Αυτόματη απάντηση στα μηνύματα στο Gmail

Ρυθμίστε τις αυτόματες απαντήσεις του Gmail για να απαντήσετε στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν βρίσκεστε μακριά

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γράφετε το ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ξανά και ξανά όταν μπορείτε απλά να ρυθμίσετε κονσέρβες απαντήσεων στο Gmail. Αν βρεθείτε να στέλνετε το ίδιο κείμενο στους ίδιους ή και διαφορετικούς ανθρώπους, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτόματης απάντησης για την αυτόματη αποστολή αυτών των μηνυμάτων.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό είναι να ρυθμίσετε ένα φίλτρο στο Gmail έτσι ώστε όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις (όπως όταν ένα συγκεκριμένο άτομο στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας), ένα μήνυμα της επιλογής σας αποστέλλεται αυτόματα πίσω σε αυτή τη διεύθυνση. Αυτές ονομάζονται κονσερβοποιημένες απαντήσεις.

Σημείωση: Αν θέλετε να στείλετε απαντήσεις για διακοπές στο Gmail , υπάρχει μια διαφορετική ρύθμιση που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για αυτό.

Ρυθμίστε τις αυτόματες απαντήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

  1. Ενεργοποιήστε τις κονσερβοποιημένες απαντήσεις ανοίγοντας το κουμπί ρυθμίσεων / εργαλείων του Gmail και ενεργοποιώντας την επιλογή Κονσέρβες απαντήσεων στην καρτέλα Ρυθμίσεις> Εργαστήρια . Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην καρτέλα Labs μέσω αυτού του συνδέσμου.
  2. Δημιουργήστε το πρότυπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για αυτόματη απάντηση σε μηνύματα.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση τριγώνου επιλογών αναζήτησης στο πεδίο αναζήτησης στο επάνω μέρος του Gmail. Είναι το μικρό τρίγωνο στη δεξιά πλευρά της περιοχής κειμένου.
  4. Ορίστε τα κριτήρια που θα πρέπει να ισχύουν για το φίλτρο, όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα και οποιεσδήποτε λέξεις που θα εμφανίζονται στο θέμα ή το σώμα.
  5. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος των επιλογών φιλτραρίσματος που ονομάζεται Δημιουργία φίλτρου με αυτήν την αναζήτηση >> .
  6. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή που ονομάζεται Αποστολή αποσπώμενων απαντήσεων:.
  7. Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή αυτή και επιλέξτε ποια κονσερβοποιημένη απάντηση θα σταλεί όταν πληρούνται τα κριτήρια φιλτραρίσματος.
  8. Επιλέξτε οποιαδήποτε άλλη επιλογή φιλτραρίσματος που θέλετε να εφαρμόσετε, όπως αυτή που παραλείπει τα Εισερχόμενα ή διαγράφει το μήνυμα.
  9. Κάντε κλικ στο Δημιουργία φίλτρου Το φίλτρο θα αποθηκευτεί στις ενότητες "Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις" των ρυθμίσεων του Gmail.

Σημαντικά γεγονότα για τις αυτόματες απαντήσεις

Οι επιλογές φιλτραρίσματος ισχύουν μόνο για νέα μηνύματα που εμφανίζονται μετά τη δημιουργία του φίλτρου. Ακόμη και αν έχετε υπάρχοντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θα μπορούσε να εφαρμοστεί το φίλτρο, οι απαντήσεις σε κονσέρβες δεν αποστέλλονται στους αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων.

Οι κονσερβοποιημένες απαντήσεις προέρχονται από μια διεύθυνση που εξακολουθεί να είναι δική σας ή φυσικά, αλλά με μια ελαφρώς αλλαγμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για παράδειγμα, αν η κανονική σας διεύθυνση είναι example123@gmail.com , η αποστολή αυτόματων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αλλάξει τη διεύθυνση στο example123+canned.response@gmail.com .

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξακολουθεί να είναι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και συνεπώς οι απαντήσεις θα παραμείνουν σε εσάς, αλλά η διεύθυνση αλλάζει για να υποδείξει ότι προέρχεται από ένα μήνυμα που δημιουργήθηκε αυτόματα.

Ενώ είναι δυνατό να επισυνάψετε αρχεία σε μια κονσερβοποιημένη απάντηση και να τα χρησιμοποιήσετε όταν εισαγάγετε χειροκίνητα την απάντηση από το μενού Περισσότερες επιλογές> Κονσέρβες απαντήσεων , δεν μπορείτε να επισυνάψετε αυτόματα συνημμένα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έτσι, οποιοδήποτε κείμενο μέσα στην κονσερβοποιημένη απάντηση θα στείλει, αλλά όχι οποιαδήποτε συνημμένα. Αυτό περιλαμβάνει και τις inline εικόνες.

Ωστόσο, με αυτό που λέγεται, οι κονσερβοποιημένες απαντήσεις δεν πρέπει να είναι απλό κείμενο. Μπορείτε να συμπεριλάβετε μορφοποίηση εμπλουτισμένου κειμένου, όπως τολμηρές και πλάγιες λέξεις, και αυτοί θα στείλουν αυτόματα χωρίς προβλήματα.