Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Hidden Archive του Mac για τον έλεγχο της συμπίεσης

Το βοηθητικό πρόγραμμα Αρχείο προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία επιλογών

Το Mac διαθέτει ενσωματωμένη υποστήριξη για το φερμουάρ και την αποσυμπίεση αρχείων. Μπορείτε απλά να κάνετε διπλό κλικ σε ένα αρχείο τύπου zipped για να το αναπτύξετε ή να επιλέξετε πολλά αρχεία και να τα συμπιέσετε, όλα από το Finder . Δεν υπάρχουν εφαρμογές για εκκίνηση, ή έτσι φαίνεται. Αλλά πίσω από τις σκηνές, το βοηθητικό πρόγραμμα Archive της Apple είναι σκληρό στην εργασία, πραγματοποιώντας τη συμπίεση ή την επέκταση των αρχείων, όπως απαιτείται.

Είναι ωραίο να έχετε ένα τόσο εύκολο στη χρήση εργαλείο συμπίεσης ενσωματωμένο στο Mac, αλλά ίσως να μην γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να διαμορφώσετε για το βοηθητικό πρόγραμμα Archive που μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες σας καλύτερα από τις προεπιλογές που έχει ορίσει η Apple.

Βοηθητικό πρόγραμμα αρχειοθέτησης και το εργαλείο εύρεσης

Το Finder χρησιμοποιεί το βοηθητικό πρόγραμμα Archive to perform compression (αρχειοθέτηση) και επέκταση αρχείων. Ωστόσο, οι προεπιλογές που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Finder είναι ενσύρματες. δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές σε αυτά. Για παράδειγμα, το Finder θα χρησιμοποιεί πάντα τη μορφή ZIP και θα αποθηκεύει πάντα αρχεία στον ίδιο φάκελο με το πρωτότυπο.

Όταν θέλετε λίγο περισσότερο έλεγχο της μορφής αρχειοθέτησης, τι συμβαίνει με τα αρχικά αρχεία ή όπου αποθηκεύονται εκτεταμένα ή συμπιεσμένα αρχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας το βοηθητικό πρόγραμμα αρχειοθέτησης.

Το βοηθητικό πρόγραμμα Αρχείο είναι αρκετά βασικό, αλλά μπορεί να χειριστεί αρκετές μορφές αρχείων για επέκταση και τρεις δημοφιλείς μορφές αρχείων για συμπίεση.

Εκκίνηση και χρήση του βοηθητικού προγράμματος αρχείων

Εάν χρησιμοποιείτε OS X Mavericks ή παλαιότερα, το βοηθητικό πρόγραμμα Αρχείο βρίσκεται στο:

/ Σύστημα / Βιβλιοθήκη / CoreServices

Για όσους χρησιμοποιούν το OS X Yosemite και αργότερα, το Βοηθητικό πρόγραμμα αρχείων μπορεί να βρεθεί στο:

/ Σύστημα / Βιβλιοθήκη / CoreServices / Εφαρμογές

Όταν βρείτε το βοηθητικό πρόγραμμα "Αρχείο", κάντε διπλό κλικ στην εφαρμογή για να το ανοίξετε. Το βοηθητικό πρόγραμμα Αρχείο θα ανοίξει χωρίς να παρουσιάσει ένα παράθυρο. Αντίθετα, υπάρχει μόνο ένα σύνολο μενού που περιέχουν τρία σημαντικά στοιχεία. Στο μενού Αρχείο, θα βρείτε τις επιλογές Δημιουργία αρχείου και Ανάπτυξη αρχείου. Αυτές οι δύο εντολές θα λειτουργούν στα αρχεία και στους φακέλους που επιλέγετε σε οποιοδήποτε παράθυρο Finder .

Το άλλο σημαντικό στοιχείο του μενού, αυτό που θα ξοδέψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, είναι στο μενού "Εργαλεία Αρχειοθέτησης" και ονομάζεται "προτιμήσεις". Για να ανοίξετε τις προτιμήσεις του βοηθητικού προγράμματος Archive, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο βοηθητικού προγράμματος και επιλέξτε Προτιμήσεις.

Διαχείριση προτιμήσεων βοηθητικού προγράμματος αρχείων

Το παράθυρο "Προτιμήσεις βοηθητικού προγράμματος αρχείων" χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το επάνω τμήμα περιέχει επιλογές για την επέκταση αρχείων. το κατώτερο τμήμα περιέχει επιλογές για τη συμπίεσή τους.

Επιλογές επέκτασης βοηθητικού προγράμματος αρχειοθέτησης

Αποθήκευση εκτεταμένων αρχείων: Μπορείτε να επιλέξετε όπου θέλετε να αποθηκεύσετε τα διευρυμένα αρχεία στο Mac σας. Η προεπιλεγμένη θέση είναι ο ίδιος φάκελος που περιέχει το αρχειοθετημένο αρχείο που επεκτείνετε.

Για να αλλάξετε τον προορισμό για όλες τις επεκτάσεις αρχείων, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού "Αποθήκευση αναπτυγμένων αρχείων" και επιλέξτε "σε." Μεταβείτε στο φάκελο στο Mac που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως προορισμό για όλα τα διευρυμένα αρχεία.

Μετά την επέκταση: Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τι πρέπει να συμβεί με το αρχικό αρχείο αρχειοθέτησης αφού επεκταθούν τα αρχεία που περιέχει. Η προεπιλεγμένη ενέργεια είναι να αφήσετε το αρχείο αρχειοθέτησης στην τρέχουσα θέση του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού "Μετά την επέκταση" για να μετακινήσετε το αρχείο αρχειοθέτησης στον κάδο απορριμμάτων, να διαγράψετε το αρχείο ή να μετακινήσετε το αρχείο αρχειοθέτησης σε φάκελο της επιλογής σας. Αν επιλέξετε την τελευταία επιλογή, θα σας ζητηθεί να πλοηγηθείτε στο φάκελο προορισμού. Να θυμάστε ότι αυτός ο φάκελος θα χρησιμοποιηθεί ως η τοποθεσία προορισμού για όλα τα αρχεία αρχείων που επεκτείνετε. Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές σας ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι συνήθως πιο εύκολο να επιλέξετε μια θέση και να την κολλήσετε.

Ανακάλυψη στοιχείων που έχουν επεκταθεί στο εργαλείο εύρεσης: Όταν επιλεγεί, αυτή η επιλογή θα προκαλέσει το Finder να επισημάνει τα αρχεία που έχετε επεκταθεί. Αυτό μπορεί να είναι βολικό όταν τα αρχεία σε ένα αρχείο δεν έχουν τα ονόματα που περιμένατε ή τουλάχιστον ονόματα που είναι παρόμοια με αυτά που περιμένατε.

Συνεχίστε την επέκταση αν είναι δυνατό: Αυτό το πλαίσιο είναι επιλεγμένο από προεπιλογή και ενημερώνει το βοηθητικό πρόγραμμα Archive να συνεχίσει να επεκτείνει τα στοιχεία που βρίσκει μέσα στο αρχείο. Αυτό είναι χρήσιμο όταν ένα αρχείο περιέχει άλλα αρχεία.

Επιλογές συμπίεσης βοηθημάτων αρχειοθέτησης

Αποθήκευση αρχείου: Αυτό το αναπτυσσόμενο μενού ελέγχει την αποθήκευση του αρχείου αρχείου μετά την συμπίεση των επιλεγμένων αρχείων. Η προεπιλογή είναι να δημιουργήσετε το αρχείο αρχειοθέτησης στον ίδιο φάκελο όπου βρίσκονται τα επιλεγμένα αρχεία.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή Into για να επιλέξετε ένα φάκελο προορισμού που θα χρησιμοποιηθεί για όλα τα δημιουργημένα αρχεία.

Μορφή αρχείου: Το βοηθητικό πρόγραμμα Αρχείο υποστηρίζει τρεις μορφές συμπίεσης.

Μετά την αρχειοθέτηση: Αφού ολοκληρώσετε την αρχειοθέτηση των αρχείων, έχετε μερικές επιλογές για το τι να κάνετε με τα αρχικά αρχεία. Μπορείτε να αφήσετε μόνο τα αρχεία, η οποία είναι η προεπιλεγμένη επιλογή. μετακινήστε τα αρχεία στον κάδο απορριμμάτων. Διαγραφή των αρχείων. ή μετακινήστε τα αρχεία σε έναν φάκελο της επιλογής σας.

Αποκαλύψτε αρχεία στο Finder: Όταν είναι επιλεγμένο, αυτό το πλαίσιο θα προκαλέσει το αρχείο αρχειοθέτησης να επισημανθεί στο τρέχον παράθυρο Finder.

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω επιλογές, μπορείτε να ελέγξετε τον τρόπο συμπίεσης και επέκτασης των αρχείων όταν χρησιμοποιείτε το Βοηθητικό πρόγραμμα αρχείων με μη αυτόματο τρόπο. Η συμπύκνωση και η επέκταση που βασίζονται στο Finder θα χρησιμοποιούν πάντα τις ίδιες προεπιλεγμένες επιλογές, ανεξάρτητα από το πώς ρυθμίζετε εδώ τις προτιμήσεις. Αυτές οι προτιμήσεις ισχύουν μόνο όταν ξεκινάτε το Βοηθητικό πρόγραμμα αρχείων και χρησιμοποιείτε τις εντολές Δημιουργία αρχειοθέτησης και επεκτάσεων αρχείων που βρίσκονται στο μενού Αρχείο της εφαρμογής.

Χρήση του βοηθητικού προγράμματος αρχείων

Για να χρησιμοποιήσετε το Βοηθητικό πρόγραμμα αρχείων, ξεκινήστε την εφαρμογή, εάν δεν είναι ήδη ανοικτή.

  1. Για να συμπιέσετε ένα αρχείο ή ένα φάκελο, επιλέξτε Αρχείο, Δημιουργία αρχείου.
  2. Θα ανοίξει ένα παράθυρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει τα στοιχεία που θέλετε να συμπιέσετε. Κάντε την επιλογή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αρχείο.
  1. Για να αναπτύξετε ένα υπάρχον αρχείο, επιλέξτε Αρχείο, Αναπτύξτε αρχειοθέτηση.
  2. Θα ανοίξει ένα παράθυρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πλοηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει το αρχείο που θέλετε να αναπτύξετε. Κάντε την επιλογή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ανάπτυξη.