και μετακινήστε ένα μήνυμα σε διαφορετική καρτέλα - είναι εύκολο. Μπορείτε να πείτε στο Gmail να αντιμετωπίζει μελλοντικά μηνύματα από την ίδια διεύθυνση όπως ακριβώς κάνατε για να αποφύγετε την επανάληψη στο μέλλον.

Πώς να μετακινήσετε μηνύματα μεταξύ των καρτελών εισερχομένων στο Gmail

Για να μετακινήσετε ένα μήνυμα σε μια άλλη καρτέλα στα εισερχόμενά σας Gmail και για να ορίσετε έναν κανόνα για τα μελλοντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον αποστολέα:

  1. Στα Εισερχόμενά σας, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το μήνυμα που θέλετε να μετακινήσετε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού. Μπορείτε να μετακινήσετε περισσότερα από ένα μηνύματα κάθε φορά τοποθετώντας ένα σημάδι στο πλαίσιο πριν από κάθε μία που θέλετε να μετακινήσετε πριν κάνετε κλικ σε ένα από αυτά.
  2. Κρατώντας πατημένο το κουμπί του ποντικιού, μετακινήστε το δρομέα του ποντικιού και το μήνυμα ή τα μηνύματα στην καρτέλα στην οποία θέλετε να εμφανίζονται.
  3. Αφήστε το κουμπί του ποντικιού.
  4. Για να ρυθμίσετε έναν κανόνα για μελλοντικά μηνύματα από την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αν υποτεθεί ότι μετακινήσατε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν μόνο αποστολέα), κάντε κλικ στο στοιχείο Ναι στο πλαίσιο Αυτό το για μελλοντικά μηνύματα από ... στο πλαίσιο που ανοίγει πάνω από την καρτέλα.

Ως εναλλακτική λύση στη μεταφορά και απόθεση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού συμφραζομένων ενός μηνύματος:

  1. Κάντε κλικ στο μήνυμα που θέλετε να μετακινήσετε σε μια άλλη καρτέλα με το δεξί κουμπί του ποντικιού. Για να μετακινήσετε περισσότερες από μία συνομιλίες ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βεβαιωθείτε ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα μηνύματα ή ολόκληρες συνομιλίες που θέλετε να μετακινήσετε.
  2. Επιλέξτε Μετακίνηση σε καρτέλα από το μενού συμφραζομένων και επιλέξτε την καρτέλα όπου θέλετε να εμφανίζεται το μήνυμα ή τα μηνύματα.
  3. Για να δημιουργήσετε έναν κανόνα για τα μελλοντικά μηνύματα του αποστολέα (υποθέτοντας ότι μετακινήσατε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έναν μόνο αποστολέα), κάντε κλικ στην επιλογή Ναι στο στοιχείο Να κάνετε αυτό για μελλοντικά μηνύματα από ... στο πλαίσιο που ανοίγει πάνω από την καρτέλα.

Πώς να ανοίξετε ή να κλείσετε τις καρτέλες

Αν δεν έχετε δει ποτέ τις καρτέλες και θέλετε να τις δοκιμάσετε, μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Outlook.com ώστε να εμφανίζονται οι καρτέλες:

  1. Στην οθόνη του Gmail, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις σφραγίδας στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Επιλέξτε Διαμόρφωση εισερχομένων από το αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται.
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι μπροστά από κάθε καρτέλα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι μπροστά από την ένδειξη Συμπερίληψη με αστέρι στο Κύριο, ώστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τα άτομα με αστέρι να εμφανίζονται πάντα στα Κύρια Εισερχόμενα σας.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση .

Αν αλλάξετε γνώμη αργότερα, ακολουθήστε αυτήν την ίδια διαδικασία και ξεκλειδώστε όλες εκτός από την καρτέλα Κύρια για να επιστρέψετε σε μία μόνο καρτέλα.