Τι είναι το σύστημα ροής Sonos Home Music;

Δημιουργία ολόκληρου συστήματος ροής μουσικής στο σπίτι με Sonos

Το Sonos είναι ένα ασύρματο σύστημα ακρόασης μουσικής πολλαπλών δωματίων που μεταδίδει ψηφιακή μουσική από επιλεγμένες υπηρεσίες online streaming καθώς και μουσικές βιβλιοθήκες στους υπολογιστές σας που είναι συνδεδεμένοι στο οικιακό σας δίκτυο. Επιπλέον, μερικά προϊόντα της Sonos μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στη μουσική μέσω μιας φυσικής σύνδεσης, όπως από ένα CD player, iPod ή άλλη πηγή, και να μεταδίδουν ροή σε άλλες συσκευές Sonos στο σπίτι σας.

Το Sonos σάς επιτρέπει να δημιουργείτε "ζώνες" γύρω από το σπίτι σας για να ακούτε μουσική. Μια ζώνη μπορεί να είναι ένας "παίκτης" σε ένα δωμάτιο, ή μπορεί να είναι μια περιοχή του σπιτιού σας, ή μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός παικτών στο σπίτι σας. Μια "ζώνη" δημιουργείται όταν επιλέγετε έναν ή περισσότερους παίκτες για να παίζετε την ίδια μουσική ταυτόχρονα.

Αν έχετε περισσότερους από έναν παίκτες του Sonos, μπορείτε να ομαδοποιήσετε όλους τους παίκτες ή να επιλέξετε οποιονδήποτε συνδυασμό παικτών για να δημιουργήσετε μια ζώνη στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, στο σαλόνι ή ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Ή, αν θέλετε, μπορείτε να παίξετε την ίδια μουσική σε όλες τις ζώνες σας ταυτόχρονα.

Πώς το σύστημα Sonos εκπέμπει μουσική

Η Sonos λαμβάνει τη μουσική που ρέει μέσω του οικιακού σας δικτύου ή / και του διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι ο φορέας Sonos πρέπει να συνδεθεί με το δρομολογητή του οικιακού σας δικτύου. Αν η Sonos συνδεθεί απλά με το ενσύρματο ή ασύρματο οικιακό σας δίκτυο όπως οποιαδήποτε άλλη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων, αυτό θα ήταν το τέλος της συζήτησης. Το σύστημα Sonos, ωστόσο, λειτουργεί διαφορετικά, επειδή η ιδέα πίσω από το Sonos είναι ότι μπορείτε να έχετε ένα ολόκληρο οικιακό σύστημα που συνεργάζεται παρά να ρέει μόνο σε μία μόνο συσκευή.

Δημιουργία ενός δικτύου Sonos

Για να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο σύστημα οικιακής μουσικής χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο Sonos, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τουλάχιστον μία συσκευή Sonos συνδεδεμένη στον οικιακό σας ευρυζωνικό δρομολογητή, προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε πηγές μουσικής συνεχούς ροής. Αυτή η συνδεδεμένη συσκευή δημιουργεί στη συνέχεια ένα ξεχωριστό δίκτυο Sonos στο οποίο όλες οι συσκευές Sonos που προσθέτετε μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και με την εφαρμογή Sonos (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Μια συσκευή Sonos μπορεί να συνδεθεί στον δρομολογητή του οικιακού σας δικτύου χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο Ethernet ή WiFi. Όποια και αν επιλέξετε, ο πρώτος συνδεδεμένος παίκτης Sonos γίνεται η πύλη για όλους τους άλλους παίκτες να λαμβάνουν μουσική.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το δίκτυο Sonos είναι ένα κλειστό σύστημα. Με άλλα λόγια, μόνο τα προϊόντα Sonos είναι συμβατά με το δίκτυο Sonos. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Sonos για να μεταδώσετε μουσική σε ηχεία Bluetooth ή να κάνετε ροή μουσικής από το smartphone σας χρησιμοποιώντας συσκευές Bluetooth σε συσκευές Sonos.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε το Airplay με τον Sonos, με την προσθήκη συσκευής AirPort Express ή Apple TV .

Πώς λειτουργεί το δίκτυο Sonos

Η Sonos χρησιμοποιεί ένα " δίκτυο mesh" (Sonosnet). Το πλεονέκτημα για τη χρήση αυτού του τύπου ρύθμισης δικτύου είναι ότι δεν παρεμποδίζει ή επιβραδύνει την πρόσβαση στο διαδίκτυο ή τη δυνατότητα ροής περιεχομένου ήχου / βίντεο σε έξυπνες τηλεοράσεις, υπολογιστές ή άλλες συσκευές γύρω από το σπίτι που δεν ανήκουν στη ρύθμιση Sonos .

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ασύρματο σήμα στο σύστημα Sonos λειτουργεί σε διαφορετικό κανάλι από το WiFi του οικιακού σας δικτύου. Το δίκτυο Sonos ρυθμίζει αυτόματα το κανάλι, αλλά μπορεί να αλλάξει εάν υπάρχει παρεμβολή. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι όλες οι συσκευές του δικτύου Sonos βρίσκονται σε τέλειο συγχρονισμό, κάτι που είναι σημαντικό αν έχετε πολλούς παίκτες ή ζώνες.

