Ένας οδηγός για την εφαρμογή Health for iPhone και iPod touch

Παρακολουθήστε τα αγαπημένα σας στατιστικά γυμναστικής με ή χωρίς παρακολούθηση δραστηριότητας

Αν θέλετε να κρατήσετε καρτέλες σχετικά με τις μετρήσεις δραστηριότητας όπως το πόσες βήματα πάρετε και πόσες θερμίδες καίτε, δεν έχετε καμία έλλειψη επιλογών. Θα μπορούσατε να επενδύσετε σε ένα αυτόνομο tracker fitness ή θα μπορούσατε να επιλέξετε να κατεβάσετε μία από τις εκατοντάδες εφαρμογές που αξιοποιούν τους ενσωματωμένους αισθητήρες στο smartphone σας για να παρέχουν στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας. Αν έχετε iPhone , ωστόσο, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε με την εφαρμογή Health που έρχεται προεγκατεστημένη στη συσκευή σας.

Μια εισαγωγή στην εφαρμογή Health

Θα βρείτε ότι η εφαρμογή Health είναι ήδη στο iPhone σας . δεν χρειάζεται να το κατεβάσετε όταν αγοράζετε ένα νέο. Αν έχετε iPhone 4 ή κάτι πιο πρόσφατο από αυτό, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Health. Θα λειτουργήσει επίσης σε iPod touch 5ης γενιάς (ή αργότερα). Το λογότυπο της εφαρμογής είναι ροζ καρδιά σε λευκό φόντο.

Η υγεία χωρίζεται σε τέσσερα κύρια τμήματα, τα οποία θα συζητήσω παρακάτω. Πρώτον, ωστόσο, εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να εξερευνήσετε την εφαρμογή:

Πριν βρεθούμε σε μια βαθύτερη κατάδυση σε κάθε τμήμα της εφαρμογής Health, αξίζει να επισημάνουμε ότι η εφαρμογή Health που συζητάμε εδώ δεν είναι η ίδια με την εφαρμογή Activity. Μπορεί να ακούτε και τις δύο εφαρμογές που αναφέρονται σε συζητήσεις σχετικά με την παρακολούθηση της φυσικής κατάστασης με προϊόντα της Apple, αλλά τα δύο δεν είναι εναλλάξιμα. Η εφαρμογή Health είναι αυτό που θα βρείτε στα iPhone και το iPod touch, ενώ η εφαρμογή Activity είναι μοναδική για το Apple Watch .

Δείτε τις τέσσερις ενότητες της εφαρμογής Υγεία. Σημειώστε ότι κάθε ενότητα περιλαμβάνει συστάσεις για σχετικές εφαρμογές τρίτου μέρους που ενσωματώνονται με την Υγεία, οπότε αν θέλετε να μπει σε καταμέτρηση θερμίδων ή σε άλλες περιοχές εστιασμένες στη διατροφή αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, θα έχετε κάποιες οδηγίες.

Δραστηριότητα

Η ενότητα "Δραστηριότητα" της εφαρμογής "Υγεία" συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες δραστηριότητας από τις διάφορες πηγές. Το iPhone ή το iPod touch είναι μία πηγή, ενώ οι εφαρμογές γυμναστικής και το Watch της Apple είναι πιθανές πρόσθετες πηγές. Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τα στατιστικά της προπόνησής σας, αυτό είναι το τμήμα της εφαρμογής που θα σας ενδιαφέρει περισσότερο.

Μπορείτε να δείτε τα δεδομένα δραστηριότητας (συμπεριλαμβανομένων των βημάτων, των αναρριχημένων πτήσεων και άλλων) την ημέρα, την εβδομάδα, τον μήνα ή το έτος. Έτσι αν ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε τυχόν πρότυπα στη συμπεριφορά της προπόνησής σας, σίγουρα θα είστε σε θέση να το κάνετε με αυτήν την εφαρμογή. Αν έχετε ένα ρολόι της Apple, θα δείτε την πρόοδό σας προς την κατεύθυνση των ημερήσιων στόχων (όπως 30 λεπτά άσκησης και ανάπαυσης μία φορά την ώρα) που εμφανίζονται και στην ενότητα Δραστηριότητα.

Ευχαριστίες

Ακολουθεί το τμήμα Mindfulness, το οποίο παρακολουθεί πόσο χρόνο ξοδεύετε χρησιμοποιώντας εφαρμογές που εστιάζουν στη χαλάρωση και στο διαλογισμό. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό για σας όσο το τμήμα παρακολούθησης δραστηριότητας που διερευνήθηκε παραπάνω, αλλά εάν ένας από τους στόχους σας είναι να μειώσετε τα επίπεδα στρες, θα ήταν χρήσιμο να έχετε αυτό το εργαλείο για να παρακολουθείτε την καθημερινή σας πρόοδο.

Θρέψη

Αυτή η ενότητα θα μπορούσε πολύ καλά να συμβαδίζει με το τμήμα Δραστηριότητα της εφαρμογής Health, ειδικά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Όπως και με την Υπόνοια, αν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένες σχετικές εφαρμογές στη συμβατή συσκευή σας Apple, αυτή η περιοχή θα είναι εντελώς κενή. Ωστόσο, μόλις κατεβάσετε και αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπως το Calorie Counter & Diet Tracker, το Lifesum και το χάσετε !, η ενότητα Nutrition θα προβάλλει τις θερμίδες που καταναλώνονται μαζί με την πρόσληψη μιας μεγάλης ποικιλίας θρεπτικών ουσιών, από τη βιοτίνη έως το σίδηρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η εφαρμογή Υγεία μπορεί να εμφανίσει σαφώς μια μεγάλη ποικιλία δεδομένων fitness και διατροφής, μην περιμένετε να αυτοματοποιηθούν όλα. Ενώ η εφαρμογή θα παρακολουθεί αυτόματα τις βασικές μετρήσεις, θα πρέπει να καταγράψετε με μη αυτόματο τρόπο τα γεύματά σας - δυστυχώς δεν ζούμε ακόμα σε έναν κόσμο όπου τα gadget μας είναι αρκετά έξυπνα ώστε να αναγνωρίζουν αυτόματα τι τρώμε και πόσες θερμίδες περιέχει.

Υπνος

Το τελευταίο τμήμα της εφαρμογής App για την υγεία εστιάζεται στην ποσότητα ανάπαυσης που έχετε. Αν η παρακολούθηση της ποσότητας και της ποιότητας των ZZZ σας είναι κορυφαία προτεραιότητα, πιθανότατα θα θελήσετε να επενδύσετε σε έναν ιχνηλάτη ικανότητας με λειτουργία παρακολούθησης ύπνου . Πολλές από τις συνιστώμενες εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτήν την ενότητα είναι προσαρμοσμένες για gadgets παρακολούθησης ύπνου, αλλά μπορείτε επίσης να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο τον εκτιμώμενο χρόνο ύπνου σας και να δείτε τις τάσεις με την πάροδο του χρόνου.

Συμβουλές για να ξεκινήσετε με την εφαρμογή Health

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πολλές λειτουργίες που συνοδεύουν την Υγεία απαιτούν τη χρήση εφαρμογών τρίτου μέρους ή ακόμα και τη χρήση εργαλείου παρακολούθησης δραστηριότητας. Αν ξεκινάτε απλά, θα παρατηρήσετε ότι η ενότητα "Δραστηριότητα" είναι πραγματικά ο μόνος που παρακολουθεί τα δεδομένα από μόνος του. αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το iPhone ή το iPod touch μπορεί να παρακολουθεί τα βασικά στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας μέσα στην ανάγκη μιας εξωτερικής πηγής. Ούτε το gadget μπορεί να μετρήσει το χρόνο του ύπνου σας ή την ημερήσια θερμιδική πρόσληψη μόνο του.

Όταν βρίσκεστε στην εφαρμογή Υγεία, πατώντας στην καρτέλα "Σήμερα" (δεύτερη από την αριστερά στο κάτω μέρος) θα εμφανιστεί μια σύνοψη όλων των καταγεγραμμένων στατιστικών στοιχείων για τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αν δεν έχετε καταγράψει καμία διατροφική πληροφορία για μια συγκεκριμένη ημέρα, αλλά έχετε καταγράψει την άσκηση, η εφαρμογή απλά δεν θα εμφανίζει εδώ μετρήσεις ύπνου. Μπορείτε να σπρώξετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για να δείτε δεδομένα από προηγούμενες ή μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Αν έχετε ήδη πολλές εφαρμογές παρακολούθησης ύπνου, προσοχής και διατροφής, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχουν τραβηχτεί στην Υγεία (εάν είναι δυνατόν) πατώντας σε μια συγκεκριμένη μέτρηση (όπως "Βήματα" στην ενότητα Δραστηριότητα) και στη συνέχεια πατώντας "Πηγές δεδομένων & πρόσβαση". Στη συνέχεια, θα δείτε ποιες εφαρμογές στη συσκευή σας μπορούν να ενσωματωθούν στην υγεία και μπορείτε να πατήσετε "Επεξεργασία" στην επάνω δεξιά γωνία αν θέλετε να αφαιρέσετε τυχόν πηγές (όπως το Apple Watch που δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πια ).

Συμπέρασμα

Η εφαρμογή "Υγεία" στο iPhone και το iPod touch είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο, καθώς θα σας πει ακριβώς ποια βήματα έχετε περπατήσει σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα χωρίς να απαιτείται να φορέσετε μια μπάντα fitness. Εάν χρησιμοποιείτε συμβατές εφαρμογές ή φορέσετε ένα ρολόι της Apple ή άλλο ιχνηλάτη δραστηριότητας, η υγεία γίνεται ακόμα καλύτερη - καθώς μπορεί να τραβήξει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για να παράσχει μια πληρέστερη εικόνα της ευεξίας σας.

Αυτό πιθανώς δεν είναι η μόνη που σχετίζεται με το γυμναστήριο app που αξίζει να έχει στο iPhone ή το iPod σας, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να παραβλέπεται. Φροντίστε να συμπληρώσετε το ιατρικό σας αναγνωριστικό και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τις συνιστώμενες εφαρμογές, για να βεβαιωθείτε ότι απομακρύνεστε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό το εργαλείο.