Η αλήθεια της γραμμής ήχου: Σχόλιο

Θα ηχήσει η δημοτικότητα των γραμμών θέσει τα φρένα σε πολυκαναλικό ήχο surround;

ΔΕΛΤΙΟ 2/10/14:
ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ 3/06/15:

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2014 στο CNET, ο ειδικός ακροατής και κριτής Steve Guttenberg συζήτησε τις παρατηρήσεις του σχετικά με την κατάσταση της μουσικής surround sound και των εφαρμογών οικιακού κινηματογράφου, με επίκεντρο κυρίως το θέμα ότι δεν έχει γίνει ευρεία αποδοχή μορφής ήχου μουσικής surround και ότι ένα καλό η στερεοφωνική ρύθμιση δύο καναλιών προτιμάται για ακρόαση μουσικής.

Ωστόσο, αυτό που μου έδειξε περισσότερο στο άρθρο είναι ότι επίσης αναφέρθηκε εν συντομία στο ενδεχόμενο ότι τα συστήματα ήχου surround πολυφωνικών ομιλητών μπορεί επίσης να βρίσκονται εκτός δρόμου.

Φυσικά, από τη στιγμή που ζω για να γράφω και να αναφερθώ στο θέμα του οικιακού κινηματογράφου, σίγουρα είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο, θέλω να επωφεληθώ της ευκαιρίας για να εξερευνήσω το σημείο του Steve Guttenberg λίγο περισσότερο.

Η εμπειρία ήχου του Home Theater

Καταρχάς, επιτρέψτε μου να πω ότι δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα καλό ηχοσύστημα 5.1 ή 7.1 καναλιών για να φέρει την εμπειρία κινηματογράφου στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, με τη σωστή επιλογή των εξαρτημάτων και του δωματίου, μια εμπειρία home theater μπορεί μερικές φορές να ανταγωνιστεί μια τοπική κινηματογραφική εμπειρία, ειδικά σε σύγκριση με τα μικρότερα κινηματογραφικά πολυπλέγματα (και δεν έχετε το θορυβώδες κοινό και τα κολλώδη δάπεδα) .

Οικονομική κάμψη και τάσεις αγορών καταναλωτών

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου, δύο πράγματα έχουν αλλάξει τη στάση πολλών καταναλωτών όσον αφορά την αγορά, την εγκατάσταση και τη δημιουργία οικιακού κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια: τη μεγάλη ύφεση και το sound bar .

Προφανώς, η οικονομική ύφεση που σημειώθηκε το 2007 και η συνεχιζόμενη οικονομική στασιμότητα μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει στη μείωση της ζήτησης εγχώριων αντιπροσώπων και εγκαταστάσεων οικιακού κινηματογράφου (που αντανακλάται εν μέρει στη μείωση των συμμετεχόντων στην ετήσια έκθεση CEDIA EXPO - ετήσιο έμπορο οικιακού κινηματογράφου και εμπορική έκθεση εγκατάστασης). Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που έχουν επιζήσει κάνουν καλή δουλειά με έναν μικρότερο, αλλά "πλουσιότερο" πελάτη.

Εισαγάγετε τη γραμμή ήχου

Εντούτοις, το soundbar, κατά τη γνώμη μου, έχει επηρεάσει ακόμη περισσότερο την τρέχουσα κατάσταση του home theatre - καθώς οι καταναλωτές έχουν βρει τόσο έναν προσιτό όσο και χωρίς δυσκολία τρόπο να αποκτήσουν καλύτερο ήχο για τηλεοπτική προβολή χωρίς την ανάγκη πολλών ομιλητών και συστοιχία καλωδίων.

Αρχικά, η γραμμή ήχου ήταν απλά ένας βολικός τρόπος για να έχετε καλύτερο τηλεοπτικό ήχο για εκείνη την κρεβατοκάμαρα ή τη δεύτερη τηλεόραση δωματίου, αλλά δεν θα θέλατε να την ενσωματώσετε ως τμήμα μιας πλήρους εγκατάστασης οικιακού κινηματογράφου.

Αναβαθμίζοντας το Ante Bar Sound Bar - Ποιότητα ήχου

Ένα ενδιαφέρον πράγμα συνέβη στο μπαρ ήχου. Αντί να εγκατασταθούν για μια λύση ήχου δευτέρου επιπέδου, ορισμένοι κατασκευαστές άρχισαν να ενσωματώνουν καλύτερους ενισχυτές και ηχεία στα ηχοσυστήματα τους.

Ένας κατασκευαστής, Yamaha, έκαψε τα πράγματα με την εισαγωγή του Digital Sound Projector που θα μπορούσε (και μπορεί), όπως υπονοεί και το όνομα, να ακούγεται σε συγκεκριμένα σημεία ενός δωματίου, δημιουργώντας ένα αξιόπιστο εφέ ήχου surround χωρίς να χρειάζεται, αναγκαστικά, για επιπλέον ηχεία στο πλάι ή στο πίσω μέρος του δωματίου ( διαβάστε την προηγούμενη επισκόπηση του Yamaha YSP-2200 ).