Κάθε συσκευή στο δίκτυο Sonos επαναλαμβάνει το σήμα που λαμβάνει από τη συσκευή αναπαραγωγής πύλης που είναι συνδεδεμένη με το δρομολογητή. Αυτό συνήθως αναφέρεται ως " σημείο πρόσβασης " - μια συσκευή που μπορεί να λάβει ένα σήμα από έναν ασύρματο δρομολογητή και να την ενισχύσει για να διευκολύνει τη σύνδεση άλλων συσκευών στο δρομολογητή.

Ρύθμιση και έλεγχος του συστήματος Sonos

Για να ρυθμίσετε το σύστημα Sonos ή για να προσθέσετε παίκτες, απλά χρησιμοποιήστε την εφαρμογή ελεγκτή (διαθέσιμη για iOS και Android) σε συνδυασμό με το πάτημα ενός συνδυασμού κουμπιών στη συσκευή Sonos. Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει - με την εφαρμογή και τουλάχιστον έναν παίκτη Sonos, το δίκτυο είναι εγκατεστημένο.

Εκτός από τα κουμπιά έντασης ήχου και το κουμπί σίγασης, δεν υπάρχουν κουμπιά ελέγχου στους περισσότερους παίκτες του Sonos. Οι παίκτες ελέγχονται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως. Αλλά οι επιλογές ελέγχου είναι άφθονα.

Το Sonos μπορεί να ελεγχθεί από ένα πρόγραμμα (εφαρμογή) σε έναν υπολογιστή, μια εφαρμογή για iPad, iPod, iPhone, τηλέφωνα Android και tablet. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να επιλέξετε τη μουσική που παίζει και πού θέλετε να την παίξετε. Χρησιμοποιώντας τις επιλογές ελέγχου εφαρμογών, μπορείτε να μεταδώσετε μουσική από τις διαθέσιμες υπηρεσίες Sonos ή από άλλες συμβατές πηγές σε οποιονδήποτε από τους παίκτες Sonos που διαθέτετε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, ενώ ορισμένες υπηρεσίες συνεχούς ροής είναι δωρεάν, πολλοί απαιτούν συνδρομή ή πληρωμή ανά ακρόαση.

Ενώ μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε μουσική αμέσως σε κάθε παίκτη, η εφαρμογή ελεγκτή καθιστά εύκολη την ομαδοποίηση οποιουδήποτε συνδυασμού παικτών για ταυτόχρονη αναπαραγωγή της ίδιας μουσικής σε περισσότερους από έναν παίκτες. Αναπαραγωγή μουσικής από μια υπηρεσία ή πηγή στην κουζίνα και στο γραφείο σας στον επάνω όροφο, ενώ παίζετε διαφορετική πηγή ή υπηρεσία στην κρεβατοκάμαρά σας.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή ελεγκτή για να ρυθμίσετε συναγερμοί και χρονοδιακόπτες για να αναπαράγετε μουσική σε οποιονδήποτε από τους παίκτες σας. Ο υπάλληλος υπνοδωματίου μπορεί να σας ξυπνήσει τη μουσική το πρωί και ο παίκτης στην κουζίνα μπορεί να παίζει καθημερινά ραδιόφωνο στο Internet όταν ετοιμαστείτε για δουλειά.

Οποιοσδήποτε φορέας Sonos μπορεί να ελέγχεται από οπουδήποτε στο σπίτι σας. Αν έχετε μαζί σας ένα smartphone με την εφαρμογή ελεγκτή Sonos, μπορείτε να αναπαράγετε μουσική σε οποιονδήποτε παίκτη ανά πάσα στιγμή. Κάθε συμβατή συσκευή Android ή iOS μπορεί να διαθέτει την εφαρμογή ελεγκτή Sonos, έτσι ώστε κάθε μέλος της οικογένειας να μπορεί να ελέγχει οποιονδήποτε παίκτη.

Αν προτιμάτε ένα ειδικό τηλεχειριστήριο, το χειριστήριο Sonos είναι συμβατό με τα τηλεχειριστήρια Logitech Harmony και το Sonos PlayBar και το PlayBase είναι συμβατά με τα επιλεγμένα τηλεχειριστήρια TV, Cable και universal.

Sonos Players

Για να ακούσετε μουσική χρησιμοποιώντας ένα σύστημα Sonos, χρειάζεστε μια συσκευή αναπαραγωγής Sonos που μπορεί να έχει πρόσβαση και να παίζει μουσική συνεχούς ροής.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι παιχνιδιών Sonos

Η κατώτατη γραμμή

Το Sonos είναι ένα πρακτικό σύστημα που καθιστά δυνατή τη δημιουργία μουσικής πολλαπλών δωματίων με τον τρόπο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Παρόλο που δεν είναι η μόνη δυνατότητα ασύρματου ήχου - οι ανταγωνιστές περιλαμβάνουν: MusicCast (Yamaha) , HEOS (Denon / Marantz) και Play-Fi (DTS), είναι πλούσια σε χαρακτηριστικά, . Μπορείτε να ξεκινήσετε με έναν μόνο παίκτη και να προσθέσετε περισσότερους παίκτες και δωμάτια, όπως σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας.

Αποποίηση: Το βασικό περιεχόμενο που περιέχεται στο παραπάνω άρθρο γράφτηκε αρχικά ως δύο ξεχωριστά άρθρα από τον Barb Gonzalez, πρώην συνεργάτη στο Home Theatre. Τα δύο άρθρα συνδυάστηκαν, αναδιαμορφώθηκαν, επεξεργάστηκαν και ενημερώθηκαν από τον Robert Silva.