Δεν έχω κλήσεις επειδή το iPhone μου δεν κουδουνίζει. Βοήθεια!

Διορθώστε τον ήχο iPhone σας με αυτές τις συμβουλές

Μπορεί να προκαλεί σύγχυση και απογοητευτικό να χάσετε κλήσεις επειδή το iPhone σας δεν κουδουνίζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ένα iPhone σταματά να χτυπά - αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι αρκετά εύκολο να διορθωθούν. Δοκιμάστε αυτά τα βήματα προτού καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι το iPhone σας είναι σπασμένο και χρειάζεται μια ακριβή επισκευή.

Εάν δεν ακούτε το κουδούνισμα του iPhone σας, υπάρχουν πέντε πιθανοί ενόχοντες:

  1. Ένα σπασμένο ηχείο.
  2. Η σίγαση είναι ενεργοποιημένη.
  3. Η λειτουργία Μην ενοχλεί είναι ενεργοποιημένη.
  4. Έχετε αποκλείσει τον αριθμό τηλεφώνου.
  5. Ένα πρόβλημα με τον ήχο κλήσης σας.

Ο Ηχείο σας λειτουργεί;

Το ηχείο στο κάτω μέρος του iPhone σας χρησιμοποιείται για κάθε ήχο που κάνει το τηλέφωνό σας. Είτε παίζετε μουσική, παρακολουθείτε ταινίες ή ακούγοντας τον ήχο κλήσης για εισερχόμενες κλήσεις, το ηχείο κάνει όλα αυτά να συμβαίνουν. Αν δεν ακούτε κλήσεις, το ηχείο μπορεί να σπάσει.

Δοκιμάστε να παίξετε κάποια μουσική ή βίντεο του YouTube και βεβαιωθείτε ότι έχετε αυξήσει την ένταση του ήχου. Εάν ακούτε ήχο εντάξει, τότε αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Αλλά αν δεν βγαίνει κανένας ήχος όταν πρέπει, και έχετε την ένταση ψηλά, θα μπορούσε να είναι ότι πρέπει να επισκευάσετε το ηχείο του iPhone σας.

Είναι ενεργοποιημένη η σίγαση;

Είναι πάντα καλό να αποκλείσετε τα απλά προβλήματα πριν καταδυθείτε σε πιο περίπλοκα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε σιωπήσει το iPhone σας και ότι έχετε ξεχάσει να ενεργοποιήσετε ξανά το κουδούνισμα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να ελέγξετε αυτό:

  1. Ελέγξτε τον διακόπτη σίγασης στο πλάι του iPhone σας . Βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένη (όταν είναι ενεργοποιημένη, θα μπορείτε να δείτε μια πορτοκαλί γραμμή μέσα στο διακόπτη).
  2. Στο iPhone σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε ΉχοιΉχοι & χάπια , ανάλογα με το μοντέλο σας). Βεβαιωθείτε ότι το ρυθμιστικό Κλήση και Ειδοποιήσεις δεν είναι όλος ο τρόπος προς τα αριστερά. Αν είναι, μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά για να αυξήσετε την ένταση.

Δεν ενοχλείτε;

Αν αυτά δεν είναι το πρόβλημα, θα μπορούσε να είναι ότι έχετε ενεργοποιήσει μια ρύθμιση που σβήνει τις τηλεφωνικές κλήσεις: Μην ενοχλείτε . Αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του iPhone, που εισήχθη στο iOS 6 , το οποίο σας επιτρέπει να σταματήσετε τους ήχους από κλήσεις, κείμενα και ειδοποιήσεις όταν δεν θέλετε να ενοχλούνται (για παράδειγμα, όταν κοιμάστε ή σε εκκλησία). Μην ενοχλείτε μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά μπορεί επίσης να είναι δύσκολη - επειδή μπορείτε να προγραμματίσετε, μπορείτε να ξεχάσετε ότι είναι ενεργοποιημένη. Για να ελέγξετε το Μην ενοχλείτε:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Μην ενοχλείτε.
  3. Ελέγξτε αν είναι ενεργοποιημένα είτε τα χειροκίνητα είτε τα προγραμματισμένα ρυθμιστικά .
  4. Εάν το Εγχειρίδιο είναι ενεργοποιημένο, μετακινήστε το σε Off / White .
  5. Εάν είναι ενεργοποιημένο το Προγραμματισμένο, ανατρέξτε στις ώρες που είναι προγραμματισμένες να χρησιμοποιείτε. Μήπως οι κλήσεις που χάσατε έρχονται μέσα σε εκείνους τους χρόνους; Εάν ναι, μπορεί να θέλετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις Μην ενοχλείτε
  6. Εάν θέλετε να μην παραβείτε, αλλά να επιτρέψετε σε μερικούς ανθρώπους να περάσουν από οτιδήποτε, πατήστε Ακύρωση κλήσεων Από και επιλέξτε ομάδες επαφών.

Ο καλούντος είναι αποκλεισμένος;

Αν κάποιος σας πει ότι σας τηλεφώνησαν, αλλά δεν υπάρχει κανένα σημάδι για την κλήση τους στο iPhone σας, ίσως μπλοκαρίσατε τον αριθμό τους. Στο iOS 7 , η Apple έδωσε στους χρήστες iPhone τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τις τηλεφωνικές κλήσεις , τις κλήσεις FaceTime και τα μηνύματα κειμένου. Για να δείτε εάν ο αριθμός στον οποίο κάποιος προσπαθεί να σας καλέσει αποκλείεται στο τηλέφωνό σας:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Τηλέφωνο.
  3. Πατήστε Κλείδωμα και αναγνώριση κλήσεων (είναι απλά Αποκλεισμός σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS).
  4. Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε όλους τους αριθμούς τηλεφώνου που έχετε αποκλείσει. Εάν θέλετε να ξεμπλοκάρετε έναν αριθμό, πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία, πατήστε τον κόκκινο κύκλο στα αριστερά του αριθμού και, στη συνέχεια, πατήστε Ξεμπλοκάρισμα .

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον ήχο κλήσης;

Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να μην λυθεί, αξίζει τον έλεγχο του ήχου κλήσης. Εάν διαθέτετε έναν προσαρμοσμένο ήχο κλήσης iPhone προσαρμοσμένο στις επαφές, ένας διαγραμμένος ή κατεστραμμένος ήχος κλήσης μπορεί να προκαλέσει το τηλέφωνο να μην κουδουνίζει όταν κάποιος καλεί.

Για να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τους ήχους κλήσης, δοκιμάστε αυτά τα δύο πράγματα:

1. Ρύθμιση νέου προεπιλεγμένου ήχου κλήσης. Δείτε πώς:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε ΉχοιΉχοι & Haptics ).
  3. Πατήστε Ήχος κλήσης.
  4. Επιλέξτε έναν νέο ήχο κλήσης.

2. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε εάν το άτομο του οποίου οι κλήσεις λείπεις έχει έναν προσωπικό ήχο κλήσης που έχει εκχωρηθεί σε αυτόν . Για να γινει αυτο:

  1. Πατήστε Τηλέφωνο.
  2. Αγγίξτε Επαφές.
  3. Βρείτε το όνομα του ατόμου και πατήστε το.
  4. Πατήστε Επεξεργασία στην επάνω δεξιά γωνία.
  5. Ελέγξτε τη γραμμή " Ήχος κλήσης " και δοκιμάστε να αντιστοιχίσετε έναν νέο ήχο κλήσης.

Εάν ο μοναδικός ήχος κλήσης φαίνεται να αποτελεί την πηγή του προβλήματος, θα πρέπει να βρείτε όλες τις επαφές που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτόν τον ήχο κλήσης και να επιλέξετε έναν νέο ήχο κλήσης για κάθε έναν. Είναι κουραστικό αλλά απαραίτητο αν θέλετε να ακούσετε αυτές τις κλήσεις καθώς έρχονται.

Εάν κανένα από αυτά δεν έχει διορθώσει το πρόβλημα

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες αυτές τις συμβουλές και ακόμα δεν ακούτε τις εισερχόμενες κλήσεις σας, ήρθε η ώρα να συμβουλευτείτε τους ειδικούς. Κάντε ένα ραντεβού στο Apple Store και εισάγετε το τηλέφωνό σας για επιθεώρηση και ενδεχομένως για επισκευή.