Αυτή η ιδέα εξελίχθηκε περαιτέρω από εταιρείες όπως η SRS (τώρα μέρος του DTS) που κυκλοφορεί στην αγορά εικονικές τεχνολογίες ήχου surround, οι οποίες, αν και δεν είναι τόσο συγκλονιστικές όσο το πλήρες πολυκάναλο, πολυφωνικό ηχοσύστημα surround, όλοι οι καταναλωτές επιλέγουν αυτούς τους τύπους ηχητικών γραμμών ως ηχητική λύση οικιακού κινηματογράφου.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά σφραγίζει τη συμφωνία για την επιτυχία των ηχητικών μπαρ, όσον αφορά την ποιότητα του ήχου, είναι ότι ακόμη και ανώτεροι ηθοποιούς που εδώ και χρόνια έχουν κάνει τα χρήματά τους για την πώληση πολλών ομιλητών (κάθε πλήρως υλοποιημένο home theater χρειάζεται τουλάχιστον πέντε ή επτά), έχουν επίσης περάσει στο soundwave με αρκετά εντυπωσιακές μονάδες ήχου (διαβάστε την αναθεώρηση του Martin Logan Motion Vision και του Sony HT-ST7 ).

Up Up The Sound Bar Ante - Ευελιξία

Εκτός από την αύξηση της ποιότητας του ήχου, πολλές γραμμές ήχου διαθέτουν τώρα τη δυνατότητα πρόσβασης σε μουσικό περιεχόμενο από συμβατές συσκευές Bluetooth, προσφέροντας τη φορητή εμπειρία ήχου στο περιβάλλον του home cinema.

Η επέκταση της ευελιξίας του concept soundbar απεικονίζεται επίσης καλά από τη Sonos, κατασκευαστές μιας δημοφιλούς ασύρματης ασύρματης λύσης σε όλο το σπίτι, η οποία ανέβασε ακόμη περισσότερο το ante ενσωματώνοντας την μπάρα ήχου (η Sonos αναφέρεται στο προϊόν τους ως PLAYBAR) ολόκληρη η αρχιτεκτονική ασύρματου μουσικού συστήματος.

Αυτό δεν παρέχει μόνο μια πλατφόρμα για την πρόσβαση σε καλύτερο ήχο για τηλεοπτική προβολή, αλλά μπορεί να προσφέρει πλήρες ακουστικό στυλ 5.1 καναλιών home theater με την προσθήκη των ίδιων ασύρματων ηχείων που χρησιμοποιεί στην λύση ηχοσυστήματος πολλαπλών δωματίων για χρήση ως ασύρματα ηχεία surround, αλλά μπορεί επίσης παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο συνεχούς ροής από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο. Στην ουσία, μια εύκολη στη χρήση λήψη ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου πολλαπλών ζωνών με δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο χωρίς το χύμα και με όλα τα ηχεία που χρειάζεστε ( όλοι αυτοί τροφοδοτούνται ) - και όλα τα ασύρματα - και μπορεί όλα να ελέγχονται μέσω συμβατών συσκευών iOS και Android.

Για περισσότερες απόψεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο τύπος λύσης ήχου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές προσεγγίζουν τον ήχο οικιακού κινηματογράφου, διαβάστε το άρθρο: Είναι ο δέκτης Home Theater Dead? από τον Grant Clauser για το ηλεκτρονικό σπίτι (Δημοσιεύτηκε στις 03/06/2015).

Το μέλλον του ήχου οικιακού κινηματογράφου

Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του home theater; Μια μεγάλη βάση καταναλωτών θα θέλει πάντα την πιο ολοκληρωμένη λύση, οπότε θα συνεχίσει να υπάρχει μια αγορά τόσο για έθιμο όσο και για DIY home theater - και το κόστος συνεχίζει να μειώνεται για τέτοιες ρυθμίσεις.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να παραμεληθεί το γεγονός ότι οι ηχητικές ράβδοι γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς και έχουν γεμίσει τα συστήματα home the -a-box στα ράφια των καταστημάτων και σε πολλά σπίτια των καταναλωτών.

Στην πραγματικότητα, απλώς κοιτάζοντας τα σχόλια των προϊόντων που έχω γράψει στο παρελθόν και τι βρίσκεται μπροστά - Έχω επανεξετάσει πολλά μπαρ ήχου. Τώρα έχω πάντα ένα sound bar στην ουρά αναθεώρησης μου. Για να δείτε τις γραμμές ήχου που προηγουμένως εξέτασα και οι οποίες είναι διαθέσιμες, δείτε την τρέχουσα λίστα μου (ενημερώνεται περιοδικά) .

Έτσι λοιπόν, τώρα που έβαλα τις σκέψεις μου σχετικά με τα σημεία του Steve Guttenberg και του Grant Clauser σχετικά με το πιθανό μέλλον του ήχου surround home theater, τι νομίζετε;

Αναμφισβήτητα, η γραμμή ήχου κάνει μια επιρροή καταναλωτικών αγορών εγχώριας ψυχαγωγίας επιλογές αγοράς.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει αναγκαστικά ότι το sound bar θα καταλήξει τελικά στη δολοφονία για το μέλλον του home theatre ή είναι η όλη ιδέα του ηχητικού μπαρ να εξαλείφει πραγματικά την απαίτηση για ένα παραδοσιακό σύστημα home theater απλώς περιττό alarmism;