Ενισχυτές πολλαπλών καναλιών NAD CI 940 και CI 980 πολλαπλών καναλιών

Η ενσύρματη λύση ήχου πολλαπλών δωματίων

Έτσι, έχετε ένα υπέροχο σύστημα οικιακού κινηματογράφου, αλλά θέλετε επίσης να διανείμετε πηγές ήχου συνδεδεμένες με αυτό το σύστημα σε όλο το σπίτι σας.

Η επιλογή διανομής ασύρματου ήχου

Μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή είναι να επωφεληθείτε από ασύρματα ηχοσυστήματα πολλαπλών δωματίων, όπως Sonos , HEOS , Play-Fi ή MusicCast, και να μεταδώσετε ασύρματα ήχο από συμβατό δέκτη οικιακού κινηματογράφου, γραμμή ήχου ή smartphone σε συμπαγή ασύρματα ηχεία που μπορεί να βρίσκεται σε όλο το σπίτι.

Ωστόσο, όσο πιο βολικές είναι αυτές οι επιλογές, χρειάζεστε έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου, μια κεντρική συσκευή πηγής ή ασύρματα ηχεία που είναι συμβατά με ένα από τα παραπάνω συστήματα. Επιπλέον, τα περισσότερα ηχεία που διατίθενται για αυτά τα συστήματα δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα στα πρότυπα για σοβαρή ακρόαση μουσικής καθιστικού και το κόστος των ποιοτικών ασύρματων ηχείων δεν είναι φθηνό.

Η επιλογή διανομής ενσύρματου ήχου

Μια δεύτερη λύση, ειδικά εάν διαθέτετε δέκτη οικιακού κινηματογράφου με δυνατότητα πολλαπλών ζωνών , είναι να εγκαταστήσετε έναν ενισχυτή διανομής που μπορεί να επεκτείνει μερικές από τις πηγές που συνδέονται με τον δέκτη οικιακού σας θεάτρου και να τις διανείμει σε αρκετές επιπλέον ζώνες.

Αν και η ακαταστασία των συρμάτων μπορεί να είναι το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης, από τη θετική πλευρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας ηχεία ή να αγοράσετε ομιλητές από οποιαδήποτε μάρκα της επιλογής σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να "αναστηθεί" εκείνοι οι παλιοί ομιλητές που μπορεί να έχετε αποσυρθεί στο γκαράζ ή έχετε θέσει είναι μακροχρόνια αποθήκευση.

Οι ενισχυτές διανομής NAD CI 940 και CI 980

Για να ικανοποιήσει όσους επιθυμούν αυτή την επιλογή, η NAD προσφέρει δύο ενισχυτές πολλαπλών καναλιών / πολλαπλών ζωνών, CI 940 και CI 980.

Με τους δύο ενισχυτές, μπορείτε να συνδέσετε απλά μια μόνο πηγή ή την έξοδο της Ζώνης 2 ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου ή ενός Preamp / Processor στην παγκόσμια είσοδο είτε στο CI 940 είτε στο CI 980, το οποίο θα διανείμει τον ήχο από αυτό πηγή σε όλες τις διαθέσιμες ζώνες ή συνδέετε ξεχωριστές πηγές σε κάθε τοπική είσοδο που θα εξάγει σε μία ζώνη η κάθε μία.

Η βασική διαφορά μεταξύ των ενισχυτών CI 940 και CI 980 είναι ότι το CI 940 παρέχει μέχρι και 4 κανάλια διανομής (για στερεοφωνικές εφαρμογές, δηλαδή 2 ζώνες ή δωμάτια), ενώ το CI 980 παρέχει 8 κανάλια διανομής (για στερεοφωνικό που θα ήταν 4 ζώνες - ή δωμάτιο).

Κάτω από την κουκούλα, και οι δύο μονάδες παρέχουν χωριστούς ενισχυτές (αυτό σημαίνει ξεχωριστό ενισχυτή για κάθε κανάλι), ενώ το CI 940 έχει ονομαστική τιμή 35 wpc (με όλα τα κανάλια που κινούνται στα 4 ή 8 ohm από 20 Hz έως 20kHz) , χρησιμοποιώντας τις ίδιες παραμέτρους μέτρησης βαθμολογείται στα 50 wpc. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτό σχετίζεται με τις πραγματικές επιδόσεις, ανατρέξτε στο άρθρο μου Κατανόηση των προδιαγραφών εξόδου ισχύος ενισχυτή .

Επιπλέον, το CI 980 επιτρέπει τη γεφύρωση καναλιών. Ποιά μέσα γεφυρώματος καναλιών είναι ότι δυο κανάλια μπορούν να "συνδυαστούν" σε ένα κανάλι για να παράσχουν περισσότερη ισχύ εξόδου - στην περίπτωση του CI 980 που θα ήταν 100 watt μόλις συνδυάζονται δύο κανάλια.

Για ενσωμάτωση σε προσαρμοσμένες ρυθμίσεις εγκατάστασης οικιακού κινηματογράφου, και οι δύο μονάδες είναι εξοπλισμένες με ενεργοποιητές 12 volt.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι και οι δύο αυτές μονάδες είναι ενισχυτές διανομής και έχουν σχεδιαστεί για μονοφωνική ή στερεοφωνική χρήση σε πολλές ζώνες, δεν διαθέτουν πρόσθετη επεξεργασία ήχου (χωρίς ήχο surround) και παρόλο που παρέχονται μέγιστα επίπεδα κέρδους κάθε κανάλι, συνεχούς ελέγχου έντασης ήχου παρέχεται από τη συσκευή πηγής ή τον εξωτερικό προενισχυτή / ελεγκτή (όπως δέκτης οικιακού κινηματογράφου ή επεξεργαστής AV).

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι και οι δύο ενισχυτές διανομής έχουν μόνο αναλογικές εισόδους ήχου RCA . Δεν παρέχονται ψηφιακές οπτικές / ομοαξονικές ή συνδέσεις HDMI .

Τα CI 940 και 980 είναι αμφότερα ψύχονται στον ανεμιστήρα.

Για ευκολία εγκατάστασης, και οι δύο μονάδες μπορούν να τοποθετηθούν στο ράφι. Οι διαστάσεις του ντουλαπιού (σε ίντσες) για το CI 940 (σε ίντσες) είναι 19 W x 4 3/16 H x 12-3 / 4 D), ενώ οι διαστάσεις του ντουλαπιού για το CI 980 (επίσης σε ίντσες) είναι 19 W - 3 -1/2 H - 12 3/4 D). Το CI 940 ζυγίζει 15,35 λίβρες και το CI 980 ζυγίζει σε 12,6 λίβρες (είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το CI 980 έχει μικρότερο βάρος, παρά την ύπαρξη 4 πρόσθετων ενισχυτών).

Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τις προδιαγραφές και τη λειτουργία και των δύο μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν οδηγών γρήγορης εκκίνησης και των εγχειριδίων χρήσης, καθώς και των τιμών και της διαθεσιμότητας, ανατρέξτε στις Επίσημες σελίδες προϊόντων NAD CI 940 και CI 980.

Τα προϊόντα NAD διατίθενται μόνο μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων NAD.