Πώς το Gmail Marks Mail σημαντικό για τα Εισερχόμενα προτεραιότητας

Το Gmail μελετά ειδικά κριτήρια για να καθορίσει ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σημαντικά για εσάς.

Το Gmail δεν έχει ενεργοποιημένη την προεπιλεγμένη λειτουργία " Εισερχόμενα ". Όταν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε, τα περιεχόμενα των κανονικών εισερχομένων σας χωρίζονται αυτόματα σε τρία τμήματα στην οθόνη: Σημαντικό και Μη αναγνωσμένο , Αστέρι και Οτιδήποτε άλλο. Το Gmail αποφασίζει τι είναι σημαντικό, ώστε να μην χρειάζεται να αποφασίσετε και να τοποθετήσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ενότητα Σημαντική και μη αναγνωσμένη. Χρησιμοποιεί κριτήρια όπως ο τρόπος αντιμετώπισης παρόμοιων μηνυμάτων στο παρελθόν, ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται το μήνυμα σε εσάς και άλλους παράγοντες.

Σημαντικοί δείκτες

Κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει δείκτη σημασίας που βρίσκεται αμέσως στα αριστερά του ονόματος του αποστολέα στη λίστα Εισερχόμενα. Μοιάζει με σημαία ή βέλος. Όταν το Gmail αναγνωρίζει ένα συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως σημαντικό βάσει των κριτηρίων του, ο δείκτης σημασίας είναι κίτρινος. Όταν δεν αναγνωρίζεται ως σημαντικό, είναι ακριβώς το κενό περίγραμμα του σχήματος.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κάνετε κλικ στο δείκτη σημασίας και να αλλάξετε την κατάστασή του με μη αυτόματο τρόπο. Εάν θέλετε να μάθετε γιατί το Gmail αποφάσισε ότι ένα συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν σημαντικό, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την κίτρινη σημαία και διαβάστε την εξήγηση. Εάν διαφωνείτε, απλά κάντε κλικ στην κίτρινη σημαία για να την χαρακτηρίσετε ασήμαντη. Αυτή η ενέργεια διδάσκει στο Gmail ποιά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου νομίζετε ότι είναι σημαντικά.

Πώς να ενεργοποιήσετε τα Εισερχόμενα προτεραιότητας

Ενεργοποιείτε τα Εισερχόμενα προτεραιότητας στις Ρυθμίσεις του Gmail:

  1. Ανοίξτε το λογαριασμό σας στο Gmail.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις στο αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται.
  4. Στο επάνω μέρος της οθόνης Ρυθμίσεις που ανοίγει, κάντε κλικ στην καρτέλα Εισερχόμενα .
  5. Επιλέξτε Εισερχόμενα προτεραιότητας από τις επιλογές δίπλα στον τύπο εισερχομένων στο επάνω μέρος της οθόνης.
  6. Στην ενότητα Σημασιοδότες σημασίας , κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Εμφάνιση δεικτών για να την ενεργοποιήσετε.
  7. Στην ίδια ενότητα, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Χρήση προηγούμενων ενεργειών μου για να προβλέψετε ποια μηνύματα είναι σημαντικά για μένα .
  8. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών .

Όταν επιστρέψετε στα εισερχόμενά σας, θα δείτε τα τρία τμήματα στην οθόνη.

Πώς το Gmail αποφασίζει ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σημαντικά

Το Gmail χρησιμοποιεί διάφορα κριτήρια όταν αποφασίζει ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να επισημανθούν ως σημαντικά ή μη σημαντικά. Μεταξύ των κριτηρίων είναι τα εξής:

Το Gmail μαθαίνει τις προτιμήσεις σας από τις ενέργειές σας καθώς χρησιμοποιείτε το Gmail.