Η λειτουργία Shuffle του iTunes είναι πραγματικά τυχαία;

Η λειτουργία shuffle της iTunes κάνει μια τυχαία διαδρομή μέσα από τη μουσική βιβλιοθήκη του iTunes, μεταπηδώντας από το τραγούδι στον καλλιτέχνη στο άλμπουμ χωρίς λογική ή παραγγελία. Ή μήπως; Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται ότι το κάνουν, άλλοι ισχυρίζονται ότι βλέπουν πρότυπα όλη την ώρα. Αλλά ποια είναι η αλήθεια;

Η αλήθεια για το πώς λειτουργεί το iTunes shuffle έγκειται στους χώρους μεταξύ των προσδοκιών μας, των αντιλήψεων μας και της κατανόησης της διαφοράς μεταξύ τυχαίων και τυχαίων. Αυτό που μπορούμε να αναμένουμε από ένα χαρακτηριστικό "shuffle" δεν είναι απαραίτητα αυτό που έχει σχεδιαστεί να κάνει.

Πώς λειτουργεί το iTunes Shuffle

Σύμφωνα με τον Steven Levy του Newsweek, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο για το iPod και είναι ένας από τους κορυφαίους χρόνους όλων των πραγμάτων της Apple, η λειτουργία shuffle λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο:

"Όταν ένα iPod κάνει μια ανακατεύθυνση, ανακατεύει τα τραγούδια με τον τρόπο που ένας έμπορος Vegas ανακατεύει μια τράπουλα και στη συνέχεια τα αναπαράγει στη νέα σειρά. Έτσι, αν συνεχίζετε να ακούτε την εβδομάδα ή έτσι χρειάζεται για να ολοκληρώσετε τη λίστα, θα ακούσετε όλα, μόνο μία φορά. "

Αλλά σημειώστε ότι πρέπει να ακούσετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σε όλη τη διαδρομή χωρίς να σταματήσετε για να είναι τέλεια η τυχαία ανακατάταξη.

Όπως επισημαίνει ο Levy, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό. Αντ 'αυτού ανασχηματίζουν συνεχώς το "deck", δημιουργώντας νέες διαδρομές μέσω των μουσικών βιβλιοθηκών τους κάθε φορά που ακούνε σε ανακατεύθυνση. Αυτό προκαλεί την εμφάνιση ορισμένων κομματιών ή παραγγελιών κομματιών για επανάληψη ή ομαδοποίηση.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το iTunes Order Shuffle

Η παραγγελία τυχαίας σειράς μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τις μεμονωμένες ρυθμίσεις του χρήστη. Στη λειτουργία iTunes 'Up Next, οι χρήστες μπορούν να πει στο iTunes να παίζει τραγούδια που έχουν υψηλή βαθμολογία πιο συχνά, γεγονός που παραμορφώνει την τυχαιότητα. Τα τραγούδια μπορούν επίσης να επισημανθούν με την ένδειξη "Skip When Shuffling" , ώστε να αποκλείονται από τη λειτουργία shuffle.

Το άλλο πράγμα που προκαλεί το τυχαίο να δούμε λιγότερο από τυχαίο έχει να κάνει με τα στατιστικά στοιχεία και την πιθανότητα. Πάρτε ένα flip νομίσματος, για παράδειγμα. Ενώ είναι εξαιρετικά απίθανο ένα άτομο να αναστρέψει ένα νόμισμα 10 φορές θα πάρει κεφάλια κάθε φορά, είναι στατιστικά πιθανό (όπως απεικονίζεται στο άνοιγμα του έργου του Tom Stoppard "Rosencrantz και Guildenstern Are Dead"). Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε κτύπημα νομισμάτων είναι ένα ξεχωριστό συμβάν, και οι πιθανότητες επαναφέρονται κάθε φορά. Τα γεγονότα μοιάζουν μόνο με ανθρώπους που τη βλέπουν.

Πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος επηρεάζει το iTunes & # 39; Λειτουργία Shuffle

Το τελευταίο στοιχείο που μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι το iTunes Shuffle δεν είναι πραγματικά τυχαίο είναι ο εγκέφαλός μας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι καλωδιωμένος να αναζητά και να βλέπει πρότυπα - μερικές φορές ακόμη και όταν δεν υπάρχουν. Αυτή είναι μια σημαντική λειτουργία του εγκεφάλου και κάνει τους εγκεφάλους μας αρκετά ισχυρά εργαλεία, αλλά μπορεί να μας παραπλανήσει όταν εξετάζουμε ερωτήματα όπως αυτό.

Τελικά δεν υπάρχει απλή απάντηση σχετικά με το αν η λειτουργία shuffle του iTunes είναι πραγματικά τυχαία. Είναι πολύ βαθιά επηρεασμένη από την αντίληψή μας, τις προσδοκίες, τις ρυθμίσεις iTunes και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το iTunes. Ακόμα, είναι διασκεδαστικό να βλέπουμε ποια τραγούδια έρχονται μετά το ένα στο άλλο στο iTunes shuffle mode και δημιουργούν τα δικά μας μοτίβα και εξηγήσεις.

Για περαιτέρω ανάγνωση σχετικά με αυτό το θέμα, με πολύ περισσότερα μαθηματικά, επιστημονικά και σκληρά δεδομένα από αυτά που έχω δώσει, ελέγξτε το My iPod για τυχαίο playlist